Bruk LG UltraFine 5K-skjermen med Mac-maskinen din

Finn ut mer om LG UltraFine 5K-skjermen og hvordan du bruker den med Mac-maskinen din.

Om LG UltraFine 5K-skjermen

LG UltraFine 5K-skjermen på 27 tommer har en oppløsning på 5120 x 2880, P3-fargerom, 500 cd/m2 lysstyrke og innebygde stereohøyttalere, kamera og mikrofon. Gjennom integrering med macOS kan du styre skjermens volum og lysstyrke uten å bruke fysiske knapper på skjermen.

Når du kobler til skjermen med én enkel Thunderbolt 3-kabel (inkludert), leverer den opptil 85 watt ladestrøm til MacBook Pro med Thunderbolt 3-porter (USB-C). Skjermen har tre USB-C-porter (5 Gbps) som gir ekstra tilkoblingsmuligheter og forsyner kompatible enheter og tilbehør med strøm.

Systemkrav og kompatible Mac-modeller

LG UltraFine 5K-skjermen krever en kompatibel Mac som kjører macOS Sierra 10.12.1 eller nyere. (macOS Sierra 10.12.2 eller nyere anbefales.) Kompatible Mac-modeller er gruppert nedenfor etter oppløsningene de støtter.

5120 x 2880 ved 60 Hz

Du kan bruke LG UltraFine 5K-skjermen med disse Mac-modellene i full 5K-oppløsning:

• iMac Pro (2017)
  • iMac (2017)
  • MacBook Pro (2016 og nyere)

iMac Pro støtter to LG UltraFine 5K-skjermer konfigurert som Dual-Link SST 5120x2880 10bpc ved 60 Hz. Finn ut mer om hvordan du kobler til flere skjermer til iMac Pro.

iMac-modeller fra 2017 støtter én LG UltraFine 5K-skjerm.

15-tommers MacBook Pro fra 2016 og nyere støtter to LG UltraFine 5K-skjermer i full oppløsning. Hvis dette skal fungere, må du koble én skjerm til en Thunderbolt 3 (USB-C)-port på venstre side av MacBook Pro, og den andre skjermen til en Thunderbolt 3 (USB-C)-port på høyre side:

3840 x 2160 ved 60 Hz

Med Thunderbolt 3 (USB-C)-til-Thunderbolt 2-adapteren fra Apple og en Thunderbolt-kabel kan du bruke LG UltraFine 5K-skjermen med 4K og lavere oppløsning med disse Mac-modellene:

• Mac Pro (sent 2013)
    macOS 10.12.4 eller nyere anbefales.
  • MacBook Pro (Retina, 15-tommers, midten av 2014) og nyere
  • MacBook Pro (Retina, 13-tommers, midten av 2014) og nyere
  • iMac (Retina, 27-tommers, sent 2014) og nyere
  • iMac (Retina, 21,5-tommers, sent 2015)
  • iMac (21,5-tommers, sent 2015)
  • MacBook Air (13-tommers, tidlig 2015)
  • MacBook Air (11-tommers, tidlig 2015)

3200 x 1800 ved 60 Hz

Du kan bruke LG UltraFine 5K-skjermen med en oppløsning på 3200 x 1800 ved 60 Hz med denne Mac-modellen:

• Mac mini (sent 2014)
    macOS 10.12.4 eller nyere anbefales.

USB-C-strømlevering

LG UltraFine 5K-skjermer gir en strømforsyning på opptil 85 watt via USB-C, og den forsyner MacBook Pro (2016 og nyere) fullstendig med strøm ved bruk av den inkluderte Thunderbolt 3 (USB-C)-kabelen.

Mac-maskinen får ikke strøm fra skjermen hvis den er tilkoblet med Thunderbolt 3 (USB-C)-til-Thunderbolt 2-adapteren fra Apple. Hvis du bruker denne adapteren, må du også koble Mac-maskinen til strøm med strømforsyningen som fulgte med maskinen.

LG UltraFine 5K-skjermen gir 7,5 watt til hver av de tre USB-C-portene (5 Gbps). For å lade Apple Lightning-baserte enheter og -tilbehør, for eksempel iPhone, iPad, AirPods, Magic Keyboard, Magic Trackpad 2 og Magic Mouse 2, kan du bruke USB-C-til-Lightning-kabelen fra Apple eller en kombinasjon av USB-C-til-USB-adapteren fra Apple og Lightning-til-USB-kabelen fra Apple.

Hvis du har problemer med å koble til skjermen

• Hvis du ikke ser noe bilde etter at du har koblet LG UltraFine 5K-skjermen til Mac-maskinen med Thunderbolt 3, må du sørge for at du bruker kabelen som fulgte med skjermen. Hvis du ikke har den, kan du bruke en Thunderbolt 3-kabel som kan levere strøm på opptil 5 A.
  • LG UltraFine 5K-skjermen støtter ikke kjedekobling av Thunderbolt 3-enheter eller -skjermer. De tre USB-C-portene på skjermen kan bare brukes til å koble til USB 3-enheter.
  • Få hjelp med videoproblemer hvis du fortsatt ikke ser noe bilde når du bruker den riktige kabelen.
  • Du kan laste ned brukerhåndboken for LG UltraFine 5K-skjermen og LG Screen Manager-programvaren på LG-siden for kundestøtte. Firmwareoppdateringer for LG UltraFine-skjermen administreres med LG Screen Manager. Kjør dette programmet med jevne mellomrom for å se etter og installere firmwareoppdateringer.
  • Hvis LG UltraFine 5K-skjermen ikke slås på eller du ikke ser noe bilde etter at du har fulgt trinnene i artikkelen ovenfor, kontakter du LG for å få service på skjermen din.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.