Opprett og del Apple Music-spillelister

Opprett spillelister med musikk fra Apple Music-katalogen eller din egen samling, og del dem med venner. Eller hvis noen sender deg en spilleliste, kan du lagre den.

En iPad og iPhone med en spilleliste kalt «Road Trip».

Opprett en spilleliste

En iPhone med Ny spilleliste-valget i menyen som vises når du trykker og holder på en sang.

1. Finn en sang i Apple Music-appen.
  2. Trykk på og hold inne sangen. Eller hvis du bruker en datamaskin, holder du markøren over sangen og klikker på Mer-knappen .
  3. Velg «Legg til i spilleliste» fra menyen som vises.
  4. Trykk eller klikk på «Ny spilleliste».
  5. Gi spillelisten et navn. Og hvis du vil, kan du legge til et omslagsbilde og en beskrivelse. Trykk på Ferdig hvis du bruker iPhone, iPad, iPod touch eller en Android-enhet.
  6. Bla gjennom eller søk etter en annen sang, og deretter trykker du på og holder den inne. Eller hvis du bruker en datamaskin, holder du markøren over sangen og klikker på Mer-knappen .
  7. Velg «Legg til i spilleliste» fra menyen som vises, og velg deretter spillelisten du opprettet.

Sanger du legger til i spillelister, blir som standard ikke lagt til i biblioteket ditt automatisk. Hvis du vil legge til hver enkelt sang i biblioteket, kan du endre innstillingene.

Del en spilleliste via Apple Music

Hvis du abonnerer på Apple Music, kan du gjøre spillelistene dine offentlige og sende dem til venner.

Gjør en spilleliste offentlig

For å gjøre spillelisten offentlig slår du på «Vis i Min profil og i søk» når du oppretter spillelisten. Når du gjør spillelisten offentlig, kan alle søke for å finne den.

En iPhone med Del-valget i menyen som vises når du trykker på Mer-knappen.

Send en spilleliste til en venn

Hvis du abonnerer på Apple Music, kan du sende spillelister til venner via Meldinger, Mail, Twitter, Facebook, AirDrop med mer. Vennene som mottar spillelisten, må også ha et Apple Music-abonnement.

Finn spillelisten du vil dele, og følg fremgangsmåten nedenfor for å dele en spilleliste:

• På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på Mer-knappen Mer-knappen, og deretter trykker du på Del .
  • På Mac eller PC klikker du på Mer-knappen  og deretter Del spilleliste.
  • På Android-enheter trykker du på Mer-knappen Flere valg-knappen , og deretter trykker du på Del spilleliste Del spilleliste for å se delingsalternativene.

Når du har valgt hvordan du vil dele spillelisten, åpnes et nytt vindu i appen du har valgt. I noen apper kan du legge til en melding før du sender spillelisten.

En iPhone med Friends Mix-spillelisten.

Lagre en Apple Music-spilleliste

Du kan legge til en offentlig spilleliste i biblioteket ditt, inkludert spillelister som du finner i For deg-delen i Apple Music, eller spillelister som venner sender til deg. For å lagre spillelister i biblioteket ditt, finn spillelisten du vil lagre, og trykk eller klikk på Legg til.

Sangene i spillelisten er som standard atskilt fra hovedbiblioteket ditt. Hvis du vil legge til hver enkelt sang i spillelisten til biblioteket, kan du endre innstillingene.

Hvis Apple eller eieren av spillelisten legger til eller fjerner sanger fra en spilleliste som du har arkivert, blir den arkiverte spillelisten i biblioteket automatisk oppdatert med de samme endringene.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.