Konfigurer Suica-kort i Apple Pay

Finn ut hvordan du legger til Suica-kort på iPhone eller Apple Watch.

Overfør Suica-kort til Apple Pay på iPhone

Du kan overføre Suica- eller My Suica-kortene du allerede har, til Apple Pay i Wallet-appen.1 Du kan også opprette et nytt Suica-kort og legge det til i Wallet fra Suica-appen. Du kan ikke legge Pasmo-kort eller andre reisekort til Apple Pay.

Dette trenger du for å overføre et fysisk Suica-kort til iPhone:2

• iPhone 7 eller iPhone 7 Plus kjøpt i Japan (modell A1779 eller A1785)
  • iPhone 8 eller iPhone 8 Plus
  • iPhone X, iPhone XS eller iPhone XS Max
  • Den nyeste versjonen av iOS
  • Regionen på enheten må være angitt til Japan
  • Et fysisk Suica-, My Suica- eller Commuter Suica-kort

Slik overfører du kortet:

1. Åpne Wallet-appen, og trykk på plusstegnet.
  2. Trykk på Neste og deretter på Suica. Hvis du vil vite hvordan det fungerer, kan du se denne demonstrasjonsvideoen.
  3. Følg trinnene for å overføre Suica-kortet ditt til iPhone. Bekreft de fire siste sifrene i kortnummeret.
    baksiden av et Suica-kort
    Fødselsdatoen din kreves bare hvis du legger My Suica eller Commuter Suica til Apple Pay. Bruk den samme fødselsdatoen du skrev inn da du kjøpte det fysiske Suica-kortet ditt. Trykk på Neste.

4. Legg den øverste delen av iPhone på midten av Suica-kortet. La den ligge på kortet uten å flytte på den. Dette kan ta flere minutter.

Deretter kan du begynne å bruke Suica på iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS eller iPhone XS Max. Det fysiske Suica-kortet kan ikke brukes lenger. Depositumet på 500 yen for kortet blir lagt til Suica-saldoen din i Apple Pay.

Legg til Suica-kort på Apple Watch

Dette trenger du for å overføre et fysisk Suica-kort til Apple Watch:1,2

• Apple Watch Series 2 (kjøpt i Japan), Apple Watch Series 3 eller Apple Watch Series 4
  • iPhone 7 eller iPhone 7 Plus (kjøpt i Japan), iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS eller iPhone XS Max3
  • Den nyeste versjonen av watchOS

Hvis du vil overføre et fysisk Suica-kort til Apple Watch, åpner du Apple Watch-appen på iPhone. Følg trinnene for å overføre kortet.

Du kan også opprette et nytt Suica-kort og legge det til på Apple Watch:

1. Åpne Suica-appen på iPhone 5 eller nyere.
  2. Følg instruksjonene for å opprette et nytt kort, og overfør det til Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 3 eller Apple Watch Series 4.
  3. Begynn å bruke Suica.

I motsetning til kredittkort og forhåndsbetalte kort i Apple Pay kan Suica-kort bare være registrert på én enhet om gangen.

Flytt Suica-kortet ditt fra iPhone til Apple Watch

Slik flytter du Suica-kortet ditt fra iPhone til Apple Watch:

1. Åpne Watch-appen på iPhone, og trykk på Min Apple Watch-fanen.
  2. Trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Rull ned til Suica-kortet du vil flytte til Apple Watch. Trykk deretter på Legg til-knappen ved siden av kortet.

Du kan bruke Watch-appen til å flytte Suica-kortet ditt tilbake til iPhone. Du kan ikke flytte Suica-kortet i løpet av en reise.

Hva nå

Når du overfører Suica-kortet ditt til Apple Pay, kan du ikke lenger bruke det fysiske kortet. Når du legger til et Suica-kort på iPhone eller Apple Watch, kan du bruke Apple Pay til å betale for kollektivtransport samt betale i butikker som godtar Suica. Det første Suica-kortet du legger til Apple Pay, er ekspressreisekortet ditt, slik at du kan bruke Suica uten Face ID, Touch ID eller sikkerhetskode. Du trenger bare å holde iPhone eller Apple Watch i nærheten av leseren. Du trenger ikke å vekke enheten eller åpne appen.

Få hjelp med å endre ekspressreisekortet ditt.

1. Apple Pay er ikke tilgjengelig for barn under 13 år. Alder varierer i ulike land og regioner.
  2. Sørg for at du logger på iCloud på alle enhetene dine. På iOS-enheten din må du konfigurere Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode. Hvis du slår av sikkerhetskoden, blir alle kredittkort, forhåndsbetalte kort og Suica-kort fjernet fra enheten. På Apple Watch må du konfigurere en sikkerhetskode. Hvis du fjerner sikkerhetskoden eller logger av iCloud, blir alle kredittkort, forhåndsbetalte kort og Suica-kort fjernet fra Apple Watch. Når du fjerner Suica-kort fra hvilken som helst enhet, blir den gjenstående saldoen lagret og tilgjengelig for overføring til den samme eller en annen iPhone eller Apple Watch som er logget på iCloud med samme Apple-ID.
  3. Hvis du ikke har en iPhone 7 eller iPhone 7 Plus som er kjøpt i Japan, eller en iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS eller iPhone XS Max, kan du likevel legge til Suica-kort ved å opprette et nytt Suica i Suica-appen.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.