Slå på synstolking på Mac

De nyeste versjonene av OS X har en rekke apper og funksjoner som støtter synstolking, inkludert iTunes, DVD-spiller, QuickTime Player og HTML5-video vist i Safari.

Hvis videoen du ser på, inkluderer synstolking, kan du finne dem i Lyd og undertekster-menyen:

1. Flytt pekeren over videoen.
  2. Klikk på snakkeboblen symbol for undertekster.
  3. Marker valget du vil bruke for lyd.

Angi innstillinger for synstolking

Hvis du vil bruke synstolking i videoer som standard:

1. Velg Systemvalg > Tilgjengelighet > Beskrivelser fra menylinjen øverst på dataskjermen.
  2. Velg «Spill av synstolking hvis tilgjengelig».

Les mer

Noen videoer inkluderer ikke spor med synstolking. Se dokumentasjonen til videoen du bruker for å finne ut om den inkluderer disse funksjonene.

Enkelte nettsteder og apper fra tredjepart har tilpassede lydkontroller for videoer. Hvis du ikke ser kontroller for lyd når du viser en video fra et nettsted, ser du i dokumentasjonen eller kontakter eieren av nettstedet eller apputvikleren for å få mer informasjon.

Du kan også slå på synstolking på andre enheter ved å følge trinnene nedenfor:

Les om hvordan du finner innhold med synstolking i iTunes Store.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.