Om iMessage og SMS/MMS

Finn ut hvorfor enkelte av meldingsboblene dine er blå eller grønne.

Du kan bruke Meldinger-appen på iPhone, iPad eller iPod touch til å sende meldinger. Disse meldingene sendes som en iMessage eller SMS/MMS. Les mer om forskjellen på de ulike meldingstypene.

iMessage

iMessage-meldinger er tekstmeldinger, bilder eller videoer som du sender til iOS og Mac via Wi-Fi- eller mobildatanettverk. Disse meldingene er alltid krypterte og vises i blå tekstbobler. Gå til Innstillinger > Meldinger for å slå iMessage av eller på.

SMS/MMS

Hvis du ikke bruker iMessage, kan du bruke SMS/MMS. Disse meldingene er tekst og bilder som du sender til andre mobiltelefoner eller iOS-enheter. SMS/MMS-meldinger er ikke krypterte og vises i grønne tekstbobler på enheten din.

For å bruke SMS/MMS på iPhone må du ha et tekstmeldingsabonnement. Kontakt mobiloperatøren din for å få mer informasjon. Du kan også konfigurere de andre Apple-enhetene dine til å sende og motta meldinger fra en hvilken som helst Apple-enhet.

Hvis Wi-Fi ikke er tilgjengelig, blir iMessage-meldinger sendt via mobildata. Mobildatakostnader kan påløpe.