Slik låser du opp Mac-maskinen din med Apple Watch

Hvis du har på deg Apple Watch, registrerer Mac-maskinene dine at du er i nærheten og logger deg på automatisk.

En Apple Watch som viser meldingen «Jons MacBook – Låst opp av Apple Watch» ved siden av en MacBook der påloggingsskjermen viser meldingen «Låser opp med Apple Watch»

Slik bruker du automatisk opplåsing

Med automatisk opplåsing får du umiddelbar tilgang til Mac-maskinene dine når du går med Apple Watch. Bare vekk Macen og du er klar – du trenger ikke en gang å skrive et passord.

Den første gangen du logger på etter du har slått på, omstartet eller logget av Mac-maskinen, logger du på ved å skrive inn passordet manuelt. Etter det, logger Apple Watch på for deg.

Automatisk opplåsing fungerer når du bruker klokken når den er låst opp og er i nærheten av Mac-maskinen din. Hvis det er nødvendig, flytter du klokken din litt nærmere.

Slik konfigurerer du automatisk opplåsing

1. Kontroller at Mac-maskinen og Apple Watch oppfyller systemkravene for denne funksjonen:
  2. Kontroller at Apple-ID-en din bruker tofaktorautentisering i stedet for totrinnsbekreftelse.
    Finn ut hvordan du bytter fra totrinnsbekreftelse til tofaktorautentisering.
  3. Sørg for at enhetene dine er konfigurert som følger:
    • Mac-maskinen har Bluetooth slått på.
    • Mac-maskinen har Wi-Fi slått på.
    • Mac-maskinen og Apple Watch-enheten er logget på iCloud med samme Apple-ID.
      På Mac-maskinen velger du Apple ()-menyen > Systemvalg, og deretter klikker du på iCloud.
      På iPhone åpner du Apple Watch-appen og går til Generelt > Apple-ID.
    • Apple Watch bruker en sikkerhetskode.
      På iPhone åpner du Apple Watch-appen og trykker på Sikkerhetskode.
    • Mac-maskinen bruker ikke Internett-deling eller skjermdeling.
    • Mac-maskinen har valgt «Tillat Apple Watch å låse opp Mac» i Sikkerhet og personvern-valgpanelet.
      Velg Apple-menyen > Systemvalg, klikk på Sikkerhet og personvern og velg deretter Generelt-fanen.

Avmerkingsboksen «Tillat Apple Watch å låse opp Mac» på Generelt-fanen under Sikkerhet og personvern i Systemvalg

Hvis du ikke er sikker på om Mac-maskinen støtter automatisk opplåsing, trykker du på og holder nede Tilvalg-tasten mens du velger Apple-menyen > Systeminformasjon. Velg Wi-Fi i sidepanelet, og se deretter etter «Automatisk opplåsing: støttet» til høyre:

Wi-Fi-fanen i Systeminformasjon-vinduet viser Automatisk opplåsing: Støttet informasjon.