Slik bruker du Night Shift på Macen

Night Shift endrer automatisk fargene på skjermen til den varmere delen av spekteret etter solnedgang.

Studier viser at hvis man utsettes for sterkt blått lys på kveldstid, kan det påvirke døgnrytmen og gjøre det vanskelig å sovne. Night Shift bruker datamaskinens klokke og geografiske plassering til å fastslå når solen går ned i området ditt. Deretter endrer den automatisk fargene på skjermen til den varmere delen av spekteret. Neste morgen går skjermen tilbake til de vanlige innstillingene.

Slik konfigurerer du Night Shift

Kontroller at Macen oppfyller systemkravene for Night Shift, og følg deretter denne fremgangsmåten:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Skjermer.
  3. Klikk på Night Shift-fanen.
    Viser Systemvalg med Night Shift-alternativer valgt

Tidsplan: Opprett en tilpasset tidsplan for Night Shift eller aktiver Night Shift automatisk fra solnedgang til soloppgang.

Manuell: Styr Night Shift manuelt.

• Hvis Night Shift er av, markerer du avkrysningsruten for å slå på Night Shift frem til kl. 07.00. Hvis du bruker en tidsplan, slås Night Shift automatisk av på det planlagte tidspunktet.
  • Hvis Night Shift er på, fjerner du markeringen i avkrysningsruten for å slå Night Shift av. Hvis du bruker en tidsplan, slås Night Shift automatisk på igjen ved planlagt tidspunkt.

Fargetemperatur: Dra skyveknappen for å gjøre fargetemperaturen varmere eller kaldere når Night Shift er på. Varmere fargetemperaturer viser mer gult og mindre blått.

Systemkrav for Night Shift

Night Shift krever macOS Sierra 10.12.4 eller nyere og én av følgende Macer med innebygd skjerm, eller skjermene oppført i listen:

• Apple Pro Display XDR
  • LED Cinema Display fra Apple
  • Apple Thunderbolt Display
  • LG UltraFine 5K-skjerm
  • LG UltraFine 4K-skjerm

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.