Slå av pakkesignering for SMB 2- og SMB 3-tilkoblinger

Finn ut hvordan du slår av pakkesignering på Macen.

I macOS 10.13.4 og nyere er pakkesignering slått av som standard. Pakkesignering for SMB 2- eller SMB 3-tilkoblinger slås på automatisk når det trengs hvis tjeneren tilbyr det. Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for macOS 10.13.3 og eldre.

Når du bruker en SMB 2- eller SMB 3-tilkobling, er pakkesignering slått på som standard. Det kan hende at du vil slå av pakkesignering hvis:

• ytelsen reduseres når du kobler til en tredjeparts tjener
  • du ikke kan koble til en tjener som ikke støtter pakkesignering
  • du ikke kan koble en tredjeparts enhet til macOS SMB-tjeneren

Hvis du slår av pakkesignering, reduseres sikkerheten til SMB-tilkoblingen. Du bør bare slå av pakkesignering hvis både klienten og tjeneren er på et sikkert nettverk.

Slå av pakkesignering på en macOS-klient

Se om macOS-maskinen har en /etc/nsmb.conf-fil.

Hvis macOS-maskinen har en /etc/nsmb.conf-fil

1. Åpne /etc/nsmb.conf-filen.
  2. Sett signing_required-verdien til «no», som dette:
    [default]
    signing_required=no

3. Lagre /etc/nsmb.conf-filen.
  4. Koble fra og så koble til eventuelle aktiverte SMB-delinger for å få endringene til å tre i kraft.

Hvis macOS-maskinen ikke har en /etc/nsmb.conf-fil

1. Åpne Terminal.
  2. Bruk disse kommandoene til å opprette en /etc/nsmb.conf-fil med signing_required-verdi satt til «no»:
    sudo -s
    echo "[default]" >> /etc/nsmb.conf
    echo "signing_required=no" >> /etc/nsmb.conf
    exit

3. Koble fra og så koble til eventuelle aktiverte SMB-delinger for å få endringene til å tre i kraft.

Slå av pakkesignering på en macOS-maskin som er vert for SMB-delinger

Følg fremgangsmåten på macOS eller macOS Server.

På macOS

1. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk deretter på Deling.
  2. Fjern markeringen for Fildeling, og lukk deretter Deling-panelet.
  3. Bruk denne kommandoen i Terminal:
    sudo defaults write /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.smb.server SigningRequired -bool FALSE
  4. Velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk deretter på Deling.
  5. Velg avmerkingsruten for Fildeling, og lukk deretter Deling-panelet.

På macOS Server

1. Åpne Terminal.
  2. Bruk disse kommandoene i Terminal for å gjøre pakkesignering valgfritt for klienter:
    sudo defaults write /Library/Preferences/SystemConfiguration/com.apple.smb.server SigningRequired -bool FALSE

sudo /usr/libexec/smb-sync-preferences