Slik låser du opp Mac-maskinen din med Apple Watch

Hvis du har på deg Apple Watch, registrerer Mac-maskinene dine at du er i nærheten og logger deg på automatisk.

Slik bruker du automatisk opplåsing

Med automatisk opplåsing får du umiddelbar tilgang til Mac-maskinene dine når du går med Apple Watch. Bare vekk Mac-maskinen og du er klar – du trenger ikke en gang å skrive et passord.

Den første gangen du logger på etter du har slått på, omstartet eller logget av Mac-maskinen, logger du på ved å skrive inn passordet manuelt. Etter det, logger Apple Watch på for deg.

Automatisk opplåsing fungerer når du bruker klokken når den er låst opp og er i nærheten av Mac-maskinen din. Hvis det er nødvendig, flytter du klokken din litt nærmere.

Slik konfigurerer du automatisk opplåsing

1. Kontroller at Mac-maskinen og Apple Watch oppfyller systemkravene for denne funksjonen:
  2. Kontroller at Apple-ID-en din bruker tofaktorautentisering i stedet for totrinnsbekreftelse.
    Finn ut hvordan du bytter fra totrinnsbekreftelse til tofaktorautentisering.
  3. Sørg for at enhetene dine er konfigurert som følger:
    • Mac-maskinen har Bluetooth slått på.
    • Mac-maskinen har Wi-Fi slått på.
    • Mac-maskinen og Apple Watch-enheten er logget på iCloud med samme Apple-ID.
      På Mac-maskinen velger du Apple ()-menyen > Systemvalg, og deretter klikker du på iCloud.
      På iPhone åpner du Apple Watch-appen og går til Generelt > Apple-ID.
    • Apple Watch bruker en sikkerhetskode.
      På iPhone åpner du Apple Watch-appen og trykker på Sikkerhetskode.
    • Mac-maskinen bruker ikke Internett-deling eller skjermdeling.
    • Mac-maskinen har valgt «Tillat at Apple Watch kan låse opp Macen» i Sikkerhet og personvern-valgpanelet.
      Velg Apple-menyen > Systemvalg, klikk på Sikkerhet og personvern og velg deretter Generelt-fanen.

Hvis du ikke er sikker på om Mac-maskinen støtter automatisk opplåsing, trykker du på og holder nede Tilvalg-tasten mens du velger Apple-menyen > Systeminformasjon. Velg Wi-Fi i sidepanelet, og se deretter etter «Automatisk opplåsing: støttet» til høyre:

Systeminformasjon-vindu