Hva sikkerhetskopierer iCloud?

Bruk iCloud-sikkerhetskopiering til å sørge for at du har en kopi av informasjonen din på iPhone, iPad og iPod touch.

iCloud-sikkerhetskopier inneholder følgende

• appdata
  • Apple Watch-sikkerhetskopier1
  • enhetsinnstillinger
  • Hjem-skjerm og apporganisering
  • iMessage-, SMS- og MMS-meldinger2
  • bilder og videoer på iPhone, iPad og iPod touch2
  • kjøpshistorikk fra Apple-tjenester, som musikk, filmer, TV-programmer, apper og bøker3
  • Ringetoner
  • Visual Voicemail-passord (krever SIM-kortet som var i bruk under sikkerhetskopieringen)

Sikkerhetskopier av iPhone, iPad og iPod touch inneholder bare informasjon og innstillinger som er lagret på enheten. De inneholder ikke informasjon som allerede er lagret i iCloud, som kontakter, kalendere, bokmerker, notater, taleopptak4meldinger i iCloud, iCloud-bilder og delte bilder. Noe informasjon er ikke inkludert i iCloud-sikkerhetskopier, men kan legges til iCloud og deles på flere enheter, for eksempel Mail, helsedata, samtalelogg og filer du lagrer i iCloud Drive.

1. Hvis du bruker en Apple Watch med Familieoppsett, er ikke Apple Watch inkludert i sikkerhetskopien av iPhone, iPad eller iPod touch.
2. Når du bruker Meldinger i iCloud eller slår på iCloud-bilder, lagres innholdet ditt automatisk i iCloud. Det betyr at de ikke er inkludert i iCloud-sikkerhetskopien.
3. iCloud-sikkerhetskopien inneholder informasjon om innholdet du kjøper, men ikke selve innholdet. Når du gjenoppretter fra en iCloud-sikkerhetskopi, lastes det kjøpte innholdet ditt ned på nytt fra iTunes Store, App Store eller nettbokhandelen. Noen typer innhold lastes ikke ned automatisk i alle land eller regioner. Tidligere kjøp kan være utilgjengelige hvis de har blitt refundert eller ikke er tilgjengelig i butikken. Finn ut hva du kan laste ned på nytt og kjøpe i landet ditt eller regionen din.
4. Hvis du bruker iOS 11 eller tidligere, er Taleopptak inkludert i iCloud-sikkerhetskopi.

Slik fungerer det

iCloud-sikkerhetskopi tar en kopi av informasjonen på iPhone, iPad og iPod touch. Når enheten er sikkerhetskopiert til iCloud, kan du enkelt konfigurere en ny enhet eller gjenopprette informasjon på en du allerede har. Dette gjør du hvis du vil at iCloud skal sikkerhetskopiere enheten din automatisk.

Hvis du deaktiverer eller slutter å bruke iCloud-sikkerhetskopiering, lagres den siste sikkerhetskopien din i 180 dager.

Slik bruker du iCloud-sikkerhetskopiering

1. Kontroller at iCloud-sikkerhetskopiering er slått på i Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud > iCloud-sikkerhetskopi. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud > Sikkerhetskopi.
  2. Koble enheten til en strømkilde.
  3. Koble enheten til et Wi-Fi-nettverk.
  4. Kontroller at enhetens skjerm er låst.
  5. Kontroller at du har nok plass tilgjengelig i iCloud for sikkerhetskopien.

Når du konfigurerer iCloud, får du automatisk 5 GB lagringsplass. Du kan bruke denne lagringsplassen til iCloud-sikkerhetskopier, til å arkivere bilder og videoer i iCloud-bilder og til å holde dokumenter oppdatert i iCloud Drive. Du kan gå tom for ledig plass, avhengig av hvor stor sikkerhetskopi du har, og hvor mye innhold du har i iCloud. Hvis det skjer, kan du kjøpe mer iCloud-lagringsplass eller slette innhold.