Bruk funksjonstastene på MacBook Pro med Touch Bar

Trykk og hold nede Fn-tasten (Funksjon) for å se F1 til F12 i Touch Bar.

Vis funksjonstastene

Trykk og hold nede Fn-tasten (Funksjon) på tastaturet for å se F1 til F12 i Touch Bar.

Du kan også få funksjonstastene til å vises automatisk når du bruker spesifikke programmer:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Tastatur.
  2. Klikk på Snarveier øverst i vinduet, og velg deretter Funksjonstaster fra listen til venstre.
  3. Klikk på legg til-knappen (+), og velg deretter et program og klikk på Legg til. For hvert program du legger til, vises funksjonstastene automatisk i Touch Bar når du bruker det programmet.

Eller bruk skjermtastaturet

Som et alternativ til å vise funksjonstastene i Touch Bar, kan du bruke funksjonstastene på skjermtastaturet.

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk deretter på Tastatur og fullfør ett av disse trinnene:
    • Hvis du bruker macOS Big Sur, velger du «Vis tastaturmenyen i menylinjen» i Inndatakilder-panelet.
    • Hvis du bruker macOS Catalina eller tidligere, velger du « Vis tastatur- og emojivisninger i menylinjen» i Tastatur-panelet.
  2. Klikk på visningssymbolet  i menylinjen, og velg deretter Vis Tastaturvisning.
    Inndatamenyen i macOS Big Sur åpen med «Vis Tastaturvisning» uthevet
  3. Klikk på Fn-tasten på skjermtastaturet for å få den til å vise alle funksjonstastene.

Vis funksjonstastene når du bruker Microsoft Windows

Trykk og hold nede Fn-tasten (Funksjon) på tastaturet for å se F1 til F12 i Touch Bar.

Du kan også få funksjonstastene til å vises kontinuerlig i Touch Bar:

1. Fra varslingsområdet til høyre på Windows-oppgavelinjen klikker du på pil opp  for å vise skjulte symboler.
  2. Klikk på Boot Camp-symbolet , og velg deretter Boot Camp-kontrollpanel fra menyen.
    Boot Camp-menyalternativer i Windows 10 med Boot Camp-kontrollsenter uthevet
  3. Hvis du blir spurt om du vil la dette programmet foreta endringer, klikker du på Ja.
  4. Klikk på Tastatur-fanen.
  5. Velg «Bruk alle funksjonstastene (F1, F2, osv.) som standard funksjonstaster.»

Eller bruk skjermtastaturet

Som et alternativ til å vise funksjonstastene i Touch Bar, kan du bruke skjermtastaturet:

1. Velg Ease of Access (Hjelpemiddel) i Windows-menyen.
  2. Klikk på On-Screen Keyboard (Skjermtastatur).
  3. Klikk på Fn-tasten på skjermtastaturet for å få den til å vise alle funksjonstastene.

Finn ut mer om skjermtastaturet i Windows.