Få hjelp med iMovie

Hvis iMovie ikke oppfører seg normalt, kan du prøve disse grunnleggende trinnene for å løse problemet.

Før du følger trinnene i denne artikkelen, må du påse at du har sikkerhetskopier av biblioteker og media, samt en sikkerhetskopi av iMovie-programmet.

Disse trinnene dekker kanskje ikke ditt spesifikke problem, og er ikke utfyllende.

1. Omstart datamaskinen

Ved å omstarte maskinen tilbakestilles iMovie-relaterte systemressurser. Det er det enkleste du kan gjøre for å løse iMovie-problemer.

2. Påse at iMovie er oppdatert

Hvis du jobber aktivt på et prosjekt, må du unngå å oppdatere eller oppgradere iMovie før du er ferdig med prosjektet. Du kan enten fullføre prosjektet i den versjonen av iMovie du jobber i nå, eller du kan passe på at du har en ny sikkerhetskopi av hendelser, prosjekter og iMovie. En sikkerhetskopi sørger for at data og programmet ikke blir berørt hvis en oppdatering eller oppgradering til siste versjon av iMovie ikke løser problemet.

Mac App Store: Oppdatere programmer

3. Les gjennom iMovie-dokumentasjonen

For å verifisere at iMovie fungerer som det skal, er det alltid en god idé å gå gjennom dokumentasjonen for å sørge for at du forstår den forventede oppførselen for det du prøver å gjøre i iMovie. Ved å følge dette trinnet nøye kan du spare mye tid ved å eliminere oppførsel som oppfattes som feil.

For informasjon om hvordan du får tilgang til iMovie-hjelp, kan du se iMovie-hjelp.

4. Påse at kameraet støttes av iMovie

Påse at kameraet er et støttet kamera.

5. Isoler et problem ved å bruke en annen brukerkonto

6. Opprett et nytt bibliotek

Du kan isolere problemer med biblioteker ved å opprette et nytt, tomt bibliotek når du åpner iMovie. Dette viser at iMovie fungerer normalt med et nytt bibliotek. Deretter kan du åpne og lukke ett og ett av bibliotekene til du klarer å reprodusere problemet og finne et berørt bibliotek.

For å opprette et nytt bibliotek lukker du først iMovie. Deretter tilvalg-klikker du på ikonet for iMovie-programmet i Dock og klikker Ny for å opprette et nytt bibliotek.

7. Test med media du vet virker

Media du vet virker er media som du vet fungerer konsistent uten problemer. Dette kan være en mediafil fra et tidligere prosjekt som du er sikker på at fungerer som forventet.

Når du bruker media du vet virker, som h.264- eller MPEG-4-filene fra eksempelfilene til QuickTime, kan dette hjelpe deg med å isolere et problem helt ned til mediafilen du forsøker å jobbe med. Hvis media du vet virker fungerer som forventet i iMovie, men andre media som du har importert i iMovie ikke fungerer, kan det være et problem med den importerte mediafilen. Det kan hende du må hente den på nytt fra den originale kilden, eller det kan være media som ikke er støttet av iMovie. Les mer om støttede kamera.

8. Avinstaller og installer iMovie på nytt

Les mer om installering, oppdatering og avinstallering av programmer på OS X El Capitan for instruksjoner om avinstallering og installering av iMovie på nytt.