Legge til en sang i en spilleliste i Apple Music uten å legge den til i biblioteket

Hvis du abonnerer på Apple Music, kan du legge til sanger i spillelister uten å legge dem til i biblioteket.

Når du legger til en sang fra Apple Music-katalogen i en spilleliste i Apple Music, kan du slå av alternativet som automatisk legger den til i biblioteket. Hvis du for eksempel lager en spilleliste med julemusikk, kan du legge til sanger i den spillelisten, men sangene spilles ikke av når du hører på biblioteket i tilfeldig rekkefølge.

Før du endrer innstillingene dine, må du påse at du har de nyeste versjonene av iOS, iPadOSmacOS, tvOS og Apple Music-appen på Android.

Les om hvordan du oppretter og deler spillelister.

Slå av «Legg til sanger fra spillelister»

Følg trinnene nedenfor for enheten du har.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne Innstillinger.
  2. Bla ned og trykk på Musikk.
  3. Slå av Legg til sanger fra spillelister.

På Mac

1. Åpne Apple Music.
  2. I menylinjen velger du Musikk > Valg.
  3. Klikk på Avansert-fanen.
  4. Fjern markeringen for «Legg til sanger i biblioteket når du legger dem til i spillelister».
  5. Klikk på OK.

På Apple TV

1. Gå til Innstillinger.
  2. Velg Apper > Musikk.
  3. Bla ned til «Legg til sanger fra spillelister», og slå deretter dette av.
    En Apple TV med Musikkinnstillinger-skjermen. «Legg til sanger fra spillelister»-innstillingen er slått av.

På Android-enheten

1. Åpne Apple Music-appen.
  2. Trykk på menyknappen Sorteringsvalg-knappen øverst til høyre.
  3. Trykk på Innstillinger.
  4. Slå av Legg til sanger fra spillelister.

Flytt sanger fra biblioteket til en spilleliste

1. Slett sangen fra biblioteket. Dette fjerner også sangen fra alle spillelister og fra enheter som har Synkroniser bibliotek slått på.
  2. Søk i Apple Music etter sangen du slettet.
    • På iPhone, iPad eller iPod touch trykker du på og holder inne sangen.
    • På Macen klikker du på Mer-knappen  ved siden av sangen.
  3. Trykk eller klikk på Legg til i spilleliste.