Lagre og rediger PDF-filer på iPhone, iPad eller iPod touch med Bøker-appen

Med Apple Books kan du lagre og kommentere PDF-filer og andre filer.

symbolet for iOS-appen Apple Books

Du kan legge til PDF-filer i Bøker-biblioteket ditt på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac og få tilgang til filene på alle de andre enhetene du har ved hjelp av iCloud Drive. Les mer om hvordan du bruker Apple Books.

Arkiver eller importer en PDF-fil

Du kan arkivere en PDF-fil fra e-posten din eller et nettsted i Bøker-appen. Du kan også arkivere en epost eller en nettside som PDF, importere PDF-filer fra andre programmer eller legge PDF-filer i Apple Books-biblioteket ditt på Mac.

Arkiver en PDF-fil som vedlegg til en e-post eller på et nettsted

Trykk på PDF-filen på iOS-enheten for å åpne den, og trykk på Del-knappen . Sveip gjennom den midtre raden, og trykk på Kopier til Bøker.

Arkiver en e-post eller nettside som PDF-fil

• I Mail-appen trykker du på en e-post, trykker på Svar -knappen, og trykker på Skriv ut.1 Trykk hardt på forhåndsvisningen å komme inn i den. Deretter trykker du på Del-knappen iøverst til høyre. Sveip gjennom den midtre raden, og velg Kopier til Bøker.
  • I Safari åpner du en nettside og trykker på Del-knappen . Sveip gjennom den midtre raden, og velg Arkiver PDF i Bøker.2

Importer en PDF-fil fra en annen app

Hver tredjepartsapp er ulik. Trinnene kan variiere.

Se etter et alternativ for å dele eller Del-knappen . Deretter velger du Kopier til Bøker. Det kan også hende at du ser valget «Åpne i», og deretter velger du Kopier til Bøker.

Hvis du ikke finner noe som det ovennevnte, ser du etter et valg om å skrive ut eller bruke AirPrint. Deretter følger du fremgangsmåten for å arkivere PDF-filen på samme måte som du ville gjort med en e-post eller nettside.

Legge PDF-filer i biblioteket på Mac

Åpne Apple Books, finn PDF-filen i Finder eller på skrivebordet, og dra filen inn i Biblioteket ditt.

PDF-filen blir tilgjengelig i Bøker-appen på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac så lenge du er logget inn med den samme Apple-ID-en og har aktivert iCloud Drive for Bøker.

1. I en e-postsamtale kan du også trykke på Se mer på nederst på en enkeltmelding og deretter trykke på Svar-knappen og velge Skriv ut. På denne måten kan du arkivere en eldre e-post i tråden som PDF-fil.

2. Hvis Lesevisning er tilgjengelig på nettsiden, kan du også trykke på Lesevisning-knappen i adresselinjen for å rydde opp og forenkle nettsiden før du lagrer den i Bøker.

En iPhone X med Apple Books-appen med en åpen PDF-fil og Merking-menyen aktiv.

Vis, merk eller signer en PDF-fil

Finn PDF-filen du vil se på eller legge til merknader i i Bibliotek-delen av Bøker-appen. Trykk på PDF-filen for å åpne den. Du kan sveipe gjennom sidene eller rulle for å lese dokumentet.

Trykk på PDF-filen for å åpne Alternativer-menyen.

• Trykk på Bibliotek-knappen for å lukke PDF-filen og gå tilbake til biblioteket.
  • Trykk på Innholdsfortegnelse-knappen for å se alle sidene i PDF-filen. Du kan også hoppe til bokmerker herfra.
  • Trykk på Del-knappenfor å se hvilke delings- og utskfriftsalternativer du har.
  • Trykk på Merking-knappen for å tegne og skrive oppå PDF-filen. Hvis du skriver ut PDF-filen eller sender den som e-post, inneholder den alt av signaturer og merking du har lagt til i den. Les mer om hvordan du bruker merking.
  • Trykk på Søk-knappen for å finne et ord eller uttrykk i dokumentet eller et bestemt sidenummer.
  • Trykk på Sidebokmerke av-knappen for å lagre stedet til senere.

En GIF av en iPhone X med Apple Books-appen åpen og Delingsvalg-vmenyen aktiv.

Skriv ut en PDF-fil eller send den via de-post

I Bibliotek-delen av Bøker-appen finner du PDF-filen du vil skrive ut eller sende på e-post. Trykk på Flere valg-knappen nederst til høyre nedenfor PDF-filen, og trykk deretter på Del PDF. Velg Mail eller Skriv ut, og følg anvisningene på skjermen.

Fra Del-menyen kan du også kopiere PDF-filen for å lime den inn et annet sted, sende den via Meldinger, Arkivere den i Filer eller importere den til andre apper hvis de kommer opp.

Slett en PDF

Finn PDF-filen du vil slette i Bibliotek-delen av Bøker-appen, og trykk på  Flere valg--knappen  nederst til høyre, nedenfor omslagsymbolet for PDF-filen. Du kan se ett av to alternativer:

• Fjern: PDF-filen er for øyebklikket lastet ned på enheten. Trykk på Fjern, og velg Fjern fra Leses nå, Fjern nedlasting eller Slett overalt.
  • Slett overalt: PDF-filen er lagret i iCloud Drive, tar for øyeblikket ikke opp plass på enheten.

Velg Slett overalt for å fjerne PDF-filen fra iCloud Drive på alle enhetene dine.