Slik rengjør du tastaturet på en MacBook eller MacBook Pro

Hvis MacBook (2015 og nyere) eller MacBook Pro (2016 og nyere) har en tast som ikke reagerer, eller en tast som kjennes annerledes ut enn de andre tastene når du trykker på den, kan du følge fremgangsmåten nedenfor for å rengjøre tastaturet med trykkluft.

Mens du følger denne fremgangsmåten, må du huske å bruke sugerøret som fulgte med trykkluften, for å kontrollere luftstrømmen. Hold enden av sugerøret på ca. en halv tommes avstand fra tastaturet når du sprayer. Husk også at du ikke kan snu luftbeholderen opp ned mens du sprayer.

Hold den bærbare Mac-maskinen i 75-graders vinkel, slik at den ikke er helt loddrett.

Bruk trykkluft til å spraye tastaturet eller bare de berørte tastene, med en venstre-mot-høyre-bevegelse.

Roter den bærbare Mac-maskinen mot høyre side og spray tastaturet på nytt, fra venstre mot høyre.

Gjenta handlingen, denne gangen etter at du har rotert den bærbare Mac-maskinen mot venstre side.