Legge til en sang i en spilleliste i Apple Music uten å legge den til i biblioteket

Apple Music-medlemmer kan legge til sanger i spillelister uten å legge dem til i biblioteket.

Når du legger til en sang fra Apple Music-katalogen i en spilleliste i Apple Music, kan du slå av alternativet som automatisk legger den til i biblioteket. Hvis du for eksempel lager en spilleliste med julemusikk, kan du legge til sanger i den spillelisten uten at disse sangene begynner å spille av når du hører på biblioteket i tilfeldig rekkefølge i juli.

Før du endrer innstillingene dine, må du påse at du har de nyeste versjonene av iOS, macOS, iTunes, tvOS og Apple Music-appen på Android.

Les om hvordan du oppretter og deler spillelister.

På iPhone, iPad og iPod touch

1. Gå til Innstillinger > Musikk.
  2. Slå av Legg til sanger fra spillelister.
    En iPhone X med Musikkinnstillinger. Bryteren for «Legg til sanger fra spillelister» er slått av.

På Mac eller PC

1. Åpne iTunes.
  2. Mac: Velg iTunes > Valg fra menylinjen på toppen av skjermen.
    Windows: Velg Rediger > Valg fra menylinjen øverst i iTunes-vinduet.
  3. I Generelt-fanen klikker du på boksen ved siden av «Legg til sanger i biblioteket når du legger dem til i spillelister» for å slå dette av.
    Panelet for iTunes-valg på Generelt-fanen. Avmerkingsboksen for «Legg til sanger i biblioteket når du legger dem til i spillelister» er ikke valgt.
  4. Klikk på OK for å lagre endringene.

På Apple TV

1. Gå til Innstillinger > Apper > Musikk.
  2. Sveip ned på Touch-flaten på fjernkontrollen for å velge «Legg til sanger fra spillelister», og klikk deretter på Touch-flaten for å slå det av.
    En Apple TV med Musikkinnstillinger-skjermen. «Legg til sanger fra spillelister»-innstillingen er slått av.

På en Android-telefon

1. Åpne Apple Music-appen.
  2. Trykk på Meny-symbolet øverst til venstre.
  3. Trykk på Innstillinger.
  4. Slå av Legg til sanger fra spillelister.
    En Android-telefon med Innstillinger i Apple Music-appen. Bryteren for «Legg til sanger fra spillelister» er slått av og forstørret.

Flytt sanger fra biblioteket til en spilleliste

Hvis du har sanger i biblioteket som du vil flytte til en spilleliste og fjerne fra iCloud-musikkbiblioteket, må du først slette sangen fra biblioteket ditt. Dermed fjernes den fra alle spillelistene. Deretter legger du sangen tilbake i Apple Music-katalogen og legger den til bare i en spilleliste.