Opprett og del spillelister

Du kan opprette spillelister med musikk fra Apple Music-katalogen eller din egen samling, og så dele dem med venner. Du kan også arkivere spillelister som andre deler med deg, i biblioteket ditt.

iPad med en spilleliste som heter Work Jams, og iPhone med en sang fra den spillelisten i Spilles nå.

Opprett en spilleliste

Du kan opprette spillelister på iPhone, iPad eller iPod touch, på Mac eller PC eller på en Android-enhet.

iPhone med Musikk-appen og Ny spilleliste under fremdrift.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Finn en sang du vil starte spillelisten med, i Musikk-appen. Trykk lenge eller bruk 3D Touch på sangen, og velg «Legg til i spilleliste» > Ny spilleliste.
  2. Gi spillelisten et navn, en beskrivelse og et omslagsbilde, og legg til flere sanger: Trykk på Legg til musikk-knappen Legg til musikk, og deretter søker du etter en sang i biblioteket eller Apple Music-katalogen, eller du kan bla gjennom sanger under Bibliotek. Når du finner en sang du vil legge til, trykker du på Legg til i spilleliste-knappen.
  3. Trykk på Ferdig når du er ferdig med å legge til sanger.

Sanger du legger til i spillelister, blir som standard ikke lagt til i biblioteket ditt automatisk. Hvis du vil legge til hver enkelt sang i biblioteket, kan du endre innstillingene.

På Mac eller PC

1. Finn en sang du vil starte spillelisten med, i iTunes. Hold markøren over den, klikk så på tre vannrette blå prikker og velg «Legg til i spilleliste» > Ny spilleliste.
  2. Klikk på navnet og omslagsbildet for å endre tittelen eller legge til et bilde. Hvis du vil legge til en beskrivelse, klikker du på Mer-knappen , og deretter velger du Legg til beskrivelse.
  3. Søk i eller bla gjennom biblioteket eller Apple Music-katalogen for å legge til flere sanger i spillelisten. Når du finner en sang du vil legge til i spillelisten, klikker du på tre vannrette blå prikker og velger «Legg til i spilleliste» > [den nye spillelisten din].

Sanger du legger til i spillelister, blir som standard ikke lagt til i biblioteket ditt automatisk. Hvis du vil legge til hver enkelt sang i biblioteket, kan du endre innstillingene.

På Android-enheten

1. Finn en sang du vil starte spillelisten med, i Apple Music-appen. Trykk lenge på sangen, og trykk deretter på «Legg til i spilleliste» > Ny spilleliste.
  2. Gi spillelisten et navn, en beskrivelse og et omslagsbilde, og legg til flere sanger: Trykk på rosa sirkel med hvitt plusstegn inni Legg til musikk, søk for å finne en sang i biblioteket eller Apple Music-katalogen, eller bla gjennom biblioteket ditt. Når du finner en sang du vil legge til, trykker du på hvit boks med rosa kant. (Du ser hvit hake i rosa boks når sangen er valgt.) Trykk på rosa hake øverst på skjermen når du er ferdig med å velge sanger.
  3. For å lagre spillelisten trykker du på rosa hake på nytt.

Sanger du legger til i spillelister, blir som standard ikke lagt til i biblioteket ditt automatisk. Hvis du vil legge til hver enkelt sang i biblioteket, kan du endre innstillingene.

Dele en spilleliste gjennom Apple Music

Hvis du abonnerer på Apple Music, kan du gjøre spillelistene dine offentlige og sende dem til venner.

Gjør en spilleliste offentlig

Når du oppretter en spilleliste, må du sørge for å slå på «Vis i Min profil og i søk» hvis du vil at spillelisten skal være offentlig. Når du gjør en spilleliste offentlig, kan andre finne den ved å bruke Søk.

Send en spilleliste til en venn

Du kan sende spillelistene dine til venner via Meldinger, Mail, Twitter, Facebook, med AirDrop og mer. Finn spillelisten du vil dele, og følg fremgangsmåten nedenfor for å dele en spilleliste:

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Trykk på Mer-knappen og deretter Del spilleliste Del spilleliste-knappen.
  • På Mac eller PC: Klikk på Mer-knappen og deretter Del spilleliste.
  • På en Android-enhet trykker du på Flere valg-knappen , og deretter trykker du på Del spilleliste Del spilleliste for å se delingsalternativer.

Når du velger hvordan du vil dele spillelisten din, åpnes et nytt vindu i appen du velger, og du ser en kobling til spillelisten din. I noen apper kan du legge til en melding før du sender spillelisten.

Lagre en Apple Music-spilleliste

Du kan legge til en offentlig spilleliste i biblioteket, inkludert spillelister som du finner i For deg-delen i Apple Music, eller spillelister som venner sender til deg. For å lagre spillelister i biblioteket finner du spillelisten du vil lagre, og deretter trykker eller klikker du på  Legg til.

Sangene i spillelisten er som standard atskilt fra hovedbiblioteket ditt. Hvis du vil legge til hver enkelt sang i spillelisten til biblioteket, kan du endre innstillingene.

Hvis Apple eller eieren av spillelisten legger til eller fjerner sanger fra en spilleliste som du har arkivert, blir den arkiverte spillelisten i biblioteket automatisk oppdatert med de samme endringene.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.