iOS-kompatibilitet med Cisco QoS Fastlane og adaptiv 802.11r

iOS-enheter som kjører iOS 10 og nyere, støtter QoS Fastlane på et kompatibelt WLAN fra Cisco.

Disse enhetene støtter adaptiv 802.11r:

• iPhone 6s og nyere

• iPad Pro og nyere

• iPad Air (3. generasjon) eller nyere

• iPad (5. generasjon) og nyere

• iPod touch (7. generasjon)

Om adaptiv 802.11r

Med 802.11r kan trådløse klienter roame raskt mellom AP-er på samme nettverk. Med Fast Basic Service Set Transition (FT) kan klienter roame mellom AP-er uten å bruke tid på å autentisere på nytt for hver nye AP.

Med adaptiv 802.11r kan du konfigurere et nettverk uten å velge Enable for Fast Transition. Denne konfigurasjonen gir fortsatt muligheten til FT til iOS-klienter. iOS-enheter og AP-er fra Cisco signaliserer sammen at adaptiv 802.11r støttes av nettverket og at FT kan brukes. Eldre trådløse klienter som ikke støtter 802.11r, kan fortsatt bli med i det samme nettverket, men de kan ikke dra nytte av raskere FT-roaming.

Om QoS Fastlane

Trådløs applikasjonstrafikk i bedriftsmiljøer må ofte prioriteres etter type. På grunn av applikasjonsbegrensninger i sanntid trenger for eksempel Voice over Wi-Fi-trafikk høyere prioritet enn nettrafikk i Safari.

Det finnes forskjellige standarder for å hjelpe nettverksenheter til å bli enige om hvordan forskjellige typer trafikk merkes for å sikre at de blir prioritert. QoS Fastlane forenkler i stor grad denne avtaleprosessen slik at trafikkorker i nettverket minimeres og tidsfølsom trafikk (som tale eller video) leveres i tide.

For å velge hvilke iOS-apper som skal få trafikken prioritert av QoS Fastlane, må du konfigurere nettverket med en konfigurasjonsprofil.

Finn ut mer

Trådløse Cisco-kontrollmodeller som er kompatible med versjon 8.3, støtter adaptiv 802.11r og QoS Fastlane. AP-er fra Cisco som er kompatible med 802.11n og nyere standarder (802.11ac, 802.11ax), støtter adaptiv 802.11r og QoS Fastlane.

Finn mer informasjon om 802.11r, adaptiv 802.11r, QoS og QoS Fastlane:

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.