Se videoer med Bilde-i-bilde på Mac

Spill av en video i et flytende vindu slik at du kan holde et øye med det du ser på og et annet med hva du driver med.

Mac viser Bilde-i-bilde-vindu

Med Bilde-i-bilde kan du spille av video i et justerbart vindu som ikke blokkeres av andre vinduer. På den måten kan du se på video mens du gjør andre ting. Se favorittserien din mens du leser e-post eller ser på storkampen mens du spiller et spill selv.

Bilde-i-bilde er tilgjengelig på Mac-maskiner med macOS Sierra.

Åpne eller avslutt Bilde-i-bilde

Slik åpner du Bilde-i-bilde:

1. Åpne en video i hvilken som helst app som støtter Bilde-i-bilde, for eksempel Safari eller iTunes. Safari støtter Bilde-i-bilde med nettsider som bruker HTML5 for videoavspilling, for eksempel YouTube og Vimeo.
  2. Klikk på Bilde-i-bilde-knappen i avspillingskontrollene:

iTunes-avspillingskontroller

Hvis du ikke ser en Bilde-i-bilde-knapp, holder du inne Kontroll-tasten og dobbeltklikker i videoen for å åpne en snarveimeny. Deretter velger Åpne Bilde-i-bilde, hvis det alternativet er tilgjengelig.

Slik avslutter du Bilde-i-bilde:

• Klikk på lukkeknappen (x) eller Bilde-i-bilde-knappen i Bilde-i-bilde-vinduet.
  • Eventuelt kan du lukke det opprinnelige vinduet eller nettleserfanen som leverer videoen.

Flytt eller juster Bilde-i-bilde-vinduet

• For å flytte vinduet til et annet hjørne av skjermen trenger du bare å dra det dit. Hvis du holder inne Kommando-knappen mens du drar, kan du flytte vinduet til hvor som helst på skjermen.
  • For å gjøre vinduet større eller mindre drar du ytterkanten eller hjørnet av vinduet.