Hva er forskjellen mellom enhetslagring og iCloud-lagring?

Enhetslagring er den tilgjengelige lagringsplassen på iPhone, iPad, Mac eller andre Apple-enheter. iCloud-lagring holder bildene, filene, notatene dine og mer oppdaterte og tilgjengelige på alle enhetene dine.

Enhetslagring

En Apple-enhet som en iPhone, iPad eller Mac har en bestemt mengde lagringsplass. Jo mer lagringsplass enheten har, jo mer innhold kan du lagre på den, herunder musikk, apper, bilder og andre ting. Hvis enhetslagringen din er nesten full eller helt full, kan du få et varsel.

Finn ut hvordan du sjekker hvor mye enhetslagring du har brukt, og hvordan du optimaliserer og administrerer lagringsplassen hvis det er nødvendig.

Sjekk enhetslagringen på iPhone eller iPad

1. Åpne Innstillinger-appen.

2. Trykk på Generelt.

3. Trykk på iPhone-lagring eller iPad-lagring for å sjekke hvor mye enhetslagring du bruker.

ios-16-iphone-13-pro-settings-general-iphone-storage

Slik frigjør du lagringsplass iPhone eller iPad:

Sjekk enhetslagringen på Mac

I macOS Ventura eller nyere:

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger.

2. Klikk på Generelt i sidepanelet.

3. Velg Lagring for å sjekke hvor mye enhetslagring du bruker.

macos-ventura-system-settings-general-storage

I macOS Monterey eller tidligere:

1. Velg Apple-meny  > Om denne maskinen.

2. Velg Lagring for å sjekke hvor mye enhetslagring du bruker.

Finn ut hvordan du frigjør lagringsplass på maskinen

iCloud-lagring

For å få tilgang til innholdet ditt på hvilken som helst enhet og optimalisere lagringsbruken, kan du også bruke iCloud-lagring. Du kan bruke iCloud-lagring for bilder, videoer, sikkerhetskopier av enheter og mer, og for å holde dette innholdet oppdatert på alle enhetene dine. Når iCloud-lagringen er nesten full eller helt full, kan du få et varsel og har muligheten til å kjøpe mer.

Hvis du vil frigjøre iCloud-lagringsplass:

Sjekk iCloud-lagringsplassen din på iPhone eller iPad

1. Åpne Innstillinger-appen.

2. Trykk på navnet ditt.

3. Trykk på iCloud for å se hvor mye iCloud-lagring du bruker.

ios-16-iphone-13-pro-settings-apple-id-icloud-storage-manage-storage-on-tap
  4. Trykk på Administrer kontolagring for å få mer informasjon om iCloud-bruken din.

Sjekk iCloud-lagringsplassen på Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger eller velg Apple-menyen  > Systemvalg.

2. Klikk på Apple-ID.

3. Velg iCloud for å sjekke mengden iCloud-lagring du har igjen.

macos-ventura-system-settings-apple-id-icloud-plus-manage
  4. Trykk på Administrer for å få mer informasjon om iCloud-bruken din.