Bruk meldingseffekter i iMessage på iPhone, iPad og iPod touch

Gjør iMessages enda mer uttrykksfulle med bobleeffekter, fullskjermsanimasjoner, kamera-effekter og mer.

Du må ha iMessage for å sende meldingseffekter. Hvis du er usikker på om du bruker iMessage eller SMS/MMS, kan du lese om forskjellen. Avhengig av operatøren din kan det påløpe meldingskostnader når du sender SMS- eller MMS-meldinger. Hvis du bruker iMessage når enheten ikke er tilkoblet Wi-Fi, kan det påløpe kostnader for bruk av mobildata.

Send en melding med effekter

Meldingseffektene lar deg endre utseendet til meldingsboblene dine ved hjelp av bobleeffekter. Du kan også bruke fullskjermeffekter til å vise animasjoner på skjermen når du sender en melding.

bobleeffekter

Legg til en bobleeffekt

Du kan bruke bobleeffekter til å animere meldingsboblene med forskjellige uttrykk. Følg denne framgangsmåten for å sende en melding med en bobleeffekt:

1. Åpne Meldinger, og trykk på ny melding-knappen for å starte en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.
  2. Skriv meldingen, eller sett inn et bilde, og trykk deretter på og hold nede send melding-knappen.
  3. Trykk på forhåndsvis meldingsboble for å forhåndsvise bobleeffekter.
  4. Trykk på send melding-knappen for å sende.

Hvis du vil spille av en meldingseffekt du mottar, trykker du på spill av meldingseffekt-knappen under meldingen. Hvis du ikke kan motta bobleeffekter, må du sjekke Reduser bevegelse-innstillingene dine.

fullskjermseffekter

Legg til en fullskjermeffekt

Med fullskjermeffekter kan du animere skjermen med et ekko, lyskaster og andre effekter. Følg denne framgangsmåten:

1. Åpne Meldinger, og trykk på ny melding-knappen for å starte en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.
  2. Skriv meldingen din.
  3. Trykk på og hold nede send melding-knappen, og trykk deretter på Skjerm.
  4. Sveip til venstre for å se fullskjermeffekter.
  5. Trykk på send melding-knappen for å sende.

Hvis du vil spille av en meldingseffekt du mottar, trykker du på spill av meldingseffekt under meldingen. Hvis du ikke kan motta fullskjermeffekter, må du sjekke Reduser bevegelse-innstillingene dine.

kamera-effekter

Send en melding med kamera-effekter

Med kamera-effekter i iOS 12 kan du gjøre samtalene dine enda livligere. Du kan raskt opprette og dele et bilde eller en video med Animoji, Memoji, filtre, tekst, morsomme klistremerker og mer. Følg denne framgangsmåten:

1. Åpne Meldinger, og trykk på skriv melding-knappen for å starte en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.
  2. Trykk på kamera-symbolet.
  3. Trykk på effekter-symbolet og velg deretter animoji* Animoji-symbol , Filtre filtre-symbol, Tekst tekst-symbol, Figurer figurer-symbol eller en iMessage-app. Du kan legge til mer enn én effekt i et bilde eller en video.
  4. Når du har valgt en effekt du vil bruke, trykker du på X-symbol nederst til høyre og trykker deretter på kamera-symbol.
  5. Trykk påsend bilde-symbolet for å sende, eller trykk på Ferdig for å legge til en personlig melding før bildet sendes. Hvis du ikke vil sende bildet, trykker du på x-symbolet øverst til høyre på bildet.

* Du må ha iPhone X eller nyere for å bruke Animoji og Memoji.

tapback-uttrykk

Svar på en melding med uttrykk

Med Tapback kan du raskt svare på meldinger med uttrykk, for eksempel en tommel opp eller et hjerte. Følg denne framgangsmåten for å svare på en melding med en Tapback:

1. Åpne en samtale i Meldinger.
  2. Dobbelttrykk på meldingsboblen eller bildet du vil svare på.
  3. Velg en Tapback du vil sende.

Du kan også bruke Tapback i gruppemeldinger. Vil du se hvem som har svart med en Tapback, trykker du på den.

håndskrevne notater

Send en håndskrevet melding

Du kan gjøre meldingene dine mer personlige ved å legge til et håndskrevet notat. Venner og familie vil se en animert melding, akkurat som om den ble skrevet foran dem. Følg denne framgangsmåten for å sende et håndskrevet notat:

1. Åpne Meldinger, og trykk på skriv melding for å starte en ny melding. Eller gå til en eksisterende samtale.
  2. Har du iPhone, snur du den sidelengs. Har du iPad, trykker du på sidelengs-symbolet på tastaturet.
  3. Skriv meldingen din, eller velg et av valgene nederst på skjermen.
  4. Trykk på Angre eller Tøm for å begynne på nytt. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig. Trykk deretter på send melding for å sende.

Gjør mer med Meldinger