Få hjelp med Bilder-appen på Mac

Prøv følgende tips hvis Bilder for macOS ikke åpner seg eller virker som forventet.

Sikkerhetskopiere biblioteket

Det er lurt å sikkerhetskopiere bildebiblioteket før du går i gang, selv om du bruker iCloud-bilder. Du kan bruke Time Machine, sikkerhetskopiere hos en tredjepart eller kopiere bildebiblioteket til en ekstern stasjon. Standard lagringsplass for bildebiblioteket er i Bilder-mappen i hjemmemappen din.

Påse at programvaren er oppdatert

Bilder er en del av Mac-operativsystemet. Hvis du bruker den nyeste versjonen av macOS, kan du unngå eller fikse mange problemer. Les mer om å oppdatere programvaren på Mac.

Hvis du bruker RAW-bilder i Bilder, kan du finne ut mer om RAW-formater for digitale kameraer som støttes av iOS, iPadOS og macOS.

Medienavigering viser ikke bildene og videoene dine

Bruk Medienavigering for å gjøre bilder fra bildebiblioteket tilgjengelig i andre apper, som for eksempel Pages og iMovie. Medienavigering viser kun innholdet i bildebiblioteket som er valgt som systembildebibliotek. Hvis du har mer enn ett bildebibliotek – og det du bruker ikke er valgt som systembildebibliotek – vil ikke medienavigering vise innholdet i det.

Følg denne framgangsmåten for å velge det aktuelle biblioteket som systembildebibliotek:

1. Velg Bilder > Innstillinger.

2. Klikk på Generelt-knappen øverst i Innstillinger-vinduet.

3. Klikk på Bruk som systembildebibliotek.

Hvis du har andre problemer med Bilder

Hvis du opplever andre problemer – som manglende eller tomme miniatyrbilder, uventet oppførsel, eller hvis Bilder ikke åpnes – kan du sjekke om det er et problem med biblioteket ditt ved å følge denne fremgangsmåten.

Lag et nytt Bilder-bibliotek og se om problemene dine vedvarer:

1. Avslutt Bilder.

2. Trykk på og hold nede Tilvalg-tasten samtidig som du åpner Bilder.

3. Klikk på Opprett ny i dialogruten som åpnes.

4. Gi det nye biblioteket et navn, og klikk deretter på OK. Se om du kan åpne Bilder med dette nye biblioteket.

For å gå tilbake til hovedbiblioteket ditt for Bilder avslutter du Bilder. Deretter åpner du det igjen mens du holder nede Tilvalg-tasten. Velg så hovedbiblioteket, og klikk på Velg bibliotek.

Alternativt kan du prøve å åpne Bilder i en annen brukerkonto på Macen og se om Bilder fungerer som forventet.

Hvis Bilder åpner med det nye biblioteket, eller med en annen brukerkonto, kan det bety at det er et problem med biblioteket ditt. Følg fremgangsmåten for å bruke reparasjonsverktøyet for Bilder-bibliotek på hovedbiblioteket ditt for Bilder.