Administrere og slette kontakter på iPhone, iPad eller iPod touch

Les om hvordan du konfigurerer og administrerer kontaktene dine. Du kan for eksempel endre hva som vises i Kontakter-appen, slette kontakter og mer.

Konfigurere kontaktkonto

Du kan konfigurere e-postkontoene dine, som iCloud, Google, Microsoft Exchange og mer for å dele kontakter med Kontakter-appen. Eller hvis du har en kontaktkonto, som en bedrifts- eller skolekatalog, kan du konfigurere den også. Slik gjør du det:

1. Gå til Innstillinger > Kontoer og passord.
  2. Trykk på Legg til konto.
  3. Trykk på e-postkontoen. Eller trykk på Annen for å konfigurere en kontaktkonto, som en LDAP- eller CardDAV-konto.
  4. Angi detaljer og passord.
  5. Trykk på Neste.

Hvis du har konfigurert flere kontoer i Kontakter-appen og du vil se kontakter for en spesifikk konto, åpner du Kontakter og trykker på Grupper øverst til venstre.

Slå Kontakter av eller på for en konto

Vil du legge til eller fjerne alle kontaktene fra en konto som du allerede har konfigurert? Bare slå Kontakter av eller på for denne kontoen:

1. Gå til Innstillinger > Kontoer og passord.
  2. Trykk på kontoen med kontaktene som du vil legge til eller fjerne.
  3. Slå på Kontakter for å legge til kontakter. For å fjerne kontakter, slår du av Kontakter og trykker deretter på Slett fra iPhone.

Velge en standardkonto for å legge til nye kontakter

Hvis du konfigurerer flere kontoer i Kontakter-appen, kan du velge en standardkonto for å legge til nye kontakter i. Bare gå til Innstillinger > Kontakter > Standardkonto og velg en konto.

Endre hvordan du sorterer og viser kontakter

Du kan velge hvordan du vil sortere kontakter, som for eksempel alfabetisk etter fornavn eller etternavn. Bare gå til Innstillinger > Kontakter og velg blant følgende alternativer:

• Sorter etter: Sorter kontakter alfabetisk etter fornavn eller etternavn.
  • Vis som: Vis fornavnene til kontaktene før eller etter etternavnene.
  • Kortnavn: Velg hvordan navnene til kontaktene vises i apper som Mail, Meldinger, Telefon og mer.

Slette en kontakt

Når du sletter en kontakt, slettes den permanent fra enheten. Og hvis du sletter en kontakt fra e-postkontoen, sletter du også kontakten permanent fra alle enheter som er logget på denne e-postkontoen.

Slik sletter du en kontakt:

1. Åpne Kontakter og trykk på kontakten du vil slette.
  2. Trykk på Rediger.
  3. Bla nedover og trykk på Slett kontakt.