Slik bruker du Night Shift på Macen

Night Shift endrer automatisk fargene på skjermen til den varmere delen av spekteret etter solnedgang.

Studier viser at hvis man utsettes for sterkt blått lys på kveldstid, kan det påvirke døgnrytmen og gjøre det vanskelig å sovne. Night Shift bruker datamaskinens klokke og geografiske plassering til å fastslå når solen går ned i området ditt. Deretter endrer den automatisk fargene på skjermen til den varmere delen av spekteret. Neste morgen går skjermen tilbake til de vanlige innstillingene.

Slik konfigurerer du Night Shift

Kontroller at Macen oppfyller systemkravene for Night Shift, og følg deretter denne fremgangsmåten:

1. Velg Apple-menyen () > Systemvalg og klikk på Skjermer.
  2. Klikk på Night Shift-fanen.

Night Shift-valgpanelet

Tidsplan: Opprett en tilpasset tidsplan for Night Shift eller aktiver Night Shift automatisk fra solnedgang til soloppgang.

Manuell: Styr Night Shift manuelt.

• Hvis Night Shift er av, markerer du avkrysningsruten for å slå på Night Shift frem til kl. 07.00. Hvis du bruker en tidsplan, slås Night Shift automatisk av på det planlagte tidspunktet.
  • Hvis Night Shift er på, fjerner du markeringen i avkrysningsruten for å slå Night Shift av. Hvis du bruker en tidsplan, slås Night Shift automatisk på igjen ved planlagt tidspunkt.

Fargetemperatur: Dra skyveknappen for å gjøre fargetemperaturen varmere eller kaldere når Night Shift er på. Varmere fargetemperaturer viser mer gult og mindre blått.

Night Shift-innstilling i Varslingssenter

Du kan også styre den manuelle innstillingen fra Varslingssenter. Klikk på Varslingssenter-symbolet    på menylinjen, eller sveip til venstre med to fingre fra høyre kant av styreflaten. Rull deretter opp for å vise Night Shift-innstillingen.

Systemkrav for Night Shift

Night Shift krever macOS Sierra 10.12.4 og én av følgende Mac-maskiner med innebygd skjerm, eller skjermene oppført i listen:

• LED Cinema Display fra Apple
  • Apple Thunderbolt Display
  • LG UltraFine 5K-skjerm
  • LG UltraFine 4K-skjerm

Les mer

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.