Legg til filer fra Skrivebord og Dokumenter i iCloud Drive

Finn ut hvordan du deler filer fra Mac-skrivebordet og Dokumenter-mappen til alle enhetene dine med iCloud Drive.

Et bilde av en MacBook Air med iCloud Drive åpen til mappene Skrivebord og Dokumenter og en iPhone med Skrivebord-mappen åpen.

Når du lagrer Skrivebord- og Dokumenter-mappen i iCloud Drive, kan du få tilgang til filer fra Macen din på alle enhetene dine. Det betyr at du kan begynne på et dokument på skrivebordet og fortsette å jobbe med det fra iPhone, iPad eller iPod touch og på iCloud.com. Alt holdes automatisk oppdatert overalt.

Før du starter, må du sørge for at du har konfigurert iCloud på iPhone, iPad eller iPod touch og at du har konfigurert iCloud på Mac

Slå på Skrivebord og Dokumenter

Slå på Skrivebord og Dokumenter på alle Macer som du vil bruke med iCloud Drive.

1. På Macen velger du Apple-menyen  > Systeminnstillinger. I macOS Monterey eller eldre velger du Apple-menyen  > Systemvalg.
  2.  Klikk på Apple-ID, og klikk deretter på iCloud.
  3. Sørg for at iCloud Drive er slått på.
  4. Klikk på Valg ved siden av iCloud Drive.
  5. Velg Skrivebord- og Dokumenter-mappene.
    Mappene Skrivebord og Dokumenter er øverst på listen.
  6. Klikk på Ferdig.

Hvis du vil lagre filene dine i iCloud Drive og en annen tjeneste for skylagring, kan du ha kopier av filene i begge, men du kan ikke legge til en tredjeparts skytjeneste i iCloud Drive. Du kan legge til de andre skytjenestemappene dine på en annen plassering på Macen, for eksempel Hjem-mappen.

Om du allerede bruker en funksjon fra en annen skyleverandør som synkroniserer eller administrerer Skrivebord- og Dokumenter-mappene dine, må du slå den av for å kunne bruke Skrivebord og Dokumenter.

Finn Skrivebord- og Dokumenter-filene på alle enhetene

Når du legger til Skrivebord og Dokumenter i iCloud Drive, flyttes alle filene dine til iCloud, og nye filer du oppretter, lagres også automatisk i iCloud. Deretter kan du finne filene på alle enhetene dine.

Filene lastes opp til iCloud hver gang enheten kobles til internett. Avhengig av internett-hastighet kan tiden det tar før du ser filene på de andre enhetene, variere.

På Mac

Du kan finne Skrivebord- og Dokumenter-mappene i iCloud-delen til Finder-sidepanelet. Hvis du legger til et nytt Mac-skrivebord, finner du de aktuelle filene i Skrivebord-mappen i iCloud Drive. Se etter en mappe med samme navn på den andre Macen. Du kan også bruke Spotlight til å søke etter spesifikke filnavn.

På iPhone, iPad og iPod touch

Du finner filene dine i Filer-appen. Du kan bruke en hvilken som helst kompatibel app for å få tilgang til og redigere filene direkte på iPhone, iPad eller iPod touch. Finn ut hvordan du bruker Filer-appen

På iCloud.com

1. Logg på iCloud.com med Apple-ID-en din.
  2. Gå til iCloud Drive.
  3. Dobbeltklikk på Skrivebord- eller Dokumenter-mappen.

Hvis du vil bruke filen eller redigere den, klikker du på  for å laste den ned. Når du er ferdig med redigeringen, laster du opp filen til iCloud Drive slik at du har den nyeste versjonen alle steder.

Lagre filene dine i iCloud og spar plass på enheten

Filene du oppbevarer i iCloud Drive, bruker iCloud-lagringsplassen din. Så lenge du har nok lagringsplass i iCloud, kan du lagre så mange filer du ønsker.

Hvis du trenger mer lagringsplass, kan du slette filer for å frigjøre plass i iCloud. Når du bruker iCloud Drive og sletter en fil på én enhet, slettes den på alle enheter der du er logget på med samme Apple-ID. Du kan finne slettede filer i Nylig slettet-mappen i Filer-appen eller på iCloud.com i 30 dager. De blir fjernet etter dette.

Finn ut mer om hvordan du administrerer iCloud-lagringen

Slå av Skrivebord og Dokumenter

1. På Macen velger du Apple-menyen  > Systeminnstillinger. I macOS Monterey eller eldre velger du Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Apple-ID, og klikk deretter på iCloud.
  3. Klikk på Valg ved siden av iCloud Drive.
  4. Fjern markeringen av Skrivebord- og Dokumenter-mappene.
  5. Klikk på Ferdig.

Dette skjer når du slår av Skrivebord og Dokumenter

Når du slår av Skrivebord- og Dokumenter-mappene, blir filene værende i iCloud Drive, og det opprettes en ny Skrivebord- og Dokumenter-mappe i Hjem-mappen på Macen. Du kan flytte filer fra iCloud Drive til Macen ved behov, eller markere alle filene og dra dem dit du ønsker å ha dem.

Dette skjer når du slår av iCloud Drive eller logger av iCloud

Om du slår av iCloud Drive eller logger av iCloud, opprettes det en ny Skrivebord- og Dokumenter-mappe i Hjem-mappen. Du har også mulighet til å beholde en lokal kopi av filene som er i iCloud Drive. Om du beholder en lokal kopi av filene i iCloud, kopieres de til en mappe som heter iCloud Drive (arkiv) i Hjem-mappen. Du kan flytte filer som var i Skrivebord- og Dokumenter-mappene i iCloud, til de nye lokale Skrivebord- og Dokumenter-mappene.