Konfigurer Suica- eller PASMO-kort i Apple Pay

Finn ut hvordan du legger til Suica- eller PASMO-kort på iPhone eller Apple Watch.

Dette trenger du for å opprette et Suica- eller PASMO-kort i Wallet-appen

*Du kan også konfigurere Suica på iPhone 7, iPhone 7 Plus og Apple Watch Series 2 som er kjøpt i Japan.

**Apple Pay-kvalifiserte kort er tilgjengelige, men enkelte kort godtas kanskje ikke.

Slik oppretter du et nytt Suica- eller PASMO-kort

Du kan opprette et nytt Suica- eller PASMO-kort på iPhone eller Apple Watch:

På iPhone

1. Åpne Wallet-appen, og trykk på legg til-knappen .
  2. Under Reisekort trykker du på kortet du vil legge til.1
  3. Velg beløpet du vil fylle på reisekortet, eller velg å overføre et eksisterende kort. Deretter trykker du på Legg til.2
  4. Følg instruksjonene for å opprette et nytt reisekort på iPhone.

På Apple Watch

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone, og velg Min klokke-fanen.
  2. Rull ned, og trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Trykk på Legg til kort, trykk på Fortsett, og velg kortet du vil legge til.1
  4. Velg beløpet du vil fylle på reisekortet.
  5. Følg trinnene for å opprette et nytt reisekort på Apple Watch.

Overfør Suica- eller PASMO-kort til Apple Pay på iPhone

Du kan overføre Suica- eller PASMO-kortene du allerede har, til Apple Pay i Wallet-appen.4 Du kan også opprette et nytt kort og legge det til i Wallet-appen i Suica- eller PASMO-appen.

Dette trenger du for å overføre et fysisk Suica- eller PASMO-kort til iPhone:4

• Regionen på enheten må være angitt til Japan
  • Et fysisk Suica- eller PASMO-kort

Slik overfører du kortet:

1. Åpne Wallet-appen, og trykk på legg til-knappen legg til-knappen.
  2. Trykk på Neste, og trykk på Suica eller PASMO. Hvis du vil vite hvordan det fungerer, kan du se denne demonstrasjonsvideoen.
  3. Følg fremgangsmåten for å overføre kortet til iPhone. Bekreft de fire siste sifrene i kortnummeret.
    Baksiden av et PASMO-kort
    Fødselsdatoen din kreves bare hvis du legger til et My Suica-kort, personlig PASMO-kort eller Commuter PASMO- eller Suica-kort i Apple Pay. Bruk den samme fødselsdatoen du skrev inn da du kjøpte det fysiske kortet. Trykk på Neste.

4. Legg den øverste delen av iPhonen midt på Suica- eller PASMO-kortet. La den ligge på kortet uten å flytte på den. Dette kan ta flere minutter.

iPhone-skjerm oppå et PASMO-kort

Deretter kan du begynne å bruke Suica eller PASMO på iPhonen. Det fysiske kortet kan ikke brukes lenger. Innskuddet på 500 JPY på det fysiske kortet blir lagt til Suica- eller PASMO-saldoen i Apple Pay.

Overfør et Suica- eller PASMO-kort til Apple Watch

Hvis du vil overføre et fysisk Suica- eller PASMO-kort til Apple Watch, åpner du Apple Watch-appen på iPhone. Følg trinnene for å overføre kortet.

Du kan også opprette et nytt Suica- eller PASMO-kort og legge det til på Apple Watch:

1. Åpne Suica- eller PASMO-appen på iPhone.
  2. Følg instruksjonene for å opprette et nytt kort, og overfør det til Apple Watch.
  3. Begynn å bruke Suica.

I motsetning til kredittkort og forhåndsbetalte kort i Apple Pay kan Suica- og PASMO-kort bare være registrert på én enhet om gangen.

Flytt et Suica- eller PASMO-kort fra iPhone til Apple Watch

Slik flytter du Suica- eller PASMO-kortet ditt fra iPhone til Apple Watch:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone, og trykk på Min Apple Watch-fanen.
  2. Trykk på Wallet og Apple Pay.
  3. Rull ned til kortet du vil flytte til Apple Watch. Trykk deretter på Legg til-knappen ved siden av kortet.

Du kan bruke Watch-appen til å flytte kortet tilbake til iPhone. Du kan ikke flytte Suica- eller PASMO-kortet i løpet av en reise.

Hva nå?

Når du overfører Suica- eller PASMO-kortet ditt til Apple Pay, kan du ikke lenger bruke det fysiske kortet. Når du har lagt til et Suica- eller PASMO-kort på iPhone eller Apple Watch, kan du bruke Apple Pay til å betale for kollektivtransport samt betale i butikker som godtar Suica. Det første Suica- eller PASMO-kortet du legger til i Apple Pay, er ekspressreisekortet ditt, slik at du kan bruke Suica uten Face ID, Touch ID eller sikkerhetskode. Du trenger bare å holde iPhone eller Apple Watch i nærheten av leseren. Du trenger ikke å vekke enheten eller åpne appen.

Få hjelp med å endre ekspressreisekortet ditt.

1. For å legge til et PASMO-kort i Wallet-appen må du konfigurere tofaktorautentisering for Apple-ID-en din.
  2. Hvis du ikke har konfigurert et kvalifisert betalingskort i Wallet-appen, blir du bedt om å gjøre det når du trykker på Legg til.
  3. Apple Pay er ikke tilgjengelig for barn under 13 år. Alder varierer i ulike land og regioner.
  4. Sørg for at du logger på iCloud på alle enhetene dine. På iOS-enheten din må du konfigurere Face ID, Touch ID eller en sikkerhetskode. Hvis du slår av sikkerhetskoden, blir alle kredittkort, forhåndsbetalte kort og Suica-kort fjernet fra enheten. På Apple Watch må du konfigurere en sikkerhetskode. Hvis du fjerner sikkerhetskoden eller logger av iCloud, blir alle kredittkort, forhåndsbetalte kort og Suica-kort fjernet fra Apple Watch. Når du fjerner Suica-kort fra hvilken som helst enhet, blir den gjenstående saldoen lagret og tilgjengelig for overføring til den samme eller en annen iPhone eller Apple Watch som er logget på iCloud med samme Apple-ID.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.