Slik låser du opp Macen din med Apple Watch

Hvis du har på deg Apple Watch, registrerer Macen din at du er i nærheten og logger deg på automatisk. Du kan også bruke Apple Watch til å godkjenne andre forespørsler om administratorpassordet.

Automatisk opplåsing fungerer når du bruker klokken når den er låst opp og er i nærheten av Macen din. Hvis det er nødvendig, flytter du klokken din litt nærmere.

Slik logger du på automatisk

Med denne funksjonen får du umiddelbar tilgang til Macen din når du går med Apple Watch. Bare vekk Macen, så er du klar – du trenger ikke engang å skrive inn et passord.

Den første gangen du logger på etter du har slått på, omstartet eller logget av Macen, må du logge på ved å skrive inn passordet manuelt. Etter det, logger Apple Watch på for deg.

Slik godkjenner du andre passordforespørsler

Du kan også bruke Apple Watch til å godkjenne andre forespørsler om å legge inn administratorpassordet. Denne funksjonen krever watchOS 6 og macOS Catalina. Den fungerer overalt der du trenger å skrive inn Mac-passordet, som når du ser på passord i Safari-innstillingene, låser opp en låst notat, godkjenner en appinstallasjon eller låser opp innstillinger under Systemvalg.

Når du for eksempel klikker på låsen  for å foreta endringer i Systemvalg, ber Macen deg om å godkjenne med Apple Watch eller Touch ID:

For å legge inn passordet automatisk uten å skrive det inn, dobbeltklikker du bare på sideknappen på Apple Watch:

Slik konfigurerer du automatisk opplåsing

1. Påse at Macen og Apple Watch oppfyller systemkravene for automatisk opplåsing.
  2. Sørg for at enhetene dine er konfigurert som følger:
    • Macen har Wi-Fi og Bluetooth slått på.
    • Macen Mac og Apple Watch er logget på iCloud med samme Apple-ID, og Apple-ID-en bruker tofaktorautentisering.
    • Apple Watch bruker en sikkerhetskode.
  3. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Sikkerhet og personvern. Velg «Bruk Apple Watch til å låse opp programmer og Macen» eller «Tillat at Apple Watch kan låse opp Macen».

Hvis du ikke er sikker på om Macen støtter automatisk opplåsing, trykker du på og holder nede Tilvalg-tasten mens du velger Apple-menyen > Systeminformasjon. Velg Wi-Fi i sidepanelet, og se deretter etter «Automatisk opplåsing: støttet» til høyre:

Wi-Fi-fanen i Systeminformasjon-vinduet viser Automatisk opplåsing: Støttet informasjon.

Finn ut mer

Hvis du har problemer med å få automatisk opplåsing til å fungere, kan du prøve disse løsningene:

• Under Sikkerhet og personvern-innstillingene opphever du valgene for «Bruk Apple Watch til å låse opp programmer og Macen» eller «Tillat at Apple Watch kan låse opp Macen». Deretter omstarter du Macen og slår denne innstillingen på igjen.
  • Påse at Macen ikke bruker internett-deling eller skjermdeling.

Finn ut mer om flere Kontinuitet-funksjoner for Apple-enhetene dine.