Rengjøre iPhone

Finn ut hvordan du rengjør iPhone.

iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus

Rengjør iPhone umiddelbart etter at den kommer i kontakt med noe som kan avsette flekker eller gjøre andre skader – for eksempel smuss eller sand, blekk, sminke, såpe, vaskemiddel, syre eller syreholdig mat eller kremer. Følg disse retningslinjene:

• Koble fra alle kabler og slå av iPhone.
  • Bruk en myk, lett fuktet og lofri klut, for eksempel en pusseklut.
  • Unngå fuktighet i åpningene.
  • Ikke bruk rengjøringsmidler eller trykkluft.

iPhone har et fingeravtrykkbestandig, oljeavstøtende belegg. iPhone X, iPhone 8 og iPhone 8 Plus har belegg på begge sider. Dette belegget slites over tid ved normal bruk. Rengjøringsprodukter og skuremiddel vil ytterligere redusere dette belegget i tillegg til at iPhone-enheten kan ripes opp.

iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5s

Rengjør iPhone umiddelbart hvis den kommer i kontakt med stoffer som kan avsette flekker, for eksempel blekk, fargestoffer, sminke, smuss, mat, olje og kremer. Når du skal rengjøre iPhone, må du koble fra alle kabler og slå den av. Bruk en myk, lett fuktet og lofri klut. Unngå fuktighet i åpningene. Ikke bruk rengjøringsmidler for vinduer, rengjøringsmidler for husholdning, trykkluft, spray, løsemidler, ammoniakk eller skuremidler til å rengjøre iPhone. Glassoverflaten på forsiden har et belegg som er motstandsdyktig mot fingermerker og fett. Fingermerker fjernes lett ved å tørke overflaten med en myk og lofri klut. Den fettavstøtende egenskapen til dette belegget vil over tid forsvinne ved normal bruk, og skrubbing av skjermen med et skuremiddel vil ytterligere redusere denne egenskapen i tillegg til at glasset kan ripes opp.

Når du skal rengjøre Hjem-knappen (slik at Touch ID fungerer optimalt), tørker du av den med en muk, lofri klut.

iPhone 5c

Rengjør iPhone umiddelbart hvis den kommer i kontakt med stoffer som kan avsette flekker, for eksempel blekk, fargestoffer, sminke, smuss, mat, olje og kremer. Når du skal rengjøre iPhone, må du koble fra alle kabler og slå den av. Bruk en myk, lett fuktet og lofri klut. Unngå fuktighet i åpningene. Ikke bruk rengjøringsmidler for vinduer, rengjøringsmidler for husholdning, trykkluft, spray, løsemidler, ammoniakk, skuremidler eller rengjøringsmidler med hydrogenperoksid til å rengjøre iPhone. Glassoverflaten på forsiden har et belegg som er motstandsdyktig mot fingermerker og fett. Fingermerker fjernes lett ved å tørke overflaten med en myk og lofri klut. Den fettavstøtende egenskapen til dette belegget vil over tid forsvinne ved normal bruk, og skrubbing av skjermen med et skuremiddel vil ytterligere redusere denne egenskapen i tillegg til at glasset kan ripes opp.

Når du skal fjerne smuss som kan samle seg rundt åpningen til SIM-skuffen, bruker du en myk, lofri klut fuktet med ørlite isopropylalkohol. Tørk svært forsiktig rundt portåpningen, og unngå at det kommer fukt inn i åpningen.

iPhone 5

Rengjør iPhone umiddelbart hvis den kommer i kontakt med stoffer som kan avsette flekker, for eksempel blekk, fargestoffer, sminke, smuss, mat, olje og kremer. Når du skal rengjøre iPhone, må du koble fra alle kabler og slå den av. Bruk en myk, lett fuktet og lofri klut. Unngå fuktighet i åpningene. Ikke bruk rengjøringsmidler for vinduer, rengjøringsmidler for husholdning, trykkluft, spray, løsemidler, ammoniakk, skuremidler eller rengjøringsmidler med hydrogenperoksid til å rengjøre iPhone. Glassoverflaten på forsiden har et belegg som er motstandsdyktig mot fingermerker og fett. Fingermerker fjernes lett ved å tørke overflaten med en myk og lofri klut. Den fettavstøtende egenskapen til dette belegget vil over tid forsvinne ved normal bruk, og skrubbing av skjermen med et skuremiddel vil ytterligere redusere denne egenskapen i tillegg til at glasset kan ripes opp.

iPhone 4s og iPhone 4

Rengjør iPhone umiddelbart hvis den kommer i kontakt med stoffer som kan avsette flekker, for eksempel blekk, fargestoffer, sminke, smuss, mat, olje og kremer. Når du skal rengjøre iPhone, kobler du fra alle kabler og slår av iPhone-enheten (trykk og hold Dvale/våkne-knappen nede og dra skyveknappen på skjermen). Bruk en myk, lett fuktet og lofri klut. Unngå fuktighet i åpningene. Ikke bruk rengjøringsmidler for vinduer, rengjøringsmidler for husholdning, trykkluft, spray, løsemidler, ammoniakk, skuremidler eller rengjøringsmidler med hydrogenperoksid til å rengjøre iPhone. Glassoverflaten på forsiden og baksiden har et belegg som er motstandsdyktig mot fingermerker og fett. Fingermerker fjernes lett ved å tørke overflaten med en myk og lofri klut. Den fettavstøtende egenskapen til dette belegget vil over tid forsvinne ved normal bruk, og skrubbing av skjermen med et skuremiddel vil ytterligere redusere denne egenskapen i tillegg til at glasset kan ripes opp.

iPhone 3GS

Rengjør iPhone umiddelbart hvis den kommer i kontakt med stoffer som kan avsette flekker, for eksempel blekk, fargestoffer, sminke, smuss, mat, olje og kremer. Når du skal rengjøre iPhone, kobler du fra alle kabler og slår av iPhone-enheten (trykk og hold Dvale/våkne-knappen nede og dra skyveknappen på skjermen). Bruk en myk, lett fuktet og lofri klut. Unngå fuktighet i åpningene. Ikke bruk rengjøringsmidler for vinduer, rengjøringsmidler for husholdning, trykkluft, spray, løsemidler, ammoniakk, skuremidler eller rengjøringsmidler med hydrogenperoksid til å rengjøre iPhone. Glassoverflaten på forsiden har et belegg som er motstandsdyktig mot fingermerker og fett. Fingermerker fjernes lett ved å tørke overflaten med en myk og lofri klut. Den fettavstøtende egenskapen til dette belegget vil over tid forsvinne ved normal bruk, og skrubbing av skjermen med et skuremiddel vil ytterligere redusere denne egenskapen i tillegg til at glasset kan ripes opp.

iPhone 3G og iPhone (original)

Når du skal rengjøre iPhone, kobler du fra alle kabler og slår av iPhone-enheten (trykk og hold Dvale/våkne-knappen nede og dra skyveknappen på skjermen). Deretter bruker du en myk, lett fuktet og lofri klut. Unngå fuktighet i åpningene. Ikke bruk rengjøringsmidler for vinduer, rengjøringsmidler for husholdning, trykkluft, spray, løsemidler, ammoniakk, skuremidler eller rengjøringsmidler med hydrogenperoksid til å rengjøre iPhone.

Finn ut mer

Finn ut hvordan du rengjør Apple Watch og andre Apple-produkter