Om du ikke kan sende e-post i Mail-appen fordi Ny melding-vinduet forsvinner og vises på nytt

Når du forsøker å sende en melding i Mail på Mac, kan meldingsvinduet forsvinne og vises på nytt raskt gjentatte ganger, uten at meldingen sendes.

Denne løsningen krever at enkelte filer fjernes, så det er en god idé å sikkerhetskopiere harddisken på Mac-maskinen først.

Fjern «application state»-filene

1. Avslutt Mail. Om nødvendig, kan du tvinge den til å avslutte.
  2. Velg Gå > Gå til mappe fra menylinjen i Finder.
  3. Lim inn eller skriv denne stien som én linje i feltet Gå til mappe, og trykk så på returtasten:

~/Library/Containers/com.apple.mail/Data/Library/Saved Application State/com.apple.mail.savedState

4. Mappen com.apple.mail.savedState åpnes. Dra alle filene i den mappen til papirkurven.
  5. Start Mac-maskinen på nytt.

Om dette er første gang du fullfører trinnene i denne seksjonen, åpnes Mail på nytt og forsøker å sende en ny e-postmelding.

Fjern «outbox.mbox»-filene

Forsøk disse trinnene om trinnene ovenfor ikke løste problemet.

1. Avslutt Mail. Tving avslutning om nødvendig.
  2. Velg Gå > Gå til mappe fra menylinjen i Finder.
  3. Lim inn eller skriv denne stien i feltet Gå til mappe, og trykk så returtasten:

~/Library/Mail/V3

4. V3-mappen åpnes. Skriv outbox.mbox i søkefeltet i hjørnet av vinduet, og trykk så returtasten.
  5. Søkeresultatene vil sannsynligvis være tomme. Mellom søkefeltet og søkeresultatene bør du se ordet Søk, etterfulgt av alternativer for å avgrense søket til Denne maskinen, «V3» og Delt. Klikk på «V3.»
  6. Du bør nå se minst én fil med navnet outbox.mbox i søkeresultatene. Dra alle filene med dette navnet til papirkurven.
  7. Omstart Mac-maskinen, åpne Mail på nytt og forsøk å sende en ny e-postmelding.

Fjern SMTP-tjenernavnet og legg det til på nytt

Følg disse ekstra trinnene om de forrige trinnene ikke løste problemet.

1. Fjern «application state»-filene og start maskinen på nytt, som beskrevet i første seksjon, men ikke prøv å sende en ny melding ennå.
  2. Legg inn e-postadressen din i verktøyet Sjekke innstillingene for Mail. Om verktøyet ikke kjenner til e-postleverandøren din, kontakt e-postleverandøren og få innstillingene for utgående e-posttjener (SMTP) for kontoen din.
  3. Åpne Mail og velg Mail > Valg. Klikk på Kontoer, og velg deretter e-postkontoen din fra listen over kontoer.
  4. Velg Rediger SMTP-tjenerliste fra lokalmenyen Utgående e-posttjener (SMTP). En liste med tjenere åpnes, og tjeneren som er tilknyttet e-postkontoen din bør allerede være valgt.
  5. Klikk på Fjern-knappen (-) for å fjerne den valgte tjeneren.
  6. Klikk på Legg til-knappen (+) for å legge til en SMTP-tjener. Bruk utgående e-posttjener-informasjonen fra trinn 2 for å fullføre feltet Tjenernavn. Dette er vertsnavnet på tjener for din utgående e-posttjener.
  7. Klikk OK, og lukk så vinduet med Mail-innstillinger og lagre endringene.
  8. Forsøk å sende en ny e-postmelding.

Tilbakestill rettigheter på Hjem-mappen din

Forsøk disse siste trinnene om de forrige trinnene ikke løste problemet.

1. Avslutt Mail. Tving avslutning om nødvendig.
  2. Velg Gå > Hjem fra menylinjen i Finder. Hjem-mappen din åpnes.
  3. Velg Fil > Få info. Det åpnes et Info-vindu for Hjem-mappen din.
  4. Hvis delen «Deling og rettigheter» nederst i vinduet ikke er åpen, klikker du på trekanten for å åpne den.
  5. Hvis låseknappen nederst til høyre i vinduet viser en lukket lås, klikker du på knappen og skriver inn administratornavn og -passord.
  6. Klikk på Handlinger-menyen nederst til venstre i vinduet, og velg «Bruk på underliggende objekter». Klikk på OK for å bekrefte handlingen.
  7. Når fremdriftslinjen øverst i Info-vinduet lukkes, åpner du Terminal-appen. Den er i Verktøy-mappen i Programmer-mappen.
  8. Lim inn eller skriv denne kommandoen i Terminal, og trykk deretter på returtasten:

diskutil resetUserPermissions / `id -u`
    På tastaturer med amerikansk oppsett er tegnet ` rett over tabulatortasten.

9. Avslutt Terminal når prosessen er fullført. Du skal nå kunne åpne Mail og sende en melding.