Slå av pakkesignering for SMB 2- og SMB 3-tilkoblinger

Finn ut hvordan du slår av pakkesignering på Macen.

I macOS 10.13.4 og nyere er pakkesignering slått av som standard. Pakkesignering for SMB 2- eller SMB 3-tilkoblinger slås på automatisk når det trengs hvis serveren tilbyr det. Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for macOS 10.13.3 og eldre.

Når du bruker en SMB 2- eller SMB 3-tilkobling, er pakkesignering slått på som standard. Det kan hende at du vil slå av pakkesignering hvis:

• ytelsen reduseres når du kobler til en tredjeparts server

• du ikke kan koble til en server som ikke støtter pakkesignering

• du ikke kan koble en tredjeparts enhet til macOS SMB-serveren

Hvis du slår av pakkesignering, reduseres sikkerheten til SMB-tilkoblingen. Du bør bare slå av pakkesignering hvis både klienten og serveren er på et sikkert nettverk.

Slå av pakkesignering på en macOS-klient

Se om macOS-maskinen har en /etc/nsmb.conf-fil.

Hvis macOS-maskinen har en /etc/nsmb.conf-fil

1. Åpne /etc/nsmb.conf-filen.

2. Sett verdien for signing_required til «no» på følgende måte:

[default]

signing_required=no

3. Lagre /etc/nsmb.conf-filen.

4. Koble fra og så koble til eventuelle aktiverte SMB-delinger for å få endringene til å tre i kraft.

Hvis macOS-maskinen ikke har en /etc/nsmb.conf-fil

1. Åpne Terminal.

2. Bruk disse kommandoene for å opprette en /etc/nsmb.conf-fil som har en verdi for signing_required som er satt til «no»:

sudo -s

echo "[default]" >> /etc/nsmb.conf

echo "signing_required=no" >> /etc/nsmb.conf

exit

3. Koble fra og så koble til eventuelle aktiverte SMB-delinger for å få endringene til å tre i kraft.

Slå av pakkesignering på en macOS-maskin som er vert for SMB-delinger

Følg fremgangsmåten på macOS eller macOS Server.

På macOS

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Deling.

2. Fjern markeringen for Fildeling, og lukk deretter Deling-panelet.

3. In Terminal, bruk denne kommandoen:

Sudo defaults write /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.smb.server

SigningRequired-bool FALSE

4. Velg Apple-menyen  > Systemvalg, og klikk deretter på Deling.

5. Velg avmerkingsruten for Fildeling, og lukk deretter Deling-panelet.

På macOS Server

1. Åpne Terminal.

2. I Terminal bruker du disse kommandoene for å gjøre pakkesignering valgfritt for klienter:

sudo defaults write /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.smb.server SigningRequired -bool FALSE

sudo /usr/libexec/smb-sync-preferences