Slik laster du ned OS X El Capitan

OS X El Capitan forblir tilgjengelig for Mac-maskiner som ikke kan oppgradere til macOS High Sierra, eller som må oppgradere til El Capitan først.

Kan Mac-maskinen din bruke El Capitan?

OS X El Capitan krever en av følgende Mac-modeller og versjoner av OS X.* Det krever også minst 2 GB minne og 8,8 GB lagringsplass. Velg Om denne Mac-maskinen fra Apple ()-menyen for å finne modell, minne, lagringsplass og versjon av macOS.

• OS X Yosemite
  • OS X Mavericks
  • OS X Mountain Lion
  • OS X Lion
  • OS X Snow Leopard

* Versjonen av macOS som fulgte med Mac-maskinen, er den tidligste kompatible versjonen med den maskinen.

Last ned El Capitan fra App Store

Nå som High Sierra er tilgjengelig, bør du oppgradere til High Sierra i stedet for El Capitan. Av sikkerhets- og kompatibilitetsmessige årsaker anbefaler Apple alltid at du bruker den nyeste versjonen av macOS.

Hvis Mac-maskinen din ikke støtter High Sierra, eller hvis du bruker Snow Leopard eller Lion og du vil oppgradere til High Sierra, følger du denne fremgangsmåten:

1. Bruk denne koblingen til å åpne El Capitan-siden på App Store: Last ned OS X El Capitan
  2. Klikk på Last ned-knappen på El Capitan-siden. Hvis Mac-maskinen din er kompatibel med El Capitan, lastes det ned en fil som heter Install OS X El Capitan til Programmer-mappen.
  3. Installeringsprogrammet starter automatisk når nedlastingen er fullført. Klikk på Fortsett, og følg instruksjonene på skjermen.

Installerer-skjermen

Har du ikke Mac App Store?

Hvis du bruker Leopard, må du oppgradere til Snow Leopard for å få App Store. Deretter ser du etter programvareoppdateringer ved å velge Programvareoppdatering fra Apple-menyen. Etter at du har installert alle Snow Leopard-oppdateringene, skal du ha App Store-appen.

Les mer

• Mac-maskinen kan bli omstartet flere ganger under installeringen. Maskinen utfører noen innledende oppsettoppgaver i bakgrunnen. Aktiviteter som bruk av Spotlight og Mail, er kanskje ikke så effektive som de har vært tidligere mens disse oppgavene pågår.
  • Hvis du tidligere har lastet ned El Capitan, Yosemite, Mavericks eller en annen tidligere versjon av OS X, og Mac-maskinen din er kompatibel med den versjonen, kan du laste den ned på nytt fra Kjøpt-fanen i App Store.
Publiseringsdato:Tue Mar 20 00:15:33 GMT 2018