Slik oppgraderer du til OS X El Capitan

OS X El Capitan forblir tilgjengelig for Macer som ikke kan oppgradere til macOS Catalina, Mojave, High Sierra eller Sierra, eller som må oppgradere til El Capitan først.

Kontroller kompatibilitet

Du kan oppgradere til OS X El Capitan fra OS X Snow Leopard eller nyere på følgende Mac-modeller. Maskinen din trenger også minst 2 GB med minne og 8,8 GB med tilgjengelig lagringsplass.

MacBook fra 2009 eller nyere, pluss MacBook (13-tommers, aluminium, sent 2008)
MacBook Air fra slutten av 2008 eller senere
MacBook Pro fra midten av 2007 eller senere
Mac mini fra begynnelsen av 2009 eller senere
iMac fra midten av 2007 eller senere
Mac Pro fra begynnelsen av 2008 eller senere
Xserve-modeller introdusert i begynnelsen av 2009

For å finne Mac-modell, minne, lagringsplass og macOS-versjon velger du Om denne maskinen på Apple-menyen . Hvis maskinen din ikke er kompatibel med OS X El Capitan, får du beskjed om det av installereren.

Lag en sikkerhetskopi

Det er lurt å sikkerhetskopiere Macen din før du installerer oppgraderinger. Det er enkelt med Time Machine, men du kan også sikkerhetskopiere på andre måter. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer Macen din.

Koble deg til

Det tar tid å laste ned og installere OS X, så du må passe på at du har en stabil internett-tilkobling. Hvis du bruker en bærbar Mac, må du koble den til strømnettet.

Last ned OS X El Capitan

Hvis du vil ha den sterkeste sikkerheten og de nyeste funksjonene, må du finne ut om du kan oppgradere til macOS Catalina, som er den nyeste versjonen av macOS.

Hvis du fremdeles trenger OS X El Capitan, bruker du denne koblingen: Last ned OS X El Capitan. Det lastes ned en fil med navnet InstallMacOSX.dmg til Macen.

Installer macOS-installereren

Dobbeltklikk på den nedlastede filen for å åpne et vindu som viser innholdet. Deretter dobbeltklikker du på filen i vinduet med navnet InstallMacOSX.pkg.

Følg instruksjonene på skjermen, som veileder deg gjennom de nødvendige trinnene for å installere.

Start installering

Når installereren er ferdig installert, åpner du Programmer-mappen på Macen og dobbeltklikker på filen med navnet Install OS X El Capitan.

Klikk på Fortsett, og følg instruksjonene på skjermen. Det er kanskje enklest å begynne installeringen om kvelden, slik at den kan fullføres over natten, om nødvendig.

Installerer-skjermen

Tillat installeringen å fullføres

Du må tillate installeringen å fullføres før du setter maskinen i dvale eller lukker lokket. Maskinen din kan starte på nytt, vise en framdriftsindikator eller vise en blank skjerm flere ganger under installeringen av både OS X og relaterte oppdateringer til Mac-firmwaren.