Slik bruker du Autokorrigering og foreslått tekst på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du bruker Autokorrigering, foreslått tekst og teksterstatning, slik at du kan skrive med færre trykk.

Bruk Autokorrigering

Med Autokorrigering brukes tastaturordboken til å utføre stavekontroll mens du skriver – skrivefeil rettes automatisk. For å bruke funksjonen skriver du i et tekstfelt.

Følg disse trinnene for å sørge for at innstillingen er slått på:

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på Generelt > Tastatur.
  3. Slå på Autokorrigering. Autokorrigering er på som standard.

aktiver diktering

Bruk foreslått tekst

Med foreslått tekst kan du skrive og fullføre hele setninger med bare noen få trykk.

foreslått tekst

Mens du skriver, ser du forslag til neste ord eller frase basert på tidligere samtaler, skrivestilen din og nettstedene du besøker i Safari.

slå på foreslått tekst

Trykk og hold på emoji-symbolet eller globussymbolet for å slå foreslått tekst av eller på. Trykk på Tastaturinnstillinger, og trykk deretter på Forslag. Eller du kan gå til Innstillinger > Generelt > Tastatur, og deretter slår du Forslag av eller på.

Se en fullstendig liste med språk som støtter foreslått tekst.

Konfigurer teksterstatning

Med teksterstatning kan du bruke snarveier for å erstatte lengre fraser. Når du skriver inn snarveien i et tekstfelt, erstattes den automatisk med frasen. Du kan for eksempel skrive inn «GM», og da blir det automatisk erstattet med «God morgen».

For å administrere teksterstatning trykker du på Innstillinger > Generelt > Tastatur > Teksterstatning.

• Trykk på plussymbolet, og skriv deretter inn frasen og snarveien for å legge til en teksterstatning. Trykk på Lagre når du er ferdig.
  • Hvis du vil fjerne en teksterstatning, trykker du på Rediger. Trykk så på slett-symbolet og til slutt Slett. Trykk på Ferdig for å lagre endringene.

bruk teksterstatning

Les mer

Finn ut mer om tastaturene på iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan for eksempel bytte mellom internasjonale tastaturer, bruke tredjepartstastaturer og endre språk.