Legge til en sang i en spilleliste i Apple Music uten å legge den til i biblioteket

Apple Music-medlemmer kan legge til sanger i spillelister uten å legge dem til i biblioteket.

Når du legger til en sang fra Apple Music-katalogen i en spilleliste i Apple Music, kan du slå av alternativet som automatisk legger den til i biblioteket. Hvis du for eksempel lager en spilleliste med julemusikk, kan du legge til sanger i den spillelisten uten at disse sangene begynner å spille av når du hører på biblioteket i tilfeldig rekkefølge i juli.

Når du har oppdatert til den nyeste programvaren på alle enhetene dine (iOS 9.3 eller nyere, iTunes 12.3.3 eller nyere, tvOS 9.2 eller nyere og Apple Music 0.9.7 eller nyere på Android), kommer du til å se en melding med spørsmål om du vil legge til sangen i biblioteket eller bare i en spilleliste, hver gang du legger til en sang fra Apple Music-katalogen i biblioteket ditt.

Du kan endre innstillingen for å legge til sanger i biblioteket når som helst. Når du endrer denne innstillingen på én enhet, gjelder endringen for alle andre enheter du er logget inn på med samme Apple-ID.

På iPhone, iPad og iPod touch

Sørg for at du har en iPhone, iPad eller iPod touch som kjører iOS 9.3 eller nyere. (Les om hvordan du oppdaterer iOS-programvaren på enheten din.) Følg deretter denne framgangsmåten:

1. Gå til Innstillinger > Musikk.
  2. Slå av Legg til sanger fra spillelister.

På Mac eller PC

Sørg for at du har en Mac eller PC som har iTunes 12.3.3 eller nyere. (Få den nyeste versjonen av iTunes.) Følg deretter denne framgangsmåten:

1. Åpne iTunes.
  2. Mac: Velg iTunes > Valg fra menylinjen på toppen av skjermen.
    Windows: Velg Rediger > Valg fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.
  3. I Generelt-fanen klikker du på boksen ved siden av «Legg til sanger i biblioteket når du legger dem til i spillelister» for å slå dette av.
  4. Klikk på OK for å lagre endringene.

På Apple TV (4. generasjon)

Sørg for at du har en Apple TV (4. generasjon) som kjører tvOS 9.2 eller nyere. (Les om hvordan du oppdaterer programvaren på Apple TV.) Følg deretter denne framgangsmåten:

1. Gå til Innstillinger > Apper > Musikk.
  2. Sveip ned på Touch-flaten på fjernkontrollen for å velge «Legg til sanger fra spillelister», og klikk deretter på Touch-flaten for å slå det av.

På en Android-telefon

Sørg for at du har Apple Music 0.9.7 eller nyere. Følg deretter denne framgangsmåten:

1. Åpne Apple Music-appen.
  2. I hjørnet øverst til venstre trykker du på menysymbolet android-menysymbol .
  3. Trykk på Innstillinger.
  4. Slå av «Legg til sanger fra spillelister».

Flytt sanger fra biblioteket til en spilleliste

Hvis du har sanger i biblioteket som du vil flytte til en spilleliste og fjerne fra iCloud-musikkbiblioteket, må du først slette sangen fra biblioteket ditt. Dermed fjernes den fra alle spillelistene. Deretter legger du sangen tilbake i Apple Music-katalogen og legger den til bare i en spilleliste.