Legg til matematiske ligninger i dokumentene dine i Pages, Numbers og Keynote

Du kan legge til matematiske uttrykk og ligninger i Pages-, Numbers- eller Keynote-dokumenter når du bruke LaTeX-kommandoer eller MathML-elementer.

Legg til ligninger i Pages-, Numbers- eller Keynote-dokumenter

1. Trykk eller klikk der du vil legge til ligningen, og følg deretter trinnene for enheten din:
    • På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på Legg til-knappen, så på  og til slutt på Ligning
    • På Mac velger du Sett inn > Ligning i menyraden.
  2. Skriv inn en ligning ved bruk av LaTeX-kommandoer eller MathML-elementer.1 På iPhone og iPad kan du også bruke snarveisymbolene ovenfor tastaturet. Når du er ferdig med å skrive, vises en forhåndsvisning av ligningen.2Legg til ligninger på sider
  3. Klikk eller trykk på Sett inn.

Bruk MathType

Du kan også bruke MathType med Pages, Numbers og Keynote for Mac hvis du har installert MathType 6.7d (eller nyere). Første gangen du setter inn en ligning, velger du MathType, eller slå funksjonen på i Innstillinger:

1. Åpne Pages, Numbers eller Keynote.
  2. Velg [app] > Innstillinger.
  3. Merk av i avkrysningsruten «Sett inn og rediger ligninger med MathType».

Finn ut mer

Finn ut hvilke LaTeX-kommandoer og MathML-elementer du kan bruke med Pages, Numbers og Keynote.

1. For å gjøre ligninger enklere er ligningsredigereren satt i mattemodus som standard. Dermed er det ikke nødvendig å legge til mattemoduskommandoer i ligningene dine.

2. Hvis forhåndsvisningen er tom eller viser en feil, må du sjekke om ligningen er riktig.