Legg til filer fra Skrivebord og Dokumenter i iCloud Drive

Nå kan du få filene fra Mac-skrivebordet og Dokumenter-mappen på alle enhetene dine med iCloud Drive.

iCloud Drive på flere enheter

Du kan lagre Skrivebord- og Dokumenter-mappene i iCloud Drive og få tilgang til dem på alle enhetene dine. Det betyr at du kan begynne på et dokument på skrivebordet og fortsette å jobbe med det fra iPhone, iPad eller iPod touch og på iCloud.com. Alt holdes automatisk oppdatert overalt.

Før du begynner

1. Oppdater Macen til nyeste versjon av macOS og iPhone, iPad og iPod touch til nyeste versjon av iOS.
  2. Sørg for at du er logget på iCloud med samme Apple-ID på alle enhetene dine.
  3. Konfigurer iCloud på alle enhetene dine, og slå på iCloud Drive.

Slå på Skrivebord og Dokumenter

Slå på Skrivebord og Dokumenter på alle Mac-maskiner som du vil bruke med iCloud Drive.

1. På Macen går du til Apple-menyen  > Systemvalg > iCloud.
  2. Sørg for at iCloud Drive er slått på.
  3. Klikk på Valg ved siden av iCloud Drive.
  4. Velg Skrivebord- og Dokumenter-mappene.
  5. Klikk på Ferdig.

I Finder ser du Skrivebord- og Dokumenter-mappen i iCloud-delen på sidepanelet. Hvis du legger til et nytt Mac-skrivebord, finner du de aktuelle filene i Skrivebord-mappen i iCloud Drive. Det opprettes en mappe med det samme navnet som den andre Macen.

Få tilgang til filer fra Skrivebord og Dokumenter på en annen enhet

Når du legger til Skrivebord og Dokumenter i iCloud Drive, flyttes alle filene dine til iCloud, og nye filer du oppretter, lagres også automatisk i iCloud. Deretter kan du finne filene dine på alle enhetene dine.

Hvis du vil lagre filene dine i iCloud Drive og en annen tjeneste for skylagring, kan du ha kopier av filene i begge, men du kan ikke legge til en tredjeparts skytjeneste i iCloud Drive. Du kan legge til de andre skytjenestemappene dine på en annen plassering på Macen din, for eksempel Hjem-mappen.

Filene lastes opp til iCloud hver gang enheten kobler seg til Internett. Avhengig av Internett-hastighet kan tiden det tar før du ser filene på de andre enhetene, variere.

På Mac

Du finner filene fra skrivebordet og Dokumenter-mappen i Finder under iCloud. Du kan også søke etter filnavnene med Spotlight.

Mac med en mappe som heter Skrivebord – Jons MacBook

Du kan organisere og slå sammen mapper fra flere forskjellige Mac-maskiner når du slår på Skrivebord og Dokumenter på de aktuelle maskinene også. Når du slår på Skrivebord og Dokumenter på en annen Mac, ser du filene fra den aktuelle maskinen i de opprinnelige Skrivebord- og Dokumenter-mappene dine. Deretter kan du kombinere filene manuelt, men iCloud slår ikke automatisk sammen filene hvis du vil holde dem atskilt. Endringer du gjør, oppdateres sømløst i iCloud Drive. Du trenger ikke å administrere mappene og filene dine på nytt på de andre enhetene dine.

Skrivebord- og Dokumenter-mappene (blant andre) i iCloud Drive på iPhone

På iPhone, iPad og iPod touch

Med Filer-appen i iOS 11 eller nyere, er det enkelt å få tilgang til og redigere filer direkte fra iPhone, iPad og iPod touch.

Når du finner filen du trenger i Filer-appen, kan du redigere den i alle kompatible apper.

Hvis du bruker iOS 9 eller iOS 10, kan du få tilgang til filene dine i iCloud Drive-appen.

På iCloud.com

Fra iCloud.com får du tilgang til Skrivebord og Dokumenter-mappen fra nettleseren på en annen datamaskin. Alle filene er enkle å finne, organisere og laste ned direkte fra iCloud Drive. Du kan til og med dra filer inn i Skrivebord- og Dokumenter-mappene og finne dem igjen senere på Macen.

iCloud Drive på iCloud.com

1. Logg på iCloud.com med Apple-ID-en din.
  2. Gå til iCloud Drive.
  3. Dobbeltklikk på Skrivebord- eller Dokumenter-mappen.

Hvis du vil bruke filen eller redigere den, klikker du på  og laster den ned til datamaskinen. Når du er ferdig med redigeringen, laster du opp filen til iCloud Drive slik at du har den nyeste versjonen alle steder.

Lagre filene dine i iCloud og spar plass på enheten

Filene du har i iCloud Drive bruker iCloud-lagringsplass. Så lenge du har nok plass i iCloud og på enheten, kan du lagre så mange filer du vil.

Hvis du trenger mer plass på enheten, kan iCloud Drive være til hjelp. På Macen går du til Apple-menyen  > Systemvalg > iCloud. Klikk på Valg ved siden av iCloud Drive, og deretter slår du på Optimaliser Mac-lagring. Nå beholder Macen alle de nyligste filene på datamaskinen, mens tidligere filer bare ligger i iCloud slik at du kan laste dem ned når du trenger dem. Hvis du vil frigjøre mer plass på Macen, kan du følge denne fremgangsmåten. På iPhone, iPad og iPod touch kan du søke etter og bla gjennom filer på alle enhetene og laste dem ned ved behov.

Du kan også frigjøre plass på enheten og i iCloud Drive når du sletter filer. Deretter går du til Nylig slettet-mappen i Filer-appen eller på iCloud.com og sletter filene der. Før du sletter noe, må du passe på at du sikkerhetskopierer filene som du fremdeles vil ha. Når du bruker iCloud Drive og sletter en fil på én enhet, slettes den på de andre enhetene dine også. Med iCloud fjernes filene fra alle enhetene der du er logget på med samme Apple-ID.

Slå av Skrivebord og Dokumenter

Når du slår av Skrivebord- og Dokumenter-mappene, blir filene værende i iCloud Drive, og det opprettes en ny Skrivebord- og Dokumenter-mappe i Hjem-mappen på Macen. Du kan flytte filer fra iCloud Drive til Macen ved behov, eller markere alle filene og dra dem dit du ønsker å ha dem.

1. På Macen går du til Apple-menyen  > Systemvalg > iCloud.
  2. Klikk på Valg ved siden av iCloud Drive.
  3. Fjern markeringen av Skrivebord- og Dokumenter-mappene.
  4. Klikk på Ferdig.

Hvis du slår av iCloud Drive eller logger ut av iCloud, får du mulighet til å beholde en lokal kopi av filene som er i iCloud Drive. Uansett om du bestemmer deg for å beholde en lokal kopi eller ikke, opprettes det en ny Skrivebord- og Dokumenter-mappe i Hjem-mappen. Hvis du velger å beholde en lokal kopi, kopieres filene i iCloud Drive til en mappe som heter iCloud Drive (arkiv) i Hjem-mappen. Deretter har du mulighet til å flytte filer som var i Skrivebord- og Dokumenter-mappene i iCloud, tilbake til de nye lokale Skrivebord- og Dokumenter-mappene.