Hvis Macen starter til feil -1008F

Macen prøvde å starte fra macOS-gjenoppretting over internett uten å lykkes.

En jordklode med utropstegn betyr at Macen prøvde å starte fra macOS-gjenoppretting over internet, men klarte det ikke. Hvis dette vises med feil -1008F, skal en av følgende løsninger hjelpe.

Jordklode med feil -1008F

Start med Tilvalg-Kommando-R

Slå av Macen, slå den på og hold umiddelbart inne Tilvalg-Kommando-R for å starte fra den nyeste versjonen av macOS-gjenoppretting. Ikke bruk Skift-Tilvalg-Kommando-R i dette tilfellet, fordi Macen starter fra en tidligere versjon av macOS-gjenoppretting.

Hvis det ikke fungerer, slår du av Aktiveringslås som beskrevet nedenfor.

Eller deaktiver Aktiveringslås

Aktiveringslås er en funksjon i macOS Catalina 10.15 eller nyere. Følg denne fremgangsmåten for å deaktivere Aktiveringslås til du er ferdig med å bruke macOS-gjenoppretting.

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Apple-ID.
  3. Klikk på iCloud i sidepanelet.
  4. Fjern avkrysningsruten for Finn Mac til høyre, og skriv deretter inn Apple-ID-passordet ditt når du blir bedt om det. Når du er ferdig med det du trenger å gjøre i macOS-gjenoppretting, kan du slå på denne innstillingen igjen.

Apple-ID-innstillinger

Hvis du ikke kan fullføre trinnene ovenfor fordi Macen ikke starter helt opp, bruker du en av de andre enhetene dine til å deaktivere Aktiveringslås:

1. Slå av Macen.
  2. På en annen enhet går du til iCloud.com og logger på med Apple-ID-en din.
  3. Klikk på Finn iPhone.
  4. Velg Macen din fra listen over enheter. Hvis du ikke ser en liste over enheter, velger du Macen din fra enhetsmenyen øverst på siden.
  5. Vent noen sekunder til Finn er ferdig med å oppdatere den sist kjente plasseringen til Macen.
  6. Klikk på Fjern fra konto. Hvis du ikke ser dette alternativet, går du tilbake til enhetsmenyen øverst på siden, og deretter klikker du på fjern-knappen  ved siden av navnet på Macen.
  7. Når du blir bedt om det, bekrefter du handlingen ved å klikke på Fjern.

Du skal nå kunne starte fra en tidligere versjon av macOS-gjenoppretting uten å få en -1008F-feil. Når du er ferdig med det du trenger å gjøre i macOS-gjenoppretting, kan du slå Finn Mac på igjen i Apple-ID-innstillingene.