Hvis Macen starter til feil -1008F

Macen prøvde å starte fra macOS-gjenoppretting over internett uten å lykkes.

En jordklode med utropstegn betyr at Macen prøvde å starte fra macOS-gjenoppretting over internett, men klarte det ikke. Når feil -1008F vises, skal en av følgende løsninger hjelpe.

Jordklode med feil -1008F

Bruk en annen tastekombinasjon

Hvis du prøver å bruke Skift-Tilvalg-Kommando-R slik at du kan installere en tidligere versjon av macOS på nytt, må du først slå av Aktiveringslås som beskrevet under.

Eller start på nytt og bruk en av disse tastekombinasjonene i stedet:

Slå av Aktiveringslås

Aktiveringslås er en funksjon i macOS Catalina 10.15 eller nyere. Følg denne fremgangsmåten for å slå av Aktiveringslås til du er ferdig med å bruke macOS-gjenoppretting.

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Apple-ID.
  3. Klikk på iCloud i sidepanelet.
  4. Fjern avkrysningsruten for Finn Mac til høyre, og skriv deretter inn Apple-ID-passordet ditt når du blir bedt om det.

iCloud-valg

Hvis du ikke kan fullføre trinnene ovenfor fordi Macen ikke starter helt opp, kan du slå av Aktiveringslås ved å slette Macen på følgende måte. Når du sletter Macen, slettes alle filene permanent.

1. Bruk en annen enhet for å logge på iCloud.com med Apple-ID-en din.
  2. Klikk på Finn iPhone.
  3. Velg Macen din fra listen over enheter. Hvis du ikke ser en liste over enheter, klikker du på Alle enheter øverst på siden.
  4. Klikk på Slett Mac , følg deretter instruksjonene på skjermen.
  5. Etter at slettingen er fullført, utfører du en av disse handlingene på Macen: