Slik legger du til og redigerer widgeter på iPhone

Med widgeter får du informasjon i sanntid fra favorittappene dine med et raskt blikk på Hjem-skjermen, låseskjermen eller Dagsoversikt.

Slik legger du til widgeter på Hjem-skjermen

1. Fra Hjem-skjermen trykker du og holder på en widget eller et tomt område til appene rister.

2. Trykk på Legg til-knappenGrå Legg til-knapp øverst til venstre.

3. Velg en widget, velg widgetstørrelsen og trykk deretter på Legg til widget.

4. Trykk på Ferdig.

En iPhone som viser widgeter for været og kalenderhendelser

Slik legger du til widgeter på låseskjermen

I iOS 16 kan du legge til widgeter på låseskjermen for å raskt få tilgang til informasjon – for eksempel temperaturen, luftkvaliteten, batterinivået eller kommende kalenderhendelser.

1. Trykk på og hold inne på låseskjermen til Tilpass-knappen vises. Deretter trykker du på Tilpass.

2. Velg Låst skjerm.

3. Trykk på Legg til widgeter.

4. Trykk på eller dra widgetene du vil legge til på låseskjermen.

5. Når du er ferdig, trykker du på lukk-knappenBildet har ingen alternativ tekst og deretter på Ferdig.

iPhone-skjerm som viser hvordan du legger til widgeter på låseskjermen

Hvis det ikke er nok plass til en ny widget, kan du trykke på Fjern-knappenBildet har ingen alternativ tekst for å fjerne en widget og gjøre plass til den du vil legge til.

Slik legger du til widgeter i dagsoversikten

1. Sveip til høyre på Hjem-skjermen eller den låste skjermen.

2. Trykk på og hold nede en widget eller et tomt område i I dag-visningen til appene rister.

3. Trykk på Legg til-knappengrått pluss-symbol øverst til venstre.

4. Rull ned for å velge en widget, og velg deretter fra tre widgetstørrelser.

5. Trykk på Legg til widget, og trykk deretter på Ferdig.

En iPhone som viser widgeter i Dagsoversikt

Slik redigerer du widgeter

Du kan konfigurere widgetene dine. Du kan for eksempel redigere Vær-widgeten for å se værmeldingen for den nåværende posisjonen din eller et annet sted.

Slik redigerer du widgeter fra Dagsoversikt:

1. Sveip til høyre på Hjem-skjermen eller den låste skjermen.

2. Trykk og hold på en widget for å åpne Hurtighandlinger-menyen.

3. Trykk på Rediger widget Rediger widget-symbolet.

4. Gjør endringene, og trykk deretter utenfor widgeten for å avslutte.

En iPhone som viser hvordan du redigerer en widget

Du kan også flytte widgetene dine for å plassere favorittene dine der de er enklere å finne. Bare trykk og hold på en widget til den rister, og flytt deretter widgeten rundt på skjermen.

Slik redigerer du widgeter fra låseskjermen:

1. Trykk på widgeten du vil redigere.

2. Gjør endringene, og sveip deretter opp for å lagre dem.

Slik bruker du widgetstabler

Du kan bruke widgetstabler for å spare plass på Hjem-skjermen og i dagsoversikten. Du kan bruke smartstabler eller opprette dine egne widgetstabler.

Legg til en smartstabel

En smartstabel er en forhåndsbygd samling av widgeter som viser riktig widget basert på faktorer som plassering, aktivitet eller tid. En smartstabel roterer automatisk widgeter for å vise den mest relevante informasjonen gjennom dagen.

Slik legger du til en smartstabel:

1. Trykk og hold på et område på Hjem-skjermen eller i I dag-visningen til appene rister.

2. Trykk på Legg til-knappengrått pluss-symbol øverst til venstre.

3. Rull ned og trykk på Smartstabel.

4. Trykk på Legg til widget.

Lag dine egne widgetstabler

1. Trykk på og hold nede en app eller et tomt område på Hjem-skjermen eller I dag-visningen til appene rister.

2. Dra en widget oppå en annen widget. Du kan stable opptil ti widgeter.

3. Trykk på Ferdig.

Rediger en widgetstabel

1. Trykk og hold på widgetstabelen.

2. Trykk på Rediger stabelBildet har ingen alternativ tekst. Herfra kan du omorganisere widgetene i stabelen ved å dra og slippe appen der du vil ha den i stabelen. Du kan også slå Smart rotering* av eller på.

3. Trykk på Ferdig.

En iPhone som viser en widgetstabel

* Når Smart rotering er på, viser iOS deg relevante widgeter gjennom dagen.

Med iOS 15 og nyere kan du slå på Widget-forslag, slik at apper du allerede bruker automatisk kan vises i smartstabelen din basert på tidligere aktivitet. Et alternativ lar deg legge til widgeten i stabelen, slik at den alltid er der når du trenger den. Bare følg trinn 1–2, og trykk deretter på widget-forslag for å slå det på.

Du trenger iOS 14 eller nyere for å bruke smartstabler eller lage dine egne widgetstabler.

Slik fjerner du widgeter

1. Trykk og hold på widgeten du vil fjerne.

2. Trykk på Fjern widget.

3. Trykk på Fjern igjen for å bekrefte.

Finn ut mer

Finn ut mer om widgeter på iPad.