Bruke HDR på iPhone, iPad og iPod touch

Vil du fotografere skyggelagte objekter mot en solfylt himmel? Med tradisjonelle kameraer må du velge mellom en himmel som er for lys eller et objekt som er skjult i mørket. Med HDR får du det beste av begge deler.

Hva er HDR?

HDR står for High Dynamic Range. Når du bruker HDR, blander kameraet på iPhone, iPad og iPod touch automatisk de beste delene av tre bilder som tas i rask rekkefølge med forskjellige eksponeringer – ett med normal eksponering og deretter ett hver med de lyseste og mørkeste delene av scenen. Resultatet er ett enkelt bilde med bedre farger og detaljer.

Undereksponert

En eksponering som er balansert for himmelen gjør at objektet blir undereksponert eller for mørkt.

Overeksponert

En eksponering som er balansert for objektet gir en overeksponert eller for lys himmel.

Med HDR

Når du bruker HDR, får du et vakkert opplyst og detaljert bilde.

Ta et HDR-bilde

1. Åpne Kamera-appen på iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Trykk på HDR og påse at det er satt til Auto eller På.
  3. Pek kameraet mot det du ønsker å ta bilde av.
  4. Trykk på .

Enheten din lagrer to versjoner av bildet til Bilder-appen når du tar et HDR-bilde. Ett med HDR og ett uten. På den måten kan du sammenligne de og bruke det du liker best. For å spare plass kan du slå av denne funksjonen og bare beholde HDR-versjonen i biblioteket ditt. Gå til Innstillinger > Kamera > Behold originalbildet og sveip for å slå av.

Hvis du setter HDR til På, tar enheten et HDR-bilde hver gang du tar et bilde. Hvis du setter HDR til Auto, avgjør enheten om hvert bilde ville sett bedre ut med eller uten HDR.