Om lagring på enheten og i iCloud

Finn ut forskjellen mellom enhetslagring og iCloud-lagring, hvordan du administrerer plass og hvor du kan kjøpe mer hvis du går tom.

Enhetslagring

Når du kjøper iPhone, iPad eller iPod touch, får du med en standard lagringskapasitet fra 16 til 256 GB på iPhone, 16 til 512 GB på iPad og 8 til 128 GB på iPod touch. Musikken du kjøper, appene du laster ned, bildene du tar og alt annet innhold du har på enheten din, tar opp lagringsplass. Avhengig av hvor mye kapasitet og hvor mye innhold du har, kan enheten fylles opp og gå tom for lagringsplass. Når enheten er full, kan du ikke øke lagringsplassen. Men du kan frigjøre plass.

Se hvor mye lagringsplass du har

1. Gå til Innstillinger.
  2. Trykk på Generelt.
  3. Trykk på [enhet]-lagring eller Lagring og iCloud-bruk.

Du kan se en liste over anbefalinger for optimalisering av enhetens lagringsplass, etterfulgt av en liste over installerte apper og hvor mye lagringsplass hver enkelt app bruker. Trykk på et appnavn for å se mer informasjon om lagringsplass den bruker.

Hvis du bruker iOS 10 eller eldre, trykker du på Administrer lagring under Lagring for å se hvilke apper som tar opp mest lagringsplass.

Frigjør plass på enheten din

Du kan frigjøre lagringsplass på iPhone, iPad eller iPod touch når du bruker iCloud-bildebibliotek og slår på Optimaliser lagring. Du kan også fjerne innhold fra apper – for eksempel bilder, musikk og podkaster – eller slette appene du ikke bruker.

iCloud-lagring

Når du konfigurerer iCloud, får du automatisk 5 GB lagringsplass inkludert. Du kan bruke lagringsplassen til å sikkerhetskopiere enheten og til å sørge for at alle bilder, videoer, dokumenter og tekstmeldinger er trygt lagret og oppdatert overalt. Avhenging av størrelsen på sikkerhetskopien og hvor mye innhold du har lagret i iCloud, kan det hende at du går tom for plass. Du kan frigjøre plass ved å kjøpe mer iCloud-lagring eller slette innhold.

Kjøp mer iCloud-lagring

Hvis du bruker all iCloud-lagringen din, kan du kjøpe mer. Priser starter fra 50 GB for 0,99 USD per måned. Hvis du velger et abonnement på 200 GB eller 2 TB, kan du dele iCloud-lagring med familienFinn ut mer om priser i landet ditt eller regionen din.

Frigjør plass i iCloud

Du kan frigjøre mer iCloud-lagring når du sletter innhold, for eksempel sikkerhetskopier, bilder og filer du ikke trenger lenger. Før du sletter noe, bør du lage kopier av iCloud-innholdet.

iCloud fungerer med iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV og PC med iCloud for Windows når du logger på med Apple-ID-en din.