Bruk widgeter på iPhone og iPod touch

Med widgeter får du rask informasjon fra favorittappene dine på et øyeblikk.

Med iOS 14 kan du bruke widgeter på Hjem-skjermen for å holde favorittinformasjonen din lett tilgjengelig. Eller du kan bruke widgeter fra I dag-visningen ved å sveipe mot høyre fra Hjem-skjermen eller låseskjermen.

iPhone som viser Hjem-skjermen med widgeter

Legg til widgeter på Hjem-skjermen

1. Fra Hjem-skjermen trykker du og holder på en widget eller et tomt område til appene rister.
  2. Trykk på Legg til-knappen Grå Legg til-knapp øverst til venstre.
  3. Velg en widget, velg fra tre widgetstørrelser, og trykk deretter på Legg til widget.
  4. Trykk på Ferdig.

Du kan også legge til widgeter fra I dag-visningen. Fra I dag-visningen trykker du og holder på en widget til Hurtighandlinger-menyen åpnes, og deretter trykker du på Rediger Hjem-skjerm. Dra widgeten til høyre kant av skjermen til den vises på Hjem-skjermen, og trykk deretter på Ferdig.

iPhone som viser widgeter i I dag-visningen

Legg til widgeter i I dag-visningen

1. Trykk på og hold nede en widget eller et tomt område i I dag-visningen til appene rister.
  2. Trykk på Legg til-knappen grått pluss-symbol øverst til venstre.
  3. Rull ned for å velge en widget, og velg deretter fra tre widgetstørrelser.
  4. Trykk på Legg til widget, og trykk deretter på Ferdig.

iPhone som viser hvordan du redigerer en widget

Rediger widgetene dine

Med iOS 14 kan du konfigurere widgetene dine. Du kan for eksempel redigere Vær-widgeten for å se værmeldingen for den nåværende posisjonen din eller et annet sted. Slik gjør du det:

1. Trykk og hold på en widget for å åpne Hurtighandlinger-menyen.
  2. Trykk på Rediger widget Rediger widget-symbolet.
  3. Gjør endringene, og trykk deretter utenfor widgeten for å avslutte.

Du kan også flytte widgetene dine for å plassere favorittene dine der de er enklere å finne. Bare trykk og hold på en widget til den rister, og flytt deretter widgeten rundt på skjermen.

Bruk widgetstabler

Med iOS 14 kan du bruke widgetstabler for å spare plass på Hjem-skjermen og I dag-visningen. Du kan bruke smartstabler eller opprette dine egne widgetstabler.

Lag en smartstabel

En smartstabel er en forhåndsbygd samling av widgeter som viser riktig widget basert på faktorer som plassering, aktivitet eller tid. En smartstabel roterer automatisk widgeter for å vise den mest relevante informasjonen gjennom dagen. Slik lager du en smartstabel:

1. Trykk og hold på et område på Hjem-skjermen eller i I dag-visningen til appene rister.
  2. Trykk på Legg til-knappen grått pluss-symbol øverst til venstre.
  3. Rull ned og trykk på Smartstabel.
  4. Trykk på Legg til widget.

iPhone som viser en widgetstabel

Lag dine egne widgetstabler

1. Trykk på og hold nede en app eller et tomt område på Hjem-skjermen eller I dag-visningen til appene rister.
  2. Dra en widget oppå en annen widget. Du kan stable opptil ti widgeter.
  3. Trykk på Ferdig.

Rediger en widgetstabel

1. Trykk og hold på widgetstabelen.
  2. Trykk på Rediger stabel. Herfra kan du omorganisere widgetene i stabelen ved å dra i rutenettsymbolet tre grå linjer. Du kan også slå på Smart rotering hvis du vil at iOS skal vise deg relevante widgeter gjennom dagen. Eller sveip til venstre over en widget for å slette den.
  3. Trykk på grått x-symbol for å fjerne når du er ferdig.

Du trenger iOS 14 for å bruke smartstabler eller lage dine egne widgetstabler.

Fjern widgeter

1. Trykk og hold på widgeten du vil fjerne.
  2. Trykk på Fjern widget.
  3. Trykk på Fjern igjen for å bekrefte.