Hvordan kan jeg godta Apple Pay i butikken min?

Finn ut hva du trenger for å godta Apple Pay, slik at kundene kan bruke løsningen i butikken din.

Dette trenger du

Se på utskriften fra forhandlerkontoen din og terminalen etter kontodetaljene du bruker for å godta kreditt- eller debetkort i dag:

• Leverandør av forhandlerkonto eller ISO (Independent Sales Organization)
  • Betalingsbehandler (betalingsbehandleren og leverandøren av forhandlerkontoen din er kanskje de samme. For eksempel forhandlere med store volumer og flere butikker benytter seg vanligvis av direktesalg fra betalingsbehandleren.)
  • Forhandlerkontonummer eller forhandler-ID (MID)
  • Kundestøttenummeret på kontoutskriften eller salgsterminalen din
  • Utsalgsstedets terminalprodusent og -modell

Hvis du ikke vet hvor denne informasjonen er, kan du finne ut hvor du finner den

Ring leverandøren av forhandlerkontoen din for å se om du kan godta Apple Pay

Når du får informasjonen ovenfor, ringer du kundestøttenummeret på utskriften eller terminalen din for å spørre om hvordan du kan godta Apple Pay. Husk å spørre om terminalen din er NFC-kompatibel og om du kan støtte Apple Pay. Finn deretter ut hva du må gjøre videre:

Terminalen din er NFC-kompatibel, og den har riktig programvare

Selv om du har riktig programvare, må du sørge for at den fungerer for hvert betalingsnettverk (Visa, MasterCard, Amex og Discover) og kreditt- og debetkort.

Terminalen din er NFC-kompatibel, men den må oppdateres for å godta Apple Pay

Leverandøren av forhandlerkontoen din kan kanskje oppdatere terminalen din automatisk, eller du må kanskje gjøre oppdateringen fra terminalen. Kontakt leverandøren av forhandlerkontoen for å få hjelp med å oppgradere terminalen for hvert av de store betalingsnettverkene.

Sjekk eksemplene nedenfor for å se noen av godkjenningsstandardene for Apple Pay på enkelte terminaler og betalingsnettverk. Hvis du vil se de gjeldende kravene for terminalen din, kontakter du leverandøren av forhandlerkontoen din.

American Express

• Programvare: ExpressPay
  • Kontaktfri spesifikasjon: 3.0
  • EMV-spesifikasjon: 3.0

Discover

• Programvare: D-PAS
  • Kontaktfri spesifikasjon: 1.0
  • EMV-spesifikasjon: Enhver versjon av Kernel 6

MasterCard

• Programvare: PayPass
  • Kontaktfri spesifikasjon: 3.0
  • EMV-spesifikasjon: 3.0

Visa

• Programvare: PayWave
  • Kontaktfri spesifikasjon: VCPS 2.1.1
  • EMV-spesifikasjon: Enhver versjon av Kernel 3

Eksemplet ovenfor gjelder for Ingenico Telium-enheter som kjører RBA/UIA v12.x for kontaktfri og RBA v15.1.2 for EMV som minimum. Terminalen og nettverkprogramvareversjonen som kreves, kan endres avhengig av terminalprodusenten, så den beste måten å få denne informasjonen på, er å spørre leverandøren av forhandlerkontoen din.

Terminalen din er ikke NFC-kompatibel, og du må erstatte den for å godta Apple Pay

Se om forhandleren din tilbyr gratis terminaloppgradering. I noen tilfeller må du kanskje forlenge avtalen eller kontrakten din for å leie eller kjøpe en ny terminal.

Den nye terminalen skal allerede ha den nyeste programvaren for hvert av de store betalingsnettverkene, slik at du kan godta Apple Pay. Be leverandøren av forhandlerkontoen din om å implementere en EMV-sertifisert terminal som samler inn CDCVM for å sørge for den mest praktiske, raskeste og sikreste betalingsopplevelsen.

Du må bytte leverandøren av forhandlerkontoen din for å godta Apple Pay

Hvis du ikke kan oppdatere terminalene dine eller skaffe deg nye terminaler, må du kanskje endre leverandøren av forhandlerkontoen din.

Sørg for den beste kundeopplevelsen

Når du har konfigurert terminaler for Apple Pay, ber du salgskollegaene dine om å minne kundene på at de kan bruke Apple Pay. Se forslagene våre til hvordan du kan hjelpe dine ansatte med å finne ut mer om Apple Pay og hvordan løsningen fungerer i butikken. Hvis du har spørsmål om Apple Pay, kan du finne ut mer om løsningen samt hvordan du bruker og konfigurerer den

Vi samler også tilbakemeldinger fra kundene våre for å sørge for at bruk av Apple Pay er rask, sikker og enkel. Hvis du trenger hjelp, kan du kontakte oss

Kontakt oss hvis du får problemer med Apple Pay i butikker

Etter at enkelte terminaler oppdateres, kan det være at NFC ikke fungerer, eller du kan kanskje ikke bruke Apple Pay, selv om løsningen fungerte tidligere. Hvis Apple Pay slutter å fungerer og du trenger hjelp, kontakter du oss

Få hjelp med å finne informasjon om leverandøren av forhandlerkontoen din

Hvis du må ringe leverandøren av forhandlerkontoen for å se om du kan godta Apple Pay, men hvis du er usikker på hvor du finner informasjonen du trenger, kan du gå gjennom listen nedenfor:

• Leverandør av forhandlerkonto: Leverandøren av forhandlerkontoen din sender penger til sjekkontoen knyttet til bedriften din for transaksjoner med kreditt- eller debetkort. Hvis du vil se hvem leverandøren av forhandlerkontoen din er, finner du kontoutskriften du bruker, for å sørge for at du har fått pengene fra kunder som har handlet i butikken din. Kontoutskriften kan være fra leverandøren av forhandlerkontoen eller en av de store betalingsbehandlerne i USA.
  • Betalingsbehandler: Kontoutskriften skal ha navnet på betalingsbehandleren din, men den har kanskje ikke navnet på leverandøren av forhandlerkontoen din.
  • Forhandlerkontonummer eller MID: Se etter MID-nummeret ditt på kontoutskriften. Leverandøren av forhandlerkontoen eller betalingsbehandleren bruker MID-nummeret ditt til å identifisere deg. På kontoutskriften finner du kanskje kundestøttenummeret du kan ringe også. Noen leverandører av forhandlerkontoer har kanskje sine egne telefonlinjer for kundestøtte, mens andre overfører deg til betalingsbehandleren din.
  • Terminalmerke og -modell: Dette er terminalen du bruker til å sveipe kort i dag. Terminalen kan være fra en av de mange terminalprodusentene: First Data, Ingenico, Verifone, Square og Equinox. Sjekk baksiden og forsiden av terminalen for å se merket eller modellen. På kontoutskriften finner du kanskje kundestøttenummeret til leverandøren av forhandlerkontoen eller ISO på terminalen.

Tilbake til toppen >

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.