Slik bruker du Night Shift på Macen

Night Shift endrer automatisk fargene på skjermen til den varmere delen av spekteret etter solnedgang.

Studier viser at hvis man utsettes for sterkt blått lys på kveldstid, kan det påvirke døgnrytmen og gjøre det vanskeligere å sovne. Night Shift bruker datamaskinens klokke og geografiske plassering til å fastslå når solen går ned der du befinner deg. Deretter endrer den automatisk fargene på skjermen til den varmere delen av spekteret. Neste morgen går skjermen tilbake til de vanlige innstillingene.

Slik konfigurerer du Night Shift

Kontroller at Macen oppfyller systemkravene for Night Shift, og følg deretter denne fremgangsmåten:

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger (eller Systemvalg).

2. Klikk på Skjermer.

3. Klikk på Night Shift.

Herfra kan du opprette en tilpasset tidsplan for Night Shift, aktivere Night Shift automatisk fra solnedgang til soloppgang, eller slå Night Shift av eller på manuelt ved soloppgang eller et planlagt tidspunkt. Du kan også gjøre fargetemperaturen varmere eller kaldere når Night Shift er slått på. Varmere fargetemperaturer viser mer gult og mindre blått.

Systemkrav for Night Shift

Night Shift krever macOS Sierra 10.12.4 eller nyere og én av følgende Macer med innebygd skjerm, eller en av skjermene nedenfor:

Finn ut mer

Slik bruker du Night Shift på iPhone eller iPad

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.