Slå Stedstjenester og GPS på eller av på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du slår GPS og Stedstjenester på eller av for individuelle apper.

Slik gir du apper tillatelse til å bruke stedstjenester

Noen apper virker kanskje ikke hvis du ikke slår på Stedstjenester.1 Første gang en app trenger tilgang til Stedstjenester-informasjonen din, får du et varsel der du blir bedt om å gi tillatelse. Velg et av disse alternativene:

• Trykk på Tillat for å la appen bruke Stedstjeneste-informasjonen ved behov.
  • Trykk på Ikke tillat for å hindre tilgang.2

iOS-enheter kan bruke Wi-Fi og Bluetooth til å bestemme plasseringen din. GPS- og mobilplassering er tilgjengelig på iPhone og iPad (Wi-Fi + Cellular)-modeller.

Slik slår du Stedstjenester på eller av for spesifikke apper

1. Gå til Innstillinger > Personvern > Stedstjenester.
  2. Påse at Stedstjenester er slått på.
  3. Rull ned for å finne appen.
  4. Trykk på appen og velg et alternativ:
    • Aldri: Hindrer tilgang til Stedstjenester-informasjon.
    • Når appen er i bruk: Tillater tilgang til Stedstjenester bare når appen eller en av funksjonene til appen vises på skjermen. Hvis en app er satt til Når appen er i bruk, kan du se at statuslinjen blir blå med en melding om at en app aktivt bruker plasseringen din.
    • Alltid: Tillater tilgang til plasseringen din selv når appen er i bakgrunnen.

Herfra skal apper gi en forklaring på hvordan appen vil bruke stedsinformasjonen din. Noen apper viser kanskje bare to alternativer. Finn ut mer om personvern og Stedstjenester.

1. Stedstjenester bruker GPS og Bluetooth (der det er tilgjengelig), sammen med data fra brukere om Wi-Fi-basestasjoner og mobiltårn for å finne den omtrentlige plasseringen av enheten din.
  2. Apper bruker ikke plasseringen din før de ber om tillatelse og du gir dem tillatelse.