Bruk meldingseffekter med iMessage på iPhone og iPad

Gjør meldingene dine enda mer uttrykksfulle med teksteffekter, bobleeffekter, fullskjermsanimasjoner, kameraeffekter med mer.

For å sende meldingseffekter trenger du iMessage. Les om forskjellen mellom iMessage-, RCS- og SMS/MMS-meldinger. Avhengig av operatøren din kan det påløpe meldingskostnader når du sender SMS- eller MMS-meldinger. Hvis du bruker iMessage når enheten ikke er tilkoblet Wi-Fi, kan det påløpe kostnader for bruk av mobildata.

Legg til teksteffekter eller formatering i iOS 18

1. Åpne Meldinger og trykk på knappen Skriv nyknappen Skriv ny for å starte en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.

2. Trykk på knappen Teksteffekternull.

3. Trykk på et formateringsalternativ som Halvfet, Kursiv, Understreking eller Gjennomstreking. Eller trykk på en teksteffekt.

I iOS 18 kan du legge til formateringsalternativer i meldingene dine, for eksempel kursiv eller tekst som rister.
  4. Skriv inn meldingen din og trykk på Send-knappen.

Du kan også merke deler av en melding mens du skriver den, og deretter legge til effekter eller formatering. Eventuelt kan du legge til en effekt for en bokstav, et ord, en setning eller en emoji.

Send en melding med effekter

Med meldingseffekter kan du bruke bobleeffekter til å endre utseendet på meldingsboblene, eller du kan animere skjermen med fullskjermeffekter. Du kan også legge til et Memoji-klistremerke med bobleeffekter eller fullskjermeffekter.

Legg til en bobleeffekt

1. Åpne Meldinger og trykk på knappen Skriv nyknappen Skriv ny for å starte en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.

2. Skriv inn meldingen eller sett inn et bilde, og trykk og hold deretter på Send-knappenSend melding-knappen.

3. Trykk på den grå prikkenden grå prikken for å forhåndsvise bobleeffekter.

I Meldinger kan du sende meldinger med fullskjermseffekter, som Usynlig blekk.
  4. Trykk på Send-knappenSend-knappen.

For å spille av en meldingseffekt du mottar, på nytt, trykker du på Spill av på nytt-knappenSpill av på nytt-knappen under meldingen. Hvis du ikke kan motta bobleeffekter, må du kontrollere Reduser bevegelse-innstillingene dine.

Legg til en fullskjermeffekt

1. Åpne Meldinger og trykk på knappen Skriv nyknappen Skriv ny for å starte en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.

2. Skriv meldingen din.

3. Trykk og hold på Send-knappenSend-knappen, og trykk deretter på Skjerm.

4. Sveip til venstre for å se fullskjermeffekter.

5. Trykk på Send-knappenSend-knappen.

For å spille av en meldingseffekt du mottar, på nytt, trykker du på Spill av på nytt-knappenSpill av på nytt-knappen under meldingen. Hvis du ikke kan motta fullskjermeffekter, må du kontrollere Reduser bevegelse-innstillingene dine.

Send en melding med kameraeffekter

Med Kameraeffekter kan du gjøre samtalene dine enda livligere. Lag og del bilder eller videoer med Memoji, filtre, tekst, morsomme klistremerker og mer på en rask måte.

1. Åpne Meldinger og trykk på knappen Skriv nyknappen Skriv ny for å opprette en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.

2. Trykk på Mer-knappen Mer-knappen.

3. Trykk på Kamera-knappenKamera-knappen.

4. Ta et bilde eller en video.

5. Trykk på knappen Effekterknappen Effekter og velg en av effektene, for eksempel MemojiMemoji* eller en iMessage-app. Du kan legge til mer enn én effekt i et bilde eller en video.

6. Når du har valgt effekten du vil bruke, trykker du på Ferdig.

7. Trykk på Send-knappenSend-knappen, eller trykk på Ferdig for å legge til en personlig melding. Hvis du ikke vil sende bildet, trykker du på Lukk-knappenLukk-knappen øverst til høyre på bildet.

Send en håndskrevet melding

Du kan gjøre meldingene dine mer personlige ved å legge til et håndskrevet notat. Venner og familie vil se en animert melding, akkurat som om den ble skrevet foran dem.

1. Åpne Meldinger og trykk på knappen Skriv nyknappen Skriv ny for å starte en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.

2. Trykk på tekstfeltet over tastaturet.

3. Hvis du har en iPhone, snur du den sidelengs og trykker på knappen Håndskrevet meldingknappen Håndskrevet melding på tastaturet. På en iPad trenger du ikke å snu den sidelengs. Bare trykk på knappen Håndskrevet meldingknappen Håndskrevet melding på tastaturet.

4. Skriv meldingen din, eller velg et av valgene nederst på skjermen.

5. For å starte på nytt trykker du på Angre eller Fjern. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig. Trykk deretter på knappen Sendknappen Send.