Bytte fra totrinns-verifisering til tofaktorautentisering

Tofaktorautentisering er et ekstra sikkerhetslag for Apple-ID-en din som er laget for å sikre at du er den eneste personen som får tilgang til kontoen din, selv om noen andre kan passordet ditt.

Tofaktorautentisering er vår mest avanserte og brukervennlige form for kontosikkerhet. Du trenger det for å bruke noen av de nyeste funksjonene i iOS, macOS og iCloud. Hvis du bruker totrinns-verifisering, oppdaterer vi kontoen din automatisk når du logger på iOS 11 eller nyere eller macOS High Sierra eller nyere. Du kan også bytte manuelt fra totrinns-verifisering til tofaktorautentisering for kontoen din ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

Bekreft hvilken funksjon du bruker

Følg denne fremgangsmåten hvis du ikke er sikker på om du har konfigurert tofaktorautentisering eller totrinns-verifisering:

1. Logg på Apple-ID-kontosiden din.
  2. Se etter tofaktorautentisering eller totrinns-verifisering under Sikkerhet, og se deretter om funksjonen er av eller på.
    Kontoside for Apple-ID

Hvis totrinns-verifisering er på, fortsetter du med fremgangsmåten for å slå det av, og deretter slår du på tofaktorautentisering. Hvis tofaktorautentisering er på, har du allerede konfigurert dette.

Slå av totrinns-verifisering

Du må slå av totrinns-verifisering før du kan slå på tofaktorautentisering. Følg denne fremgangsmåten:

1. Logg på Apple-ID-kontosiden din.
  2. Klikk på Rediger under Sikkerhet.
  3. Klikk på Slå av totrinns-verifisering. Klikk på nytt for å bekrefte.
    «Slå av totrinns-verifisering?»-melding på Apple-ID-kontosiden
  4. Opprett nye sikkerhetsspørsmål, og bekreft fødselsdatoen din. Du mottar en e-post som bekrefter at totrinns-verifisering er slått av for Apple-ID-en din.
  5. Husk å kontrollere at du fortsatt er logget på iCloud. Du kan bli bedt om å oppgi Apple-ID-passordet.

Hvis du logger på Macen med Apple-ID-en din, må du endre påloggingspassordet på Macen før du konfigurerer tofaktorautentisering.

Passord og sikkerhet-skjerm på iPhone

Slå på tofaktorautentisering

Tofaktorautentisering er for tiden tilgjengelig for alle iCloud-brukere med minst én enhet som bruker iOS 9 eller OS X El Capitan eller nyere. Les mer.

På iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt]. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, går du til Innstillinger > iCloud og trykker på Apple-ID.
  2. Trykk på Passord og sikkerhet. Skriv inn Apple-ID-passordet om nødvendig.
  3. Trykk på Slå på tofaktorautentisering.

På Mac:

1. Gå til Apple-menyen () > Systemvalg.
  2. Klikk på iCloud og deretter på Kontoinformasjon. Skriv inn Apple-ID-passordet om nødvendig.
  3. Klikk på Sikkerhet-fanen.
  4. Klikk på Slå på tofaktorautentisering.

Husk å kontrollere at du fortsatt er logget på iCloud på alle enhetene dine. Du kan bli bedt om å oppgi Apple-ID-passordet.