Bruk Påminnelser på iPhone, iPad eller iPod touch

Bruk Påminnelser for prosjekter, matvarer og annet du vil holde oversikt over. Og med iCloud kan du holde påminnelsene dine oppdatert på alle enhetene dine.

Påminnelse for en kommende ferie.

Legg til en påminnelse

1. Åpne Påminnelser-appen.
  2. Trykk på Pluss-symbolet i Påminnelser-listen.
  3. Skriv inn påminnelsen din.
    Huskeliste for ferie, inkludert Send flybillett til Justin, bestill barnevakt og let etter kennel til valpen.
  4. For å legge til detaljer som et tidspunkt eller et sted for påminnelsen, trykker du på Info-symbolet.
  5. Trykk på Ferdig.

Fullfør en påminnelse

For å markere en påminnelse som fullført trykker du på den tomme sirkelen ved siden av. For å se fullførte påminnelser trykker du på Vis fullførte i Påminnelser-listen.

Huskeliste for ferie med to fullførte punkter

For å slette en påminnelse trykker du på Rediger øverst i listen, trykker på Minus-symbolet og deretter på Slett.

Hvis du mottar en påminnelse på låseskjermen din, sveiper du mot venstre på påminnelsen og trykker på Vis. Deretter trykker du på Merk som fullført.

Velg hvordan du blir påminnet

Trenger du en påminnelse om å hente klærne dine på renseriet kl. 10? Med Påminnelser kan du angi varslinger som varsler deg om påminnelser til riktig tid, eller når du ankommer eller forlater et sted, som for eksempel hjemme eller på jobb.

Angi et tidspunkt

1. Åpne Påminnelser-appen.
  2. Trykk på en påminnelse, og trykk deretter på Info-symbolet til høyre for påminnelsen.
  3. Slå på Minn meg på det en bestemt dag, og trykk deretter på datoen ved siden av Alarm.
  4. Angi en dato og et tidspunkt for påminnelsen.
    Detaljer om Ny koffert-påminnelse.
  5. Trykk på Ferdig.

Angi et sted

1. Åpne Påminnelser-appen.
  2. Trykk på en påminnelse, og trykk deretter på Info-symbolet til høyre for påminnelsen.
  3. Slå på Minn meg på det et bestemt sted, og trykk deretter på Sted.
  4. Søk etter eller skriv inn adressen der du vil bli påminnet. Du kan til og med bruke den nåværende plasseringen din.
  5. Velg om du vil motta en påminnelse når du ankommer eller forlater stedet.
    Sted med John Appleseeds jobb.
  6. Dra den svarte prikken på sirkelen inn eller ut for å endre omkretsen for påminnelsesområdet.
  7. Trykk på Detaljer for å gå tilbake til den forrige skjermen, og trykk deretter på Ferdig.

For å motta stedsbaserte påminnelser må du sørge for at Stedstjenester er slått på og at enheten din støtter denne funksjonen.

Stedsbaserte påminnelser er tilgjengelig i iOS 8 eller nyere på iPhone 4 og nyere, iPad Pro (Wi-Fi + Cellular), iPad (4. generasjon Wi-Fi + Cellular), iPad Air og nyere (Wi-Fi + Cellular), iPad mini 4 (Wi-Fi + Cellular) og iPod touch (6. generasjon).

Be Siri om å sende deg en påminnelse

Du kan be Siri om å opprette en påminnelse for deg. Her er noen eksempler:

• «Minn meg på å sjekke e-post når jeg kommer hjem.»
  • «Minn meg på å gå innom matbutikken når jeg drar herfra.»
  • «Minn meg på å ringe Jane i morgen kl. 15.»

Hvis du gir Siri hjem- eller jobbadressen din, kan du tilpasse forespørslene dine, for eksempel «minn meg på å ringe konen min når jeg kommer hjem».

1. Gå til Kontakter > Mitt kort, og legg deretter til hjem- eller jobbadressen din.
    John Appleseeds kontaktinformasjon.
  2. Gå til Innstillinger > Siri og søk, og trykk deretter på Min informasjon. Trykk på kontaktkortet for å legge det til i Min informasjon.
    Johns informasjon.

Siri bruker Stedstjenester når plasseringen din er nødvendig for påminnelsen din. Tilgjengeligheten av Siri varierer etter språk og land eller region. Finn ut hvilke Siri-funksjoner som støttes i hvilke land og regioner.

Legg til en påminnelse fra en annen app

Minn deg selv på å gå tilbake til et nettsted, en kartplassering eller noe annet i en annen app mens du bruker den – uten å måtte bytte til Påminnelser. Slik gjør du det:

• Si til Siri: «Hei Siri, minn meg på dette senere».
  • Trykk på Del-symbolet i appen du vil opprette en påminnelse for, og trykk deretter på Påminnelser.
    Påminnelse om å Ringe Joe for å si at vi har landet.

Når du får en påminnelse eller åpner Påminnelser, kan du gå tilbake til appen du opprettet påminnelsen for, ved å trykke på appsymbolet til høyre for påminnelsen.

Ring noen tilbake senere

Kan du ikke ta telefonen akkurat nå? Når du mottar et anrop, trykker du på Minn meg på det, og velg når du vil bli minnet på å ringe vedkommende tilbake.

Organiser påminnelsene dine

Vil du sortere påminnelsene dine i kategorier, for eksempel jobb, personlig eller skole? Opprett en Påminnelser-liste for å holde ting organisert. For å bytte mellom lister trykker du på navnet på Påminnelser-listen eller sveiper ned fra toppen av Påminnelser-listen.

Opprett en ny Påminnelser-liste

1. Åpne Påminnelser-appen.
  2. Sveip ned fra toppen av Påminnelser-listen, og trykk deretter på Pluss-symbolet.
  3. Trykk på Liste, og velg deretter kontoen du vil legge til listen i.
  4. Gi listen et navn, og velg en farge.
  5. Trykk på Ferdig.

Flytt påminnelser til en ny liste

1. Åpne Påminnelser-appen.
  2. Gå til Påminnelser-listen, og trykk på en påminnelse.
  3. Trykk på info-symbolet, eller sveip mot venstre over påminnelsen og trykk på Mer.
  4. Trykk på Liste, og velg listen du vil legge påminnelsen til på.
  5. Trykk på Ferdig.

Del en liste over påminnelser

1. Åpne Påminnelser-appen.
  2. Trykk på listen du vil dele, og trykk deretter på Rediger > Deling.
    Huskeliste for ferie
  3. Trykk på Legg til person, og skriv deretter inn vedkommendes e-postadresse. Du kan dele en Påminnelser-liste med alle som er logget på iCloud.
  4. Når du er ferdig, trykker du på Ferdig.

Når noen har godtatt invitasjonen din om å dele listen, kan alle legge til, slette og markere elementer som fullført. Medlemmer i familiegruppen kan også dele en liste hvis de konfigurerer Familiedeling

Varslinger du angir for påminnelsene dine, deles ikke med noen andre.

Konfigurer Påminnelser med iCloud

Du kan bruke iCloud til å oppdatere påminnelsene på alle enhetene dine. For å konfigurere Påminnelser med iCloud går du til Innstillinger > iCloud og slår på Påminnelser. Du ser påminnelsene dine på alle Apple-enhetene du har logget på med samme Apple-ID.

Les om andre iOS-funksjoner