Slik bruker du Autokorrigering og foreslått tekst på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du bruker Autokorrigering og foreslått tekst. Konfigurer tekstsnarveier som automatisk blir til lengre ord eller fraser.

Bruk Autokorrigering, og rediger forslag fra Autokorrigering

Med Autokorrigering brukes tastaturordboken til å utføre stavekontroll mens du skriver. Eventuelle skrivefeil rettes automatisk. For å bruke funksjonen trenger du bare å skrive i et tekstfelt.

I iOS 17 og nyere understreker Autokorrigering midlertidig ord som korrigeres. For å redigere en autokorrigering raskt trykker du på det understrekede ordet og velger et alternativ på lokalmenyen.

Slå Autokorrigering på eller av

1. Åpne Innstillinger-appen.

2. Trykk på Generelt > Tastatur.

3. Slå Autokorrigering på eller av

iPhone-skjerm hvor det vises hvordan man slår på Autokorrigering.

Autokorrigering er på som standard.

Bruk foreslått tekst

Med foreslått tekst kan du skrive og fullføre hele setninger med bare noen få trykk.

iPhone-skjerm hvor det vises foreslått tekst mens brukeren skriver et ord i Meldinger.

Mens du skriver, ser du forslag til neste ord eller frase du kanskje ønsker å skrive, basert på tidligere samtaler, skrivestilen din og til og med nettstedene du besøker i Safari.

En iPhone hvor det vises tastaturinnstillinger for foreslått tekst.

Slik slår du foreslått tekst av eller på:

1. Trykk og hold på smil-emojiensmil-emojien eller klodeikonetklodeikonet.

2. Trykk på Tastaturinnstillinger, og slå Forslag på eller av.

Du kan også gå til Innstillinger > Generelt > Tastatur for å slå Forslag på eller av.

Se en fullstendig liste over språk som støtter foreslått tekst.

Konfigurer snarveier for ord eller fraser

Med teksterstatning kan du angi snarveier som automatisk skal bli til lengre fraser eller ord. Når du skriver inn snarveien i et tekstfelt, blir den automatisk erstattet med det valgte ordet eller den valgte frasen. Du kan for eksempel skrive inn «GM» og få det erstattet med «God morgen» automatisk.

For å administrere teksterstatninger trykker du på Innstillinger > Generelt > Tastatur > Teksterstatning.

Legg til en teksterstatning

1. I Innstillinger-appen trykker du på Generelt > Tastatur > Teksterstatning.

En liste over tekstsnarveier som er konfigurert for bruk på iPhone.
  2. Trykk på Legg til-knappenLegg til-knappen.

3. Skriv inn frasen og snarveien.

4. Trykk på Arkiver.

Slett en teksterstatning

1. I Innstillinger-appen trykker du på Generelt > Tastatur > Teksterstatning.

2. Trykk på Rediger.

3. Trykk på Fjern-knappen og deretter på Slett.

4. Trykk på Ferdig.