Slik får du oppdatert informasjon om tidssone for en Apple-enhet

iPhone, iPad, iPod touch, Apple Watch, Apple TV og Mac får med jevne mellomrom oppdatert informasjon om tidssone. Du kan også sjekke dette manuelt.

Oppdatert informasjon om tidssone er tilgjengelig på iPhone

Hvis et land, en region eller myndighetene i et land annonserer en tidsrelatert endring, for eksempel en endring av tidssone eller sommertid:

• Apple sender en oppdatering om tidssone til enheten din.
  • Enheten viser et varsel om at oppdatert informasjon om tidssone er tilgjengelig.

Velg Omstart i varselet for å godta de nye tidssonedefinisjonene fra Apple. Hvis du ikke gjør dette, får enheten oppdateringen neste gang du omstarter den.

Slik ser du etter tidssoneoppdateringer

Hvis du ikke fikk varselet om tidssone, kan du fortsatt se etter tidssoneoppdateringer manuelt.

På iPhone, iPad, iPod touch eller Apple Watch

Denne fremgangsmåten krever iOS 10 eller nyere og watchOS 3 eller nyere. Hvis det ekskluderer enheten din, kan du angi tidssonen manuelt.

1. Kontroller at enheten er koblet til Internett.
  2. På iOS-enheten din går du til Innstillinger > Generelt > Dato og tid.
    Hvis du skal se etter tidssoneoppdateringer for Apple Watch, gjør du dette på iPhone-enheten som er sammenkoblet med Apple Watch.
  3. Hvis du ser et varsel som sier at oppdatert informasjon om tidssone er tilgjengelig, omstarter du enheten for å få oppdateringen. Når du ser meldingen på Apple Watch, omstarter du denne også.
  4. Hvis du ikke ser varselet på iOS-enheten din, går du tilbake til forrige innstillingsskjerm, venter noen minutter, og deretter trykker du på Dato og tid igjen. Hvis du ser en melding om tidssoneoppdatering nær bunnen av Dato og tid-innstillingene, omstarter du enheten for å få oppdateringen. Vent noen minutter, og deretter omstarter du Apple Watch.

På Apple TV

Denne fremgangsmåten krever tvOS 10 eller nyere på Apple TV (4. generasjon) og Apple TV 4K. Hvis det ekskluderer Apple TV-enheten din, kan du angi tidssonen manuelt.

1. Sørg for at Apple TV er koblet til Internett.
  2. Gå til Innstillinger > Generelt > Tidssone. Hvis du ser en melding som sier at oppdatert informasjon om tidssone er tilgjengelig, omstarter du Apple TV for å få oppdateringen.
  3. Hvis du ikke ser meldingen, trykker du og holder inne Meny-knappen på Apple TV-fjernkontrollen for å gå til Hjem-skjermen. Vent noen minutter, og deretter går du tilbake til Innstillinger > Generelt > Tidssone. Hvis du ser meldingen nå, omstarter du Apple TV for å få oppdateringen.

På Mac

Denne fremgangsmåten krever macOS High Sierra. Hvis det ekskluderer Macen din, kan du angi tidssonen manuelt.

1. Sørg for at Macen har Internett-forbindelse.
  2. Velg Apple-menyen () > Systemvalg, og klikk deretter på Dato og tid.
  3. Hvis du ser et varsel som sier at oppdatert informasjon om tidssone er tilgjengelig, omstarter du Macen.
  4. Hvis du ikke ser varselet, lukker du Systemvalg, venter noen minutter, og deretter åpner du Dato og tid-valgene igjen. Hvis du ser en melding om tidssoneoppdatering nær bunnen av Dato og tid-valgene, omstarter du Macen for å få oppdateringen.

Slik angir du tidssone manuelt

• iPhone, iPad, iPod touch: Gå til Innstillinger > Generelt > Dato og tid. Sørg for at Still inn automatisk er slått av, og velg deretter en tidssone.
  • Apple Watch: Angi tidssonen på iPhone-enheten som er sammenkoblet med Apple Watch.
  • Apple TV: Gå til Innstillinger > Generelt > Tidssone. Sørg for at Still inn automatisk er slått av, og velg deretter en tidssone.
  • Mac: Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk deretter på Dato og tid. I Tidssone-panelet sørger du for at «Angi tidssone automatisk med nåværende posisjon» ikke er valgt, og deretter velger du en tidssone. Du må kanskje klikke på  for å låse opp disse innstillingene før du kan gjøre endringer.

Valget om å slå på automatisk oppdatering av dato og tid er kanskje ikke tilgjengelig hos alle trådløse operatører eller i alle land eller regioner.