Bruk meldingseffekter i iMessage på iPhone, iPad og iPod touch

Gjør iMessage-meldingene dine enda mer uttrykksfulle med Memoji-klistremerkeeffekter, bobleeffekter, fullskjermsanimasjoner, kameraeffekter med mer.

Du må ha iMessage for å sende meldingseffekter. Les om forskjellen mellom iMessage- og SMS/MMS-meldinger. Avhengig av operatøren din kan det påløpe meldingskostnader når du sender SMS- eller MMS-meldinger. Hvis du bruker iMessage når enheten ikke er tilkoblet Wi-Fi, kan det påløpe kostnader for bruk av mobildata.

Send en melding med effekter

Med meldingseffekter kan du bruke bobleeffekter til å endre utseendet på meldingsboblene, eller du kan animere skjermen med fullskjermeffekter. Du kan også legge til et Memoji-klistremerke med bobleeffekter eller fullskjermeffekter.

Legg til en bobleeffekt

Bruk bobleeffekter til å animere meldingene dine med ulike uttrykk:

1. Åpne Meldinger, og trykk på  for å starte en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.
  2. Skriv meldingen, eller sett inn et bilde, og trykk og hold på send melding-knappen.
  3. Trykk på den grå prikkenforhåndsvis meldingsboble for å forhåndsvise bobleeffekter.
  4. Trykk på send melding-knappen for å sende.

Hvis du vil gjenta meldingseffekten du mottok, trykker du på Gjenta gjenta meldingseffekt-knappen under meldingen. Hvis du ikke kan motta bobleeffekter, må du sjekke Reduser bevegelse-innstillingene dine.

Legg til en fullskjermeffekt

Bruk fullskjermeffekter til å animere skjermen din med et ekko, en lyskaster eller andre effekter:

1. Åpne Meldinger, og trykk på  for å starte en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.
  2. Skriv meldingen din.
  3. Trykk og hold på send melding-knappen, og trykk deretter på Skjerm.
  4. Sveip til venstre for å se fullskjermeffekter.
  5. Trykk på send melding-knappen for å sende.

Hvis du vil gjenta meldingseffekten du mottok, trykker du på Gjenta gjenta meldingseffekt under meldingen. Hvis du ikke kan motta fullskjermeffekter, må du sjekke Reduser bevegelse-innstillingene dine.

Send en melding med kameraeffekter

Med Kameraeffekter i iOS 12 og nyere og iPadOS kan du gjøre samtalene dine enda livligere. Du kan raskt opprette og dele et bilde eller en video med Animoji, Memoji, filtre, tekst, morsomme klistremerker og mye mer. Følg denne framgangsmåten:

1. Åpne Meldinger, og trykk på  for å opprette en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.
  2. Trykk på kameraknappen kamera-symbol.
  3. Trykk på Effekter-knappen effekter-symbol, og velg deretter Animoji* Animoji-symbol, Filtre filter-symbol, Tekst tekst-symbol, Figurer figurer-symbol, Memoji-klistremerker , Emoji-klistremerker  eller en iMessage-app. Du kan legge til mer enn én effekt i et bilde eller en video.
  4. Når du har valgt effekten du vil bruke, trykker du på Ferdig.
  5. Trykk på send melding-symbolet for å sende, eller trykk på Ferdig for å legge til en personlig melding. Hvis du ikke vil sende bildet, trykker du på x-symbolet øverst til høyre på bildet.

Du må ha en kompatibel iPhone eller iPad for å bruke Animoji eller Memoji.

Svar på en melding med uttrykk

Med Tapback kan du raskt svare på meldinger med uttrykk, for eksempel en tommel opp eller et hjerte. Følg denne framgangsmåten for å svare på en melding med en Tapback:

1. Åpne en samtale i Meldinger.
  2. Dobbelttrykk på meldingsboblen eller bildet du vil svare på.
  3. Velg en Tapback du vil sende.

Du kan også bruke Tapback i gruppemeldinger. Vil du se hvem som har svart med en Tapback, trykker du på den.

Send en håndskrevet melding

Du kan gjøre meldingene dine mer personlige ved å legge til et håndskrevet notat. Venner og familie vil se en animert melding, akkurat som om den ble skrevet foran dem. Følg denne framgangsmåten for å sende et håndskrevet notat:

1. Åpne Meldinger, og trykk på  for å starte en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.
  2. Hvis du har en iPhone, snur du den sidelengs. Hvis du har en iPad, trykker du på sidelengs-symbolet på tastaturet.
  3. Skriv meldingen din, eller velg et av valgene nederst på skjermen.
  4. Trykk på Angre eller Tøm for å begynne på nytt. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig. Trykk deretter på send melding for å sende.

Gjør mer med Meldinger