Få hjelp med Bilder-appen på Mac

Prøv følgende tips hvis Bilder for macOS ikke starter eller virker som forventet.

Sikkerhetskopiere biblioteket

Det er lurt å sikkerhetskopiere bildebiblioteket før du går i gang, selv om du bruker iCloud-bilder. Du kan bruke Time Machine, sikkerhetskopiere hos en tredjepart eller kopiere bildebiblioteket til en ekstern stasjon. Standard lagringsplass for bildebiblioteket er i Bilder-mappen i hjemmemappen din.

Påse at programvaren er oppdatert

Bilder er en del av Mac-operativsystemet (v10.10.3 og nyere). Hvis du bruker den nyeste versjonen av macOS, kan du unngå eller fikse mange problemer. Les mer om å oppdatere programvaren på Mac.

Hvis du bruker RAW-bilder i Bilder, kan du lese mer om RAW-formater for digitale kameraer som støttes av iOS 12 og macOS Mojave.

Får ikke overført iPhoto- eller Aperture-bibliotek til Bilder

Det kan hende at du får en varslingsmelding når du åpner Bilder for første gang eller overfører iPhoto- eller Aperture-bibliotek. Les hva du må gjøre hvis Bilder ikke kan kopiere eller lage et bibliotek.

Medienavigering viser ikke bildene og videoene dine

Bruk Medienavigering for å gjøre bilder fra bildebiblioteket tilgjengelig i andre apper, som for eksempel Pages og iMovie. Medienavigering viser kun innholdet i bildebiblioteket som er valgt som systembildebibliotek. Hvis du har mer enn ett bildebibliotek – og det du bruker ikke er valgt som systembildebibliotek – vil ikke medienavigering vise innholdet i det.

Følg denne framgangsmåten for å velge det aktuelle biblioteket som systembildebibliotek:

1. Velg Bilder > Valg.
  2. Klikk på Generelt-knappen øverst i Valg-vinduet.
  3. Klikk på Bruk som systembildebibliotek.

Andre problemer med Bilder

Hvis du har andre problemer – som manglende eller tomme miniatyrbilder, uventet oppførsel eller at Bilder ikke åpner – kan du reparere biblioteket ditt ved å følge framgangsmåten nedenfor.

Reparasjonsverktøy for Bilder analyserer bibliotekets database og reparerer de uregelmessighetene det gjenkjenner. Det kan ta litt tid, avhengig av størrelsen på biblioteket. Når prosessen er fullført, åpner Bilder biblioteket.

Følg denne framgangsmåten for å bruke reparasjonsverktøyet for Bilder:

1. Påse at du har sikkerhetskopiert hovedbiblioteket ditt for Bilder.
  2. Avslutt Bilder hvis appen er åpen.
  3. Trykk og hold nede Tilvalg- og Kommando-tastene mens du åpner Bilder på nytt.
  4. Reparer bibliotek-dialogen vises. Klikk på Reparer og skriv inn et administratorpassord for å kjøre reparasjonsverktøyet for Bilder.

Hvis du bruker iCloud-bilder, oppdateres biblioteket ditt på nytt med iCloud når du kjører reparasjonsverktøyet for Bilder.