Få hjelp med Siri på iPhone, iPad eller iPod touch

Hvis Siri ikke fungerer som forventet, kan du finne ut hva du må gjøre.

Hvis Siri ikke er tilgjengelig eller ikke forstår eller svarer på spørsmål

Siri sier kanskje «Beklager, jeg har problemer med å koble til nettverket» eller «Prøv på nytt litt senere». Dette er sannsynligvis et nettverksproblem. Sjekk Internett-forbindelsen, og prøv igjen senere.

Hvis Siri fremdeles ikke fungerer som forventet, kan du prøve disse trinnene. Sjekk om Siri fungerer etter hvert trinn.

1. Gå til Innstillinger > Siri og søk på iOS-enheten din, og påse at Lytt etter «Hei Siri» og Start Siri med Hjem-knappen eller Trykk på sideknappen for Siri* er slått på. Du må også gå til Innstillinger > Generelt > Begrensninger og påse at Siri og diktering ikke er slått av.
  2. Start iPhone, iPad eller iPod touch på nytt.
  3. Gå til Innstillinger > Siri og søk, og slå av «Hei Siri» og Start Siri med Hjem-knappen eller Trykk på sideknappen for Siri*. Deretter slår du på begge igjen.
  4. Hvis du bruker en iOS-enhet, kan du prøve å bruke Siri med hodetelefoner. Hvis Siri bare fungerer når du bruker hodetelefoner, kan du få hjelp med mikrofonene på enheten.

Hvis Siri fremdeles ikke fungerer, kontakter du Apple-kundestøtte.

Hvis «Hei Siri» ikke fungerer

1. Gå til Innstillinger > Siri og søk og påse at «Hei Siri» er slått på.
  2. Sørg for at enheten har skjermen opp. Når du plasserer enheten med skjermen ned, slås «Hei Siri» av. Hvis iPad-enheten er utstyrt med Smart Cover, blir «Hei Siri» deaktivert når du lukker dekselet.
  3. Hvis du har en iPhone 6 eller eldre, de fleste iPad-modellene eller iPod touch, må du koble enheten til strøm for å bruke «Hei Siri». Hvis du har en iPhone 6s og nyere eller en iPad Pro (12,9-tommers) (2. generasjon), iPad Pro 10,5-tommers eller iPad Pro (9.7-inch), trenger du ikke å koble enheten til strøm for å bruke «Hei Siri».

Hvis «Hei Siri» fortsatt ikke fungerer, slår du funksjonen av og så på igjen.

Les mer

Hvis du uheldigvis aktiverer Siri når iPhone i er lommen, kan du slå av Start Siri med Hjem-knappen eller Trykk på sideknappen for Siri*. Finn ut mer om Talekontroll på iPhone.

Finn ut hvordan du bruker Siri til å sende meldinger, ringe, sjekke kalenderen og mer.

*Trykk på sideknappen for Siri er kun tilgjengelig på iPhone X.