Forhandleropplæring om Apple Pay

Fortell teamet ditt hvorfor du er glad for at Apple Pay er tilgjengelig for kundene.

Gjør deg klar til å gi opplæring til de ansatte

Alle butikkansatte bør vite at butikken godtar Apple Pay, eller de bør vite datoen for når tjenesten blir tilgjengelig. Bruk informasjonen nedenfor for å hjelpe de ansatte med å lære om Apple Pay og hvordan det fungerer i butikken din.

Om butikken din

Sørg for at de ansatte vet hvor kundene kommer til å bruke Apple Pay i butikkens spesifikke betalingsprosess og salgssystem:

• Forklar hvordan man bruker Apple Pay med betalingsterminalene i butikken, inkludert hvor man plasserer iPhone eller Apple Watch.
  • Identifiser hvilke knapper eller tastekommandoer de ansatte må bruke for å behandle en Apple Pay-transaksjon.
  • Identifiser hvilken knapp kundene må trykke på på betalingsterminalen. For eksempel kan det hende kundene må velge debet eller kreditt på terminalen før de holder iPhone i nærheten av leseren.
  • Beskriv transaksjonsprosessen og hvor Apple Pay kommer inn. Hvis for eksempel hele transaksjonsbeløpet må beregnes før Apple Pay kan brukes, må de ansatte vite når de skal be kundene om å starte betalingen med Apple Pay.
  • Hvis du har integrert bonuskort eller kundekort i Apple Pay, må du informere om kundeflyten for butikken og prosessen din. Sørg for at de ansatte kan hjelpe kundene med å motta og løse inn bonuser ved bruk av bonuskort.
  • Hvis transaksjoner over et bestemt beløp i butikken krever en signatur, må du inkludere denne informasjonen. (Apple Pay støtter alle transaksjonsbeløp.)
  • Vis at transaksjoner med debetkort fortsatt kan kreve at kundene skriver inn en PIN-kode.
  • Forklar hvordan man behandler returer med Apple Pay.
  • Forklar den interne prosedyren for eskalering for de ansatte, slik at de vet hvordan de skal håndtere problemer kundene kan ha når de bruker Apple Pay på utsalgsstedet.

Om Apple Pay

Hjelp de ansatte med å lære om Apple Pay med denne demonstrasjonsvideoen. Her er noen andre måter du kan hjelpe de ansatte med å forstå Apple Pay på:

• Bruk bilder eller en video av Apple Pay-transaksjoner i butikkene for å forbedre opplæringsmateriellet.
  • Les om hvordan kundene bruker Apple Pay i butikker verden over. Eller se hvordan kundene bruker Apple Pay i butikker i Japan eller Fastlands-Kina.
  • Få instruksjoner om hvordan du konfigurerer Apple Pay på iPhone eller Apple Watch, eller lag en kort video for å demonstrere den raske og enkle brukeropplevelsen.
  • Konfigurer og bruk Apple Pay på enheten din, og be de ansatte om å konfigurere tjenesten på sine egne.
  • Skriv et manus for å hjelpe de ansatte med å forberede seg på potensielle kundespørsmål og samtaler.

Anbefalt praksis

Sørg for at Apple Pay-merket er godt synlig på utsalgsstedet og på salgsterminalen, slik at kundene vet at de kan bruke Apple Pay i butikken din.

symbolet for kontaktfri leser  Apple Pay-symbolet

Finn ut hvordan du får Apple Pay-merker.

Bruk kundekort og bonuskort

Apple Pay støtter kundekort og bonuskort, slik at kundene får en enkel, sikker og privat måte å betale på, med alle fordelene av kundekortene eller bonusprogrammene dine. For å finne ut hvordan du tilbyr kundekort eller bonuskort med Apple Pay, kan du kontakte kundestøtte for forhandlere.

Tenk gjennom følgende punkter hvis butikken din tilbyr kunde- eller bonuskort med Apple Pay:

Kundekort

• Kundene kan spørre de ansatte om hvordan de legger til kundekortet i Apple Pay. Forklar at det å legge til et kundekort fungerer på samme måte som å legge til andre kredittkort i Apple Pay.
  • Butikken din kan støtte det å holde enheten i nærheten av leseren for å starte en retur uten kvittering. Sørg for at de ansatte vet hvordan kundekort kan brukes med returer.
  • Hvis kundekortene tilbyr bonuspoeng, spesiell avbetaling eller andre fordeler, må du få bekreftet at disse fordelene fungerer med Apple Pay.  Sørg for at de ansatte vet hvilke fordeler som er tilgjengelige.

Bonuskort

• Kundene kan spørre de ansatte om hvordan de legger til bonuskortet i Apple Pay. Forklar at den vanligste måten å legge til bonuskortet i Wallet på er ved å bruke appen til butikken og velge Legg til i Apple Wallet-knappen.
  • Sørg for at de ansatte vet hvordan de behandler en transaksjon når kunden først bruker et bonuskort for å tjene eller løse inn bonusprogramfordeler, og deretter foretar en betaling med Apple Pay.

Finn ut mer om bonuskort.