Administrer lagring av bilder og videoer

Finn ut mer om hvordan bilder og videoer bruker lagringsplass på iPhone, iPad og iPod touch, hvordan du kan spare plass og hvordan du oppgraderer iCloud-lagringsplassen hvis den blir full.

Bilder, musikk, apper og annet innhold du bruker og har glede av på iPhone, iPad og iPod touch, legger beslag på enhetens lagringskapasitet. Det kan fort bli fullt på enheten, avhengig av størrelsen på lagringskapasiteten og hvor mye innhold du har. Hvis du ser en melding om at lagringsplassen er full, kan du frigjøre plass ved å administrere lagringen av bilder og video.

Sjekk hvor mye lagringsplass du har

Se hvor mye lagringsplass du har igjen på enheten og i iCloud, og hvilke apper som bruker mest plass.

Enhetslagring

1. Gå til Innstillinger.
  2. Trykk på Generelt.
  3. Trykk på iPhone-lagring.

Du kan se anbefalinger for optimalisering av lagringen din, en liste med appene dine og hvor mye lagringsplass hver enkelt app bruker.

iCloud-lagring

1. Gå til Innstillinger.
  2. Trykk på [navnet ditt].
  3. Trykk på iCloud.

Der ser du hvor mye plass du har igjen i iCloud, appene som bruker av lagringsplassen og om du trenger å oppgradere lagringsabonnementet ditt.

Hvis du bruker iOS 10 eller eldre, ser du enheten din og iCloud-lagringen din på samme sted. Gå til Innstillinger > Generelt > Lagring og iCloud-bruk.

Lagre bilder og videoer i iCloud

Bildene og videoene dine er lagret på enheten i opprinnelig, høyoppløselig versjon. Dette innebærer at de tar mye plass på iPhone, iPad og iPod touch. Med iCloud-bildebibliotek kan du frigjøre mer plass på enheten og alltid ha hele samlingen med deg.

Kom i gang med iCloud-bildebibliotek:

1. Trykk på Innstillinger > [ditt navn] > iCloud > Bilder. Hvis du bruker iOS 10.2 eller eldre, trykker du på Innstillinger > iCloud > Bilder.
  2. Slå på iCloud-bildebibliotek.
  3. Velg Optimaliser iPhone-lagring for å få mer plass på enheten.

Med Optimaliser lagring beholder enheten mindre, plassbesparende bilder og videoer, mens alle de opprinnelige versjonene i full oppløsning blir lagret i iCloud. Så lenge du har nok plass i iCloud kan du lagre så mange bilder og videoer du vil.

Hvis du trenger mer lagringsplass

Når du registrerer deg for iCloud, får du automatisk 5 GB lagringsplass kostnadsfritt. Hvis du trenger mer iCloud-lagringsplass, kan du kjøpe mer fra 0,99 USD per måned. Hvis du velger et abonnement på 200 GB eller 2 TB, kan du dele lagringsplassen med familienFinn ut mer om priser for iCloud-lagringsplass i landet ditt eller regionen din.

Hvis du trenger mer lagringsplass på enheten din, kan du overføre bildene og videoene du ikke vil lagre i iCloud, til datamaskinen.

Hvis du trenger mer hjelp med lagringsabonnementet – hvis du for eksempel har kjøpt mer lagringsplass, men ikke ser den i kontoen din – kontakter du Apple-kundestøtte.