Oppdag og blokker spam-oppringninger

Du kan bruke Demp ukjente innringere, eller en tredjepartsapp, for å blokkere spamoppringninger på iPhonen din.

Slå på Demp ukjente innringere

Med iOS 13 og nyere kan du slå på Demp ukjente innringere for å unngå anrop fra personer du ikke kjenner. Dette blokkerer telefonnumre du aldri har hatt kontakt med, og som ikke er lagret i kontaktene dine. Hvis du tidligere har tekstet noen ved å bruke telefonnummeret til vedkommende, eller hvis noen har delt telefonnummeret sitt med deg på e-post, tillates anrop fra dette nummeret.

For å slå på Demp ukjente innringere går du til Innstillinger > Telefon, bla ned, trykk på Demp ukjente innringere, og slå på funksjonen. Anrop fra ukjente numre dempes og sendes til telefonsvareren din. De vises i listen over nylige samtaler.

Innkommende anrop tillates fra personer som er lagret i kontaktene dine, listen over nylige anrop og fra Siri-forslag som forteller deg hvem som ringer basert på telefonnumrene i e-postene og tekstmeldingene dine.

Ved nødanrop blir Demp ukjente innringere midlertidig deaktivert i 24 timer slik at det er mulig å nå deg på iPhonen din.

Før du slår på Demp ukjente innringere, må du sørge for at du har lagret viktige kontakter, ellers kan du gå glipp av telefonsamtaler du ikke vil gå glipp av. Anropet går fremdeles til telefonsvareren din og vises i listen over nylige anrop, men du får ingen varsling når det ringer.

iPhone viser hvordan du slår på Demp ukjente innringere

Konfigurer en app til å filtrere og gjenkjenne spamoppringninger

1. Gå til App Store og last ned en app Du kan laste ned og installere flere apper med denne funksjonen fra ulike app-utviklere.

2. Gå til Innstillinger > Telefon.

3. Trykk på Anropsblokkering og Identifisering.

4. Under «Tillat at disse appene blokkerer anrop og viser nummer» slår du appen av eller på. Du kan også endre rekkefølge på appene og ordne dem etter prioritet. Bare trykk på Rediger, og dra appene til de er i den rekkefølgen du vil ha.

iPhone viser hvordan du konfigurerer en app til å filtrere spamanrop

Telefonnumre som vises under Blokkerte telefonnumre, er numre du blokkerer manuelt.

Når du får et anrop, kontrollerer enheten nummeret til den som ringer og sammenligner det med listen over telefonnumre i tredjeparts spam-appene du har. Hvis den får treff, viser iOS etiketten appen har valgt for å indikere det, som for eksempel Spam eller Telefonsalg. Hvis appen finner ut at et telefonnummer er spam, kan den velge å blokkere anropet automatisk. Inngående anrop sendes aldri til tredjepartsutviklere.

Hvis du finner ut at et nummer blir brukt til spam, kan du blokkere nummeret manuelt Telefonnumre du blokkerer manuelt, vises under Blokkerte kontakter.

Hvis du ikke lenger vil bruke appen, kan du fjerne den.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.