Om bufring med Internett-deling

Hvis du er skoleadministrator eller bedriftsadministrator, må du kanskje konfigurere mange iOS-enheter. Les om hvordan du bruker bufring med Internett-deling til å øke hastigheten på noen nedlastinger for tilkoblede iOS-enheter.

Når du laster ned innhold som kan bufres fra Internett på en iPhone, iPad eller iPod touch som er koblet til Mac-maskinen, lagres det en kopi av det du laster ned på Mac-maskinen. Neste gang en iOS-enhet som er koblet til Mac-maskinen prøver å laste ned det samme innholdet, lastes det ned direkte fra Mac-maskinen via USB. Dette kalles «bufring med Internett-deling».

Bufring med Internett-deling er noe annet enn bufringstjenesten på macOS Server, som gir mer spesifikk kontroll og ikke krever at klientene kobler til med USB.

I macOS High Sierra er bufring med Internett-deling nå tilgjengelig som Innholdsbufring, som du finner under Systemvalg > Deling. Finn ut mer om Innholdsbufring i macOS High Sierra.

Sjekk krav for bufring med Internett-deling

For å bruke bufring med Internett-deling trenger du følgende:

• En iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller nyere
  • En Mac med macOS Sierra, og enten iTunes 12.6 eller nyere eller Xcode 8.3 eller nyere

For å koble flere iOS-enheter til en Mac samtidig trenger du også en USB-hub.

Konfigurer bufring med Internett-deling

1. Hvis du har en bærbar Mac-maskin, kobler du til strømadapteren.
  2. Logg på Mac-maskinen som administrator.
  3. Koble Mac-maskinen til Internett med en Ethernet-kabel.
  4. Klikk på Programmer i Finder.
  5. Åpne Terminal fra Verktøy-mappen.
  6. Skriv eller lim inn denne kommandoen i Terminal, og trykk deretter på returtasten for å starte bufringstjenesten med Internett-deling:

sudo tethered-caching

7. Koble en iOS-enhet til Mac-maskinen via USB.
  8. Last ned innholdet som skal bufres på iOS-enheten, som for eksempel en programvareoppdatering.* Når nedlastingen er ferdig, kobler du fra enheten på en trygg måte.
  9. Gjenta trinn 7 og 8 for alle enheter. Hvis du bruker en USB-hub, kan du laste ned innhold som skal bufres på alle enhetene samtidig. Når du starter nedlastingen, får enhetene dataene direkte fra Mac-maskinen med en Ethernet-kabel.

For å få mer informasjon om bufring med Internett-deling(8)-kommandoen åpner du Terminal på en Mac med macOS 10.12.4 eller nyere. Deretter kjører du kommandoen man tethered-caching.

* I stedet for å starte nedlastingen manuelt i trinn 8, kan du bruke en MDM-løsning for å installere den bufrede programvaren på de tilkoblede iOS-enhetene. Når iOS-enheter er koblet til en Mac via USB, deler de nettverket og mottar MDM-kommandoer.