Bruke iCloud Drive eller iBooks for å få tilgang til PDF-filer, ePub-filer og bøker

Bruk iBooks til å lagre ePub, iBooks Author-bøker og PDF-filer med iCloud Drive slik at du kan få tilgang til dem på alle enhetene dine.

Du blir bedt om å bruke iCloud første gang du åpner iBooks etter at du har oppdatert til iOS 9.3 eller OS X 10.11.4. Hvis du ikke ser denne meldingen, kan det hende at du må konfigurere iCloud Drive.

Du kan bruke iBooks og iCloud Drive til å synkronisere ePub, iBooks Author-bøker og PDF-filer slik at du kan få tilgang til dem på alle enhetene dine. Når du har slått på iCloud Drive, blir alle filer automatisk lastet opp til iCloud*. Alle ePub, iBooks Author-bøker eller PDF-filer du legger til i iBooks-biblioteket i ettertid, blir også automatisk lastet opp til iCloud*.

Bøker som er kjøpt fra iBooks Store lagres ikke i iCloud Drive, men du kan laste dem ned på nytt. Fordi de ikke er lagret i iCloud Drive, går de ikke utover iCloud-lagring. Prøvebøker og lydbøker synkroniseres ikke med iCloud Drive. Hvis du ikke ser bøkene dine tilgjengelig for nedlasting, må du påse at «Skjul iCloud-bøker» er deaktivert fra Samlinger-menyen.

*Noen filer vil kanskje ikke lastes opp hvis du ikke har nok tilgjengelig iCloud-lagring.

Laste ned elementer fra iCloud Drive

Du kan laste ned ePub, iBooks Author-bøker og PDF-filer fra iCloud Drive til iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

iPhone, iPad, iPod touch

1. Åpne iBooks.
  2. Bla for å finne objektet du vil laste ned.
  3. Trykk på Last ned-symbolet  i øvre høyre hjørne av elementet du ønsker å laste ned. Elementet lastes ned til biblioteket ditt.

Hvis du slår av iBooks i Innstillinger > iCloud > iCloud Drive, vil iBooks-elementer du lagrer til iCloud Drive ikke lenger være tilgjengelige på den enheten.

Mac

Tilgjengelige ePub, iBooks Author-bøker og PDF-filer i iCloud Drive lastes automatisk ned til iBooks-biblioteket ditt.

Hvis du slår av iBooks i Systemvalg > iCloud > iCloud Drive-alternativer, vil iBooks-elementer du lagrer til iCloud Drive ikke lenger være tilgjengelige på den enheten.

Slette filer

Hvis du vil fjerne en fil, kan du slette den fra iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheten din, eller fra Mac-maskinen din.

iPhone, iPad, iPod touch

1. Åpne iBooks.
  2. Trykk på Velg i øvre høyre hjørne i iBooks-vinduet.
  3. Rull for å finne elementet du vil slette, og trykk på det.
  4. Trykk på Slett i øvre høyre hjørne i iBooks-vinduet.
  5. Hvis du vil fjerne filen fra iCloud og alle enhetene dine, trykker du Slett fra alle enheter.
    Hvis du vil fjerne eksemplaret som er lagret på enheten du bruker, trykker du Slett dette eksemplaret. Filen blir værende i iCloud og på de andre enhetene dine.

Mac

1. Åpne iBooks.
  2. Rull for å finne elementet du vil slette.
  3. Høyreklikk eller Kontroll-klikk på elementet du vil slette, og trykk på Slett.
  4. Klikk Slett overalt for å fjerne filen fra iCloud og alle enhetene dine.