Konfigurer HomePod, Apple TV eller iPad som hjemknutepunkt

Konfigurer et hjemknutepunkt for å styre HomeKit-tilbehøret ditt fra en ekstern plassering, gi tilgang til personer du stoler på, og automatisere tilbehør slik at det gjør det du vil, når du vil.

Kom i gang

• Konfigurer HomeKit-tilbehøret i Hjem-appen på iOS-enheten din.
  • Hvis du vil konfigurere automatiseringer, endre brukertillatelser eller strømme HomeKit-aktiverte kameraer eksternt,1 trenger du en HomePod,2 en Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon) med nyeste versjon av tvOS2 eller en iPad med den nyeste versjonen av iOS.
  • Du trenger en HomePod2, en Apple TV 4K, Apple TV (4. generasjon), Apple TV (3. generasjon)1,2 eller iPad for å styre HomeKit-tilbehør eksternt.
  • Enheten som du konfigurerer som et hjemknutepunkt, må befinne seg i hjemmet ditt, være koblet til Wi-Fi-nettverket ditt hjemme og være slått på.
  1. Apple TV (3. generasjon) støtter ikke ekstern tilgang for delte brukere eller ekstern tilgang til HomeKit-aktiverte kameraer.
  2. HomePod og Apple TV er ikke tilgjengelig i alle land og regioner.

Konfigurere HomePod som et hjemknutepunkt

HomePod konfigurerer seg selv automatisk som et hjemknutepunkt, slik at du kan styre HomeKit-tilbehør med Hjem-appen og opprette automatiseringer. Bare sørg for at iOS-enheten du brukte til å konfigurere HomePod, er logget på iCloud med Apple-ID-en du brukte til å konfigurere HomeKit-tilbehøret i Hjem-appen.

HomePod er ikke tilgjengelig i alle land og regioner.

Konfigurere Apple TV som et hjemknutepunkt

1. Konfigurer tofaktorautentisering for Apple-ID-en din. På iOS-enheten din går du til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud og kontrollerer at iCloud-nøkkelring er slått på.
  2. På Apple TV går du til Innstillinger > Kontoer og kontrollerer at du har logget på iCloud med samme Apple-ID som på iOS-enheten.
  3. Når du har logget på iCloud, konfigurerer Apple TV seg selv automatisk som et hjemknutepunkt.

Hvis du vil sjekke om Apple TV er tilkoblet som hjemknutepunkt, går du til Innstillinger på Apple TV-en din. Deretter går du til Kontoer > iCloud og ser under HomeKit.

Apple TV er ikke tilgjengelig i alle land og regioner.

Konfigurere iPad som et hjemknutepunkt

1. Gå til Innstillinger > [navnet ditt] > iCloud.
  2. Logg på med Apple-ID.
  3. Kontroller at både iCloud-nøkkelring og Hjem er slått på.
  4. Gå til Innstillinger > Hjem og slå på Bruk denne iPad-enheten som et hjemknutepunkt.

Kontroller statusen for hjemknutepunktet ditt

Du kan kontrollere statusen for hjemknutepunktet ditt, f.eks. om det er tilknyttet, i Hjem-appen på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

• På iPhone, iPad eller iPod touch: Trykk på Hjeminnstillinger øverst til venstre. Hvis du har flere hjem, trykker du på Hjeminnstillinger, og deretter trykker du på et hjem. Deretter ser du under Hjemknutepunkt for å se om hjemknutepunktet er tilkoblet.
  • På Mac: Gå til Rediger > Rediger hjem. Deretter ser du under Hjemknutepunkt for å se om hjemknutepunktet er tilkoblet. Hvis du vil kontrollere statusen for et hjemknutepunkt i et annet hjem som er satt opp i Hjem-appen, trykker du på Hjem øverst til venstre og klikker deretter på et hjem.

Hvis du vil se om Apple TV-en din er konfigurert som hjemknutepunkt, går du til Innstillinger på Apple TV-en, klikker på AirPlay > Rom og påser at du tilordner Apple TV-en til et rom i Hjem-appen.*

Hvis du har konfigurert flere hjemknutepunkt, vises det primære hjemknutepunktet som tilkoblet. De andre hjemknutepunktene viser Ventemodus som status og tar over ekstern tilgang hvis det primære hjemknutepunktet blir frakoblet.

*Apple TV er ikke tilgjengelig i alle land og regioner.