Bruk HEIF- eller HEVC-medier på Apple-enheter

Oppgrader til iOS 11 eller macOS High Sierra for å vise, redigere eller duplisere HEIF- eller HEVC-medier som er tatt opp med en iOS-enhet.

iOS 11 og macOS High Sierra inkluderer støtte for disse nye industristandardiserte medieformatene:

• HEIF (High Efficiency Image File Format) for bilder
  • HEVC (High Efficiency Video Coding), også kjent som H.265, for videoer

HEIF og HEVC komprimerer bedre enn JPEG og H.264, så de bruker mindre lagringsplass på enheten din og iCloud-bildebiblioteket, samtidig som den samme visuelle kvaliteten beholdes.

For å vise, redigere eller duplisere HEIF- og HEVC-media på enheten din, må du oppgradere til nyeste versjon av iOS 11 eller macOS High Sierra.

Ta opp disse mediene

Når du bruker iOS 11, kan følgende enheter ta opp media i HEIF- eller HEVC-formatet:

Andre enheter som bruker iOS 11 eller macOS High Sierra kan vise, redigere eller duplisere HEIF- og HEVC-medier, med noen begrensninger.

Selv om det anbefales å ta opp med HEIF- og HEVC-formatene, kan du ta opp med eldre formater som er mer kompatible med andre operativsystemer og enheter:

1. I iOS 11 går du til Innstillinger > Kamera.
  2. Trykk på Formater.
  3. Trykk på Mest kompatibelt. Denne innstillingen er bare tilgjengelig på enheter som kan ta opp media i HEIF- eller HEVC-formatene.
  4. Alle nye bilder og videoer vil nå bruke JPEG- eller H.264-formatene. For å gå tilbake til å bruke de plassbesparende HEIF- og HEVC-formatene, velger du High Efficiency.

Jobbe med disse mediene

Støtte for HEIF og HEVC er innebygd i iOS 11 og macOS High Sierra, noe som gjør at du kan jobbe med disse mediene i en rekke apper, inkludert Bilder, iMovie og QuickTime Player.

På noen eldre enheter er støtte for HEVC også påvirket av oppløsningen og bildefrekvensen (FPS) til videoen:

• iPhone 6, iPhone 6 Plus og iPad Air 2 fungerer med HEVC-video som er tatt opp med maksimalt 1080p/240 FPS.
  • iPhone 5s, iPad Air og iPad mini (Retina-modeller) fungerer med HEVC-video som er tatt opp med maksimalt 1080p/60 FPS eller 720p/240 FPS.

Hvis du bruker iCloud-bildebibliotek med iOS 10 eller macOS Sierra, kan du se et varselsymbol øverst til høyre på bildet eller videoen, eller det kan hende at du ser en varselmelding. For å vise, redigere eller duplisere HEIF- og HEVC-media på enheten din, må du oppgradere til iOS 11 eller macOS High Sierra.

Dele disse mediene

iCloud-bildebibliotek lagrer media med opprinnelig format, oppløsning og bildefrekvens. Oppgrader til iOS 11 eller macOS High Sierra hvis enheten din ikke kan vise, redigere eller duplisere HEIF- eller HEVC-media i iCloud-bildebiblioteket ditt, eller hvis den viser innholdet i en lavere oppløsning.

Når du deler HEIF- eller HEVC-media med andre metoder, som f.eks. AirDrop, Meldinger eller e-post, deles det med et mer kompatibelt format, som JPEG eller H.264.

Importere disse mediene med USB

Når du importerer HEIF- eller HEVC-media fra en tilkoblet iOS-enhet til Bilder, Bildeoverføring eller en PC, kan det hende at mediene konverteres til JPEG eller H.264.

Du kan endre denne importoppførselen i iOS 11. Gå til Innstillinger > Bilder. Under «Overfør til Mac eller PC»-delen, trykker du på Behold originaler for å forhindre at mediene konverteres under import.