Hva sikkerhetskopierer iCloud?

Bruk iCloud-sikkerhetskopiering slik at du har en kopi av informasjonen på iPhone, iPad og iPod touch.

Slik fungerer det

iCloud-sikkerhetskopiering tar en kopi av informasjonen på iPhone, iPad og iPod touch. Når enheten er sikkerhetskopiert til iCloud, kan du på enkelt vis konfigurere en ny enhet eller gjenopprette informasjon på en du allerede har. Dette gjør du hvis du vil at iCloud skal sikkerhetskopiere enheten din automatisk hver dag:

1. Kontroller at iCloud-sikkerhetskopiering er slått på i Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud-sikkerhetskopi. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Sikkerhetskopi.
  2. Koble enheten til en strømkilde.
  3. Koble enheten til et Wi-Fi-nettverk.
  4. Kontroller at enhetens skjerm er låst.
  5. Kontroller at du har nok plass tilgjengelig i iCloud for sikkerhetskopien.

Når du konfigurerer iCloud, får du automatisk 5 GB lagringsplass. Du kan bruke denne lagringsplassen til iCloud-sikkerhetskopier, til å arkivere bilder og videoer i iCloud-bilder og til å holde dokumenter oppdatert i iCloud Drive. Avhengig av hvor stor sikkerhetskopi du har og hvor mye innhold du har i iCloud, kan du gå tom for ledig plass. Du kan kjøpe mer iCloud-lagringsplass eller slette innhold.

iCloud-sikkerhetskopier inneholder følgende

• Programdata
  • Apple Watch-sikkerhetskopier
  • Samtalelogg
  • Enhetsinnstillinger
  • HomeKit-konfigurasjon
  • Hjem-skjerm og programorganisering
  • iMessage-, SMS- og MMS-meldinger1
  • Bilder og videoer på iPhone, iPad og iPod touch1
  • Kjøpshistorikk fra Apple-tjenester, som musikk, filmer, TV-programmer, apper og bøker2
  • Ringetoner
  • Visual Voicemail-passord (krever SIM-kortet som var i bruk under sikkerhetskopieringen)

Sikkerhetskopier av iPhone, iPad og iPod touch inneholder bare informasjon og innstillinger som er lagret på enheten. De inneholder ikke informasjon som allerede er lagret i iCloud, som kontakter, kalendere, bokmerker, e-post, notater, taleopptak3delte bilder, iCloud-bilder, Min bildestrøm, helsedata og filer du lagrer i iCloud Drive.

1. Når du bruker Meldinger i iCloud eller slår på iCloud-bilder, lagres innholdet ditt automatisk i iCloud. Det betyr at de ikke er inkludert i iCloud-sikkerhetskopien.
2. iCloud-sikkerhetskopien inneholder informasjon om innholdet du kjøper, men ikke selve innholdet. Når du gjenoppretter fra en iCloud-sikkerhetskopi, vil det kjøpte innholdet ditt lastes ned på nytt fra iTunes Store, App Store eller iBooks Store. Noen typer innhold lastes ikke ned automatisk i alle land. Tidligere kjøp kan være utilgjengelige hvis de har blitt refundert eller ikke er tilgjengelig i butikken. Finn ut hva du kan laste ned på nytt fra iTunes i landet ditt og hva du kan kjøpe fra iTunes Store i landet ditt.
3. Hvis du bruker iOS 11 eller tidligere, er Taleopptak inkludert i iCloud-sikkerhetskopi.