Slik oppgraderer du til OS X El Capitan

OS X El Capitan forblir tilgjengelig for Mac-maskiner som ikke kan oppgradere til macOS Mojave eller Sierra, eller som må oppgradere til El Capitan først.

Kontroller kompatibilitet

Du kan oppgradere til OS X El Capitan fra OS X Snow Leopard eller nyere på følgende Mac-modeller. Maskinen din trenger også minst 2 GB med minne og 8,8 GB med tilgjengelig lagringsplass.

MacBook fra slutten av 2008 eller senere
MacBook Air fra slutten av 2008 eller senere
MacBook Pro fra midten av 2007 eller senere
Mac mini fra begynnelsen av 2009 eller senere
iMac fra midten av 2007 eller senere
Mac Pro fra begynnelsen av 2008 eller senere
Xserve-modeller introdusert i begynnelsen av 2009

Velg Om denne maskinen fra Apple ()-menyen for å finne ut hvilken Mac-modell du har. Hvis maskinen din ikke er kompatibel med OS X El Capitan, får du beskjed om det av installereren.

Lag en sikkerhetskopi

Det er lurt å sikkerhetskopiere Mac-maskinen din før du installerer oppgraderinger. Det er enkelt med Time Machine, men du kan også sikkerhetskopiere på andre måter. Finn ut hvordan du sikkerhetskopierer Mac-maskinen din.

Koble deg til

Det tar tid å laste ned og installere OS X, så du må passe på at du har en stabil Internett-tilkobling. Hvis du bruker en bærbar Mac-maskin, må du koble den til strømnettet.

Last ned OS X El Capitan

Hvis du vil ha den sterkeste sikkerheten og de nyeste funksjonene, må du finne ut om du kan oppgradere til macOS Mojave, den nyeste versjonen av macOS.

Hvis du fortsatt trenger OS X El Capitan, kan du bruke denne App Store-koblingen: Last ned El Capitan. For å laste den ned må Mac-maskinen din bruke macOS High Sierra eller eldre.

Start installering

Installereren åpnes automatisk etter nedlasting.

Klikk på Fortsett, og følg instruksjonene på skjermen. Det er kanskje enklest å begynne installeringen om kvelden, slik at den kan fullføres over natten, om nødvendig.

Installerer-skjermen

Tillat installeringen å fullføres

Du må tillate installeringen å fullføres før du setter maskinen i dvale eller lukker lokket. Maskinen din kan starte på nytt, vise en framdriftsindikator eller vise en blank skjerm flere ganger under installeringen av både OS X og relaterte oppdateringer til Mac-firmwaren.