Bruk Påminnelser på iPhone, iPad eller iPod touch

Med Påminnelser kan du holde oversikt over alle gjøremålene dine, uansett når og hvor du trenger å gjøre dem.

Bruk Påminnelser for prosjekter, matvarer og annet du vil holde oversikt over. Du kan angi når og hvor du vil bli påminnet. Du kan også sende deg selv påminnelser om å gå tilbake til noe du holder på med i en annen app. Og med iCloud kan du holde påminnelsene dine oppdaterte på alle enhetene dine.

Legg til en påminnelse

1. Åpne Påminnelser på Hjem-skjermen.
  2. Trykk på  for å legge til en ny påminnelse.
  3. Skriv inn påminnelsen din. Trykk  for å legge til mer informasjon, for eksempel et tidspunkt eller sted for påminnelsen.
  4. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig.

For å slette en påminnelse trykker du på Rediger øverst på listen, trykker på og deretter på Slett.

Kryss av en påminnelse

Når du fullfører en påminnelse, trykker du på den tomme sirkelen for å markere den som fullført. Hvis du mottar en påminnelse på låseskjermen din, sveiper du mot venstre på påminnelsen og trykker på Vis. Deretter trykker du på Merk som fullført.

For å se fullførte påminnelser trykker du på Vis fullførte i Påminnelser-listen.

Velg hvordan du blir påminnet

Trenger du en påminnelse om å hente klærne dine på renseriet kl. 10? Eller om å gå innom matbutikken etter jobb? Med Påminnelser kan du angi varslinger som varsler deg om påminnelser til riktig tid, eller når du ankommer eller forlater et sted.

Velg et klokkeslett for påminnelsen.

1. Trykk på  til høyre for påminnelsen, og slå på Minn meg på det en bestemt dag.
  2. Trykk på datoen ved siden av Alarm, og angi en dato og et klokkeslett for påminnelsen.
  3. Trykk på Ferdig når du er ferdig.

Velg hvor du vil bli påminnet

Med stedsbaserte påminnelser varsles du når du ankommer eller forlater et sted, for eksempel hjemmet eller kontoret ditt. For å motta stedsbaserte påminnelser må du sørge for at Stedstjenester er slått på og at enheten din støtter denne funksjonen.

Slik mottar du påminnelser på et bestemt sted:

1. Trykk på  til høyre for påminnelsen din, slå på Minn meg på det et bestemt sted, og trykk deretter på Sted.
  2. Søk etter eller skriv inn adressen der du vil bli påminnet. Du kan til og med bruke den nåværende plasseringen din.
  3. Velg om du vil motta en påminnelse når du ankommer eller forlater stedet.
  4. Dra den svarte prikken på sirkelen inn eller ut for å endre omkretsen for påminnelsesområdet.
  5. Trykk på Detaljer for å gå tilbake til den forrige skjermen, og trykk deretter på Ferdig.

Stedsbaserte påminnelser er tilgjengelig i iOS 8 eller nyere på iPhone 4 eller nyere, iPad Pro (Wi-Fi + Cellular), iPad (4. generasjon Wi-Fi + Cellular), iPad Air eller nyere (Wi-Fi + Cellular), iPad mini 4 (Wi-Fi + Cellular) og iPod touch (6. generasjon).

Be Siri om å sende deg en påminnelse

Du kan be Siri om å legge til en påminnelse. Bare si:

• «Hei Siri, minn meg på å sjekke postkassen når jeg kommer hjem.»
  • «Minn meg på å sende en e-post til John når jeg er på kontoret.»
  • «Siri, minn meg på å gå innom matbutikken når jeg drar herfra.»
  • «Hei Siri, minn meg på å ringe Jane i morgen kl. 15.»

Siri bruker Stedstjenester når plasseringen din er nødvendig for påminnelsen din.

Hvis du gir Siri hjem- eller jobbadressen din, kan du tilpasse forespørslene dine, for eksempel «minn meg på å ringe konen min når jeg kommer hjem».

1. Legg til hjem- eller jobbadressen din på kontaktkortet ditt i Kontakter.
  2. Deretter går du til Innstillinger > Siri og søk og trykker på Min informasjon. Trykk på kontaktkortet for å legge det til i Min informasjon.

Tilgjengeligheten av Siri varierer etter språk og land eller region. Finn ut hvilke Siri-funksjoner som støttes i hvilke land og regioner.

Legg til en påminnelse fra en annen app

Minn deg selv på å gå tilbake til et nettsted, en kartplassering eller noe annet i en annen app mens du bruker den – uten å måtte bytte til Påminnelser.

Trykk på Del

Trykk på Del  i appen du vil opprette en påminnelse for, og trykk deretter på Påminnelser.

Bruk Siri

Si til Siri: «Hei Siri, minn meg på dette senere».

Ring tilbake senere

Kan du ikke ta telefonen akkurat nå? Bare trykk på Minn meg på det, og velg når du vil bli minnet på å ringe vedkommende tilbake.

For å gå tilbake til appen du opprettet en påminnelse for, går du til Påminnelser og trykker på appsymbolet til høyre for påminnelsen.

Organiser påminnelsene dine

Vil du sortere påminnelsene dine i kategorier, for eksempel jobb, personlig eller skole? Opprett en Påminnelser-liste for å holde ting organisert.

Opprett en ny Påminnelser-liste:

1. Sveip ned fra toppen av Påminnelser-listen, og trykk deretter på  .
  2. Trykk på Liste, og velg deretter kontoen du vil legge til listen i.
  3. Gi listen et navn, og velg en farge.
  4. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig.

Slik legger du til en påminnelse på en liste:

1. Gå til Påminnelser-listen, og trykk på en påminnelse.
  2. Trykk på , eller sveip til venstre over påminnelsen og trykk på Mer.
  3. Trykk på Liste, og velg listen du vil legge påminnelsen til på.
  4. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig.

For å bytte mellom lister trykker du på navnet på Påminnelser-listen eller sveiper ned fra toppen av Påminnelser-listen.

Konfigurer Påminnelser med iCloud

Du kan bruke iCloud til å oppdatere påminnelsene på alle enhetene dine. For å konfigurere Påminnelser med iCloud går du til Innstillinger > iCloud og slår på Påminnelser. Du ser påminnelsene dine på alle Apple-enhetene du har logget på med samme Apple-ID.

Del en liste over påminnelser

Har du en liste over påminnelser som du vil dele med noen? Du kan dele en Påminnelser-liste med alle som er logget på iCloud.

Del en liste over påminnelser:

1. Trykk på listen du vil dele, og trykk deretter på Rediger > Deling.
  2. Trykk på Legg til person, og skriv deretter inn vedkommendes e-postadresse.
  3. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig.

Etter at vedkommende har godtatt invitasjonen din om å dele listen, kan alle legge til, slette og markere elementer som fullført. Medlemmer i familiegruppen kan også dele en liste hvis de konfigurerer Familiedeling

Varslinger du angir for påminnelsene dine, deles ikke med noen andre.