Forhandleropplæring for Apple Pay

Del hvorfor du er glad for at Apple Pay er tilgjengelig for kundene, med teamet ditt.

Gjør deg klar til å gi opplæring til dine ansatte

Alle butikkansatte bør vite at butikken godtar Apple Pay, eller de bør vite datoen for når det blir tilgjengelig. Bruk informasjonen nedenfor for å hjelpe de ansatte med å lære om Apple Pay og hvordan det fungerer i butikken din.

Om butikken din

Sørg for at de ansatte vet hvor kunder vil bruke Apple Pay i din spesifikke betalingsprosess og ditt salgssystem:

• Forklar hvordan man bruker Apple Pay med betalingsterminalene dine, inkludert hvor man plasserer iPhone eller Apple Watch.
  • Identifiser hvilke knapper eller tastekommandoer de ansatte må bruke for å behandle en Apple Pay-transaksjon.
  • Identifiser hvilken knapp kunder må trykke på betalingsterminalen. En kunde må for eksempel velge debet eller kreditt på terminalen først, og deretter holde iPhone i nærheten av leseren.
  • Beskriv transaksjonsflyten og hvor Apple Pay passer inn. Hvis for eksempel hele beløpet på en transaksjon må beregnes før Apple Pay kan brukes, må de ansatte vite når de skal be kunder om å starte betalingen med Apple Pay.
  • Hvis du har integrert bonuskort eller kundekort i Apple Pay, må du informere om kundeflyten for butikken og prosessen din. Sørg for at de ansatte kan hjelpe kunder med å motta og løse inn bonuser ved bruk av bonuskort.
  • Hvis transaksjoner over et visst beløp i butikken krever en signatur, må du inkludere disse detaljene. (Apple Pay støtter alle transaksjonsbeløp.)
  • Vis at transaksjoner med debetkort fortsatt kan kreve at kunder angir en PIN.
  • Forklar hvordan man foretar retur med Apple Pay.
  • Forklar den interne prosedyren for eskalering for de ansatte, slik at de vet hvordan de skal håndtere problemer kundene kan ha, når de bruker Apple Pay på utsalgsstedet.

Om Apple Pay

Hjelp de ansatte med å lære om Apple Pay med denne omvisningen. Her er noen andre måter du kan hjelpe de ansatte med å forstå Apple Pay på:

• Bruk bilder eller en video av Apple Pay-transaksjoner i butikkene for å forbedre opplæringsmateriellet.
  • Les om hvordan kunder bruker Apple Pay i butikker globalt. Eller se hvordan kunder bruker Apple Pay i butikker i Japan eller Kina.
  • Få konfigurasjonsinstruksjoner til Apple Pay for iPhone eller Apple Watch, eller lag en kort video for å demonstrere den raske og enkle brukeropplevelsen.
  • Konfigurer og bruk Apple Pay på din egen enhet, og få de ansatte til å konfigurere det på sin egen.
  • Lag et skript for å hjelpe de ansatte med å forberede seg på potensielle kundespørsmål og samtaler.

Anbefalt praksis

Sørg for at Apple Pay-merket er godt synlig på utsalgsstedet og på salgsterminalen, slik at kunder vet at de kan bruke Apple Pay i butikken din.

Finn ut hvordan du får Apple Pay-merker.

Bruk kundekort og bonuskort

Apple Pay støtter kundekort og bonuskort, slik at kunder får en enkel, sikker og privat måte å betale på, med alle fordelene av kundekortene eller bonusprogrammene dine. For å finne ut hvordan du tilbyr kundekort eller bonuskort med Apple Pay, kan du kontakte kundestøtte for forhandlere.

Bonuskort er for øyeblikket ikke tilgjengelig med Apple Pay i Japan.

Tenk gjennom følgende punkter hvis butikken din tilbyr kunde- eller bonuskort med Apple Pay:

Kundekort

• Kundene kan spørre ansatte om hvordan de legger til kundekortet i Apple Pay. Forklar at det å legge til et kundekort fungerer på samme måte som å legge til andre kredittkort i Apple Pay.
  • Butikken din kan støtte det å holde enheten i nærheten av leseren for å starte en retur uten kvittering. Sørg for at de ansatte vet hvordan kundekort kan brukes med returer.
  • Hvis kundekortene tilbyr bonuspoeng, spesiell finansiering eller andre fordeler, må du få bekreftet at disse fordelene fungerer med Apple Pay.  Sørg for at de ansatte er klar over tilgjengelige fordeler.

Bonuskort

• Kunder kan spørre ansatte om hvordan de legger til bonuskort i Apple Pay. Forklar at den vanligste måten å legge til bonuskortet i Wallet på, er via appen, og deretter velge Legg til i Apple Wallet-knappen.
  • Sørg for at de ansatte vet hvordan de prosesserer en transaksjon når kunden først bruker et bonuskort for å tjene eller løse inn bonusprogramfordeler, og deretter foretar en betaling med Apple Pay.

Finn ut mer om bonuskort.