Forhindre at eldre Apple Remote-fjernkontroller kontrollerer Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon)

Les om hvordan du konfigurerer Apple Remote (aluminium eller hvit) slik at den bare kontrollerer enheter du vil at den skal kontrollere.

Denne artikkelen har blitt arkivert og oppdateres ikke lenger av Apple.

Forhindre at en eldre fjernkontroll kontrollerer Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon)

Hvis du bruker en Apple Remote (aluminium eller hvit) til å kontrollere en tidligere Apple TV eller Mac i det samme området som Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon) befinner seg, kan du oppleve at Apple Remote (aluminium eller hvit) kontrollerer alle enhetene dine.

Hvis du ikke vil at Apple Remote (aluminium eller hvit) skal fungere med Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon), må du følge denne fremgangsmåten:

1. Pek Apple Remote (aluminium eller hvit) på Apple TV (2. eller 3. generasjon) eller Mac.
  2. Trykk på og hold Menu (Meny) og Left (Venstre) samtidig i seks sekunder.
  3. Koble fra Apple TV (2. eller 3. generasjon) eller Mac, så du ikke deaktiverer fjernkontrollen for disse enhetene.
  4. Pek Apple Remote (aluminium eller hvit) på Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon).
  5. Trykk på og hold Menu (Meny) og Right (Høyre) samtidig i seks sekunder.
  6. Trykk på og hold (Menu) Meny og Select (Velg) samtidig til LED-lyset begynner å blinke på Apple TV.
  7. Prøv å bruk fjernkontrollen til å kontrollere Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon). Hvis du kan kontrollere Apple TV, må du gjenta trinn 5 og 6.
  8. Koble til den andre enheten og kontroller at den fungerer. Fjernkontrollen skal ikke lenger kunne kontrollere Apple TV.

LED-lyset vil fortsatt blinke på Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon) når du bruker fjernkontrollen med andre enheter, selv etter at du har deaktivert fjernkontrollen.

Kontroller Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon) med en eldre fjernkontroll igjen

Hvis du vil bruke Apple Remote (aluminium eller hvit) med Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon) igjen, kan du konfigurere den:

1. Koble fra en eventuell Apple TV (2. eller 3. generasjon) eller Mac i området, så du ikke deaktiverer fjernkontrollen for denne enheten.
  2. Pek Apple Remote (aluminium eller hvit) på Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon).
  3. Trykk på og hold Menu (Meny) og Left (Venstre) samtidig i seks sekunder.
  4. Prøv å bruk fjernkontrollen til å kontrollere Apple TV 4K eller Apple TV (4. generasjon). Gjenta trinn 3 hvis du ikke kan kontrollere den.
  5. Koble til den andre enheten og kontroller at den fungerer med fjernkontrollen.