Hvis du har mistet AirPods

Trenger du hjelp til å finne AirPods? Bruk Finn iPhone til å se AirPods på et kart eller spille av en lyd for å finne dem, slik at du kan fortsette med trådløs lytting.

Slik fungerer det

Med iOS 10.3 eller nyere kan Finn iPhone hjelpe deg å finne AirPods som har forsvunnet. Hvis du allerede har konfigurert Finn iPhone med en iPhone, iPad eller iPod touch som du bruker med AirPods, er den automatisk aktivert for AirPods også. Så hvis AirPods har forsvunnet, ikke er i etuiet og befinner seg et sted i nærheten, kan du bruke Finn iPhone til å finne dem igjen. Hvis AirPods er utenfor rekkevidde for alle enhetene dine, må lades eller ligger i AirPod-etuiet, kan Finn iPhone likevel være til hjelp ved å vise når og hvor de var tilkoblet sist.

Se AirPods på et kart

Logg på iCloud.com eller bruk Finn iPhone-appen til å se AirPods på et kart. Finn iPhone viser deg posisjonen til Apple-enhetene som du er pålogget med samme Apple-ID, og posisjonen til AirPods. Eller, hvis de ikke er tilkoblet, når og hvor de var tilkoblet sist.

På datamaskinen:

1. Gå til iCloud.com.
  2. Logg på med Apple-ID.
  3. Åpne Finn iPhone.
  4. Klikk på Alle enheter og deretter på AirPods.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Åpne Finn iPhone-appen.
  2. Logg på med Apple-ID-en og passordet ditt.
  3. Trykk på AirPods.

Ved siden av enhetene ser du en farget prikk som forteller deg hvilken status enheten har.

En blå prikk viser hvilken enhet du bruker til å lete etter AirPods med.

En grønn prikk forteller deg at AirPods er tilkoblet. Det betyr at du kan spille av en lyd eller få en veibeskrivelse for å finne dem.

En grå prikk betyr at AirPods er slått av, tomme for batteri, i etuiet eller utenfor rekkevidde. Du kan kanskje se den sist kjente posisjonen.

Hvis to AirPods ligger på hvert sitt sted, ser du bare én posisjon om gangen på kartet. Bruk kartet til å finne én AirPod og legg den i etuiet. Oppdater kartet og finn den andre.

Spille av en lyd

Hvis AirPods er i nærheten av en av Apple-enhetene dine og koblet til Bluetooth, kan du få hjelp til å finne dem ved å spille av en lyd fra iCloud.com eller Finn iPhone-appen. AirPods spiller av en lyd som blir gradvis høyere i to minutter eller til du ber dem om å stoppe.

1. Gå til Handlinger > Spill av lyd.
  2. Hvis to AirPods ligger på hvert sitt sted, velger du Lyd av (venstre) eller Lyd av (høyre) for å finne én om gangen.
  3. Når du har funnet AirPods, trykker eller klikker du på Stopp avspilling.

Sørg for at du tar AirPods ut av ørene før du spiller av en lyd.

Hvis AirPods er frakoblet

Hvis du ikke slo på Finn iPhone før AirPods forsvant, kan du ikke bruke appen til å finne dem. Hvis du ser en grå prikk ved siden av AirPods på kartet, kan du ikke spille av en lyd for å finne dem, men du kan fortsatt få en veibeskrivelse til stedet der de var tilkoblet sist. Hvis AirPods skulle bli tilkoblet igjen, får du en melding på iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheten som du bruker dem med.

Bruk av Finn iPhone er den eneste måten du kan spore en enhet som er mistet eller stjålet på. Det er ingen annen Apple-tjeneste som kan finne, spore eller på annen måte flagge enheten for deg.

Du har ikke tilgang til Finn iPhone hvis du bruker en administrert Apple-ID fra en skole eller institusjon.

Erstatte en manglende AirPod eller et etui

Hvis du fremdeles ikke finner AirPod eller ladeetuiet, eller hvis noe er skadet, kan du kontakte Apple-kundestøtte for å bestille en erstatning. Deretter kan du lese om hvordan du konfigurerer erstatningen.

Du kan også finne ut mer om AirPod-priser og servicealternativer.