Bruk HEIF- eller HEVC-medier på Apple-enheter

Oppgrader til iOS 11 eller nyere eller macOS High Sierra eller nyere for å vise, redigere eller duplisere HEIF- eller HEVC-medier som er tatt opp med en iOS-enhet.

iOS 11 og macOS High Sierra introduserte støtte for disse nye, industristandardiserte medieformatene:

• HEIF (High Efficiency Image File Format) for bilder
  • HEVC (High Efficiency Video Coding), også kjent som H.265, for videoer

HEIF og HEVC komprimerer bedre enn JPEG og H.264, så de bruker mindre lagringsplass på enheten din og iCloud-bildebiblioteket, samtidig som den samme visuelle kvaliteten beholdes.

For å vise, redigere eller duplisere HEIF- og HEVC-media på enheten din, må du oppgradere til nyeste versjon av iOS 11 eller nyere eller macOS High Sierra eller nyere.

Ta opp disse mediene

Når du bruker iOS 11 eller nyere, kan disse enhetene ta opp media i HEIF- eller HEVC-formatet:

Andre enheter som bruker iOS 11 eller nyere eller macOS High Sierra eller nyere, kan vise, redigere eller duplisere HEIF- og HEVC-medier, med noen begrensninger.

Selv om det anbefales å ta opp med HEIF- og HEVC-formatene, kan du angi at disse enhetene skal ta opp med eldre formater som er mer kompatible med andre operativsystemer og enheter:

1. I iOS 11 går du til Innstillinger > Kamera.
  2. Trykk på Formater.
  3. Trykk på Mest kompatibelt. Denne innstillingen er bare tilgjengelig på enheter som kan ta opp media i HEIF- eller HEVC-formatene.
  4. Alle nye bilder og videoer vil nå bruke JPEG- eller H.264-formatene. For å gå tilbake til å bruke de plassbesparende HEIF- og HEVC-formatene, velger du High Efficiency.

Jobbe med disse mediene

Støtte for HEIF og HEVC er innebygd i iOS 11 eller nyere og macOS High Sierra eller nyere, noe som gjør at du kan vise, redigere eller duplisere disse mediene i en rekke apper, inkludert Bilder, iMovie og QuickTime Player.

På noen eldre enheter er støtte for HEVC også påvirket av oppløsningen og bildefrekvensen (FPS) til videoen. Oppløsninger på 1080p eller lavere og bildefrekvenser på 60 bps eller lavere er gjerne mer kompatibelt med eldre enheter. Du kan gå til Innstillinger > Kamera på opptaksenheten for å endre oppløsningen og bildefrekvensen den bruker til å ta opp video.

Hvis du bruker iCloud-bildebibliotek med iOS 10 eller macOS Sierra, kan du se et varselsymbol øverst til høyre på bildet eller videoen, eller det kan hende at du ser en varselmelding. For å vise, redigere eller duplisere HEIF- og HEVC-media på enheten din, må du oppgradere til iOS 11 eller nyere eller macOS High Sierra eller nyere.

Dele disse mediene

iCloud-bildebibliotek lagrer media med opprinnelig format, oppløsning og bildefrekvens. Hvis enheten din ikke kan vise, redigere eller duplisere HEIF- eller HEVC-media i iCloud-bildebiblioteket, eller viser det med en lavere oppløsning, oppgraderer du til iOS 11 eller nyere eller macOS High Sierra eller nyere.

Når du deler media med andre metoder, som f.eks. AirDrop, Meldinger eller e-post, deles det med et mer kompatibelt format, som JPEG eller H.264.

Importere disse mediene med USB

Når du importerer HEIF- eller HEVC-media fra en tilkoblet iOS-enhet til Bilder, Bildeoverføring eller en PC, kan det hende at mediene konverteres til JPEG eller H.264.

Du kan endre denne importoppførselen i iOS 11 eller nyere. Gå til Innstillinger > Bilder. Under «OVERFØR TIL MAC ELLER PC»-delen, trykker du på Behold originaler for å forhindre at mediene konverteres under import.