Vanlige spørsmål om ATLAS

Les om Apple Technical Learning Administration System (ATLAS).

Hva er ATLAS?

ATLAS (Apple Technical Learning Administration System) er nettstedet til AppleCare Service Training med nettbasert opplæring og andre læringsressurser. Bruk ATLAS til å forberede deg til sertifiseringene som kreves for å utføre service på Apple-produkter.

Hvordan får jeg tilgang til ATLAS?

For å få tilgang til ATLAS må du ha en aktiv GSX-konto (Global Service Exchange) eller kjøpe AppleCare Technician Training.

• GSX-kontoer er begrenset til teknikere som jobber hos Apple-autoriserte tjenesteleverandører. Hvis du nettopp har fått en GSX-konto, venter du i 24 timer før du går til ATLAS-nettstedet.
  • Apple-autoriserte forhandlere og Apple Online Store selger AppleCare Technician Training i mange deler av verden. Gå til registrering for AppleCare-kundestøtte for større bedrifter for å registrere medlemskapet. Når du har registrert deg, venter du 24 timer før du går til ATLAS-nettstedet.

Hvorfor ser jeg ingen kurs?

Hvis du har registrert deg og ikke ser noen kurs i ATLAS, skyldes det sannsynligvis at registreringen din fortsatt er under behandling. La det gå 24 timer fra du registrerer deg, og deretter kan du prøve igjen.

Hvordan finner jeg kursene jeg trenger?

Hvis du studerer til en bestemt sertifiseringseksamen, klikker du på Courses-menyen (Kurs) i ATLAS og velger Elective Courses (Valgfrie kurs). Klikk på et egnet emneområde i den midterste kolonnen for å se sertifiseringssporet:

• 2018 eksamen i grunnleggende Apple-service (SVC-18A)
  • ACMT 2018 for ACMT 2018 serviceautorisasjonseksamen for Mac (MAC-18A)
  • ACiT 2018 for ACiT 2018 serviceautorisasjonseksamen for iOS-service (iOS-18A)

Du kan også søke etter kurs med produktnavn. Bruk søkefeltet øverst til høyre i ATLAS-vinduet.

Hvorfor ser jeg ingen påkrevde kurs?

Du finner vanligvis ATLAS-kurs under Elective Courses (Valgfrie kurs). Hvis du har blitt fortalt at det er et spesifikt påkrevd kurs i ATLAS, kan du søke etter det kurset individuelt.

Hvordan er kursene organisert?

ATLAS-kurs er delt inn i kapitler og sider. Kapitlene betegnes av sirkler som ligger i det lysegrå fremdriftsfeltet øverst på skjermen. Sidene ligger i hvert kapittel. Når du fullfører et kapittel, blir sirkelen grønn. Bruk pilene til venstre og høyre på siden for å navigere deg gjennom kurset.

Hvorfor kan jeg ikke fullføre et kurs?

Du må fullføre alle sidene i hvert av kursets kapitler i én økt. Hvis du avslutter et kapittel før du ser alle sidene og fullfører alle samhandlingene, må du starte kapittelet på nytt. Et kapittel er heller ikke fullført før alle tilhørende øvelser eller tester er fullført.

Når et kurs er fullført, er alle sirklene i det lysegrå fremdriftsfeltet øverst på skjermen grønne. Hvis sirklene er grønne, men du får en feilmelding, kan du oppdatere nettsiden i nettleseren. Hvis et kapittel er gult, er det ufullstendig.

Hvorfor kan jeg ikke fullføre en test?

Hver kurstest varsler deg når du er ferdig. I de fleste tilfeller må du svare riktig på alle testspørsmålene for å fullføre testen. Hvis du ikke ser en varsling om fullføring, må du kontrollere at alle spørsmålene er besvart. Om nødvendig må du oppdatere testsiden og ta testen på nytt.

Hvor kan jeg finne kommentarer eller spørsmål om ATLAS-kurs?

Hvert kurs har en tilbakemeldingskobling for å rapportere problemer med innholdet i kurset. Du kan sende mer generelle tilbakemeldinger eller spørsmål om ATLAS til svc.trng@apple.com.