Bruk meldingseffekter i iMessage på iPhone, iPad og iPod touch

Med iOS 10 eller nyere kan du gjøre iMessage-meldingene dine mer uttrykksfulle. Du kan blant annet legge til effekter i meldingsboblene, sende animasjoner som fyller hele skjermen, og gjøre meldinger mer personlige med et håndskrevet notat.

Du må ha iMessage for å sende meldingseffekter. Hvis du er usikker på om du bruker iMessage eller SMS/MMS, kan du lese om forskjellen. Avhengig av operatøren din kan det påløpe meldingskostnader når du sender SMS- eller MMS-meldinger. Hvis du bruker iMessage når enheten ikke er tilkoblet Wi-Fi, kan det påløpe kostnader for bruk av mobildata.

Send en melding med effekter

Meldingseffektene lar deg endre utseendet til meldingsboblene dine ved hjelp av bobleeffekter. Du kan også bruke fullskjermeffekter til å vise animasjoner på skjermen når du sender en melding.

Legg til en bobleeffekt

Du kan bruke bobleeffekter til å animere meldingsboblene med forskjellige uttrykk. Følg denne framgangsmåten for å sende en melding med en bobleeffekt:

1. Åpne Meldinger.
  2. Trykk på skriv melding og oppgi en kontakt, eller gå til en eksisterende samtale.
  3. Skriv meldingen eller sett inn et bilde, og trykk deretter på og hold nede send melding.
  4. Trykk på  for å forhåndsvise bobleeffekter.
  5. Trykk på send melding for å sende.

Trykk på  under meldingen for å spille av en meldingseffekt på nytt. Hvis du ikke kan motta bobleeffekter, må du sjekke Reduser bevegelse-innstillingene dine.

Legg til en fullskjermeffekt

Med fullskjermeffekter kan du animere skjermen med et ekko, lyskaster og andre effekter. Følg denne framgangsmåten for å sende en fullskjermeffekt:

1. Åpne Meldinger.
  2. Trykk på skriv melding og oppgi en kontakt, eller gå til en eksisterende samtale.
  3. Skriv meldingen din.
  4. Trykk på og hold nede send melding, og trykk deretter på Skjerm.
  5. Sveip til venstre for å se fullskjermeffekter.
  6. Trykk på send melding for å sende.

Trykk på  under meldingen for å spille av en meldingseffekt på nytt. Hvis du ikke kan motta fullskjermeffekter, må du sjekke Reduser bevegelse-innstillingene dine.

Svar på en melding med uttrykk

Med Tapback kan du raskt svare på meldinger med uttrykk, for eksempel en tommel opp eller et hjerte. Følg denne framgangsmåten for å svare på en melding med en Tapback:

1. Åpne en samtale i Meldinger.
  2. Dobbelttrykk på meldingsboblen eller bildet du vil svare på.
  3. Velg en Tapback du vil sende.

Du kan også bruke Tapback i gruppemeldinger. Vil du se hvem som har svart med en Tapback, trykker du på den. Du må ha iOS 10 for å sende og motta Tapback-meldinger.

Send en håndskrevet melding

Du kan gjøre meldingene dine mer personlige ved å legge til et håndskrevet notat. Venner og familie vil se en animert melding, akkurat som om den ble skrevet foran dem. Følg denne framgangsmåten for å sende et håndskrevet notat:

1. Åpne Meldinger.
  2. Trykk på skriv melding og oppgi en kontakt, eller gå til en eksisterende samtale.
  3. Har du en iPhone, snur du den sidelengs. Har du en iPad, trykker du på  på tastaturet.
  4. Skriv meldingen din, eller velg et av valgene nederst på skjermen.
  5. Trykk på Angre eller Tøm for å begynne på nytt. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig. Trykk deretter på send melding for å sende.

Du må ha iOS 10 for å sende og motta animerte håndskrevne meldinger. Har du iOS 9 eller eldre, mottar du et stillbilde.

Finn ut mer

Publiseringsdato: Tue Nov 07 19:45:36 GMT 2017