Konfigurer CarPlay med iPhone

CarPlay er tilgjengelig for utvalgte biler og stereosystemer, og du kan bruke den for å få veibeskrivelser, ringe, sende og motta meldinger og mer.

Du trenger en iPhone 5 eller nyere for å bruke CarPlay. Påse også at du er i et område som støtter CarPlay, og at Siri er slått på. For å slå på Siri går du til Innstillinger > Siri og søk.

Konfigurer CarPlay

1. Sørg for at bilen eller stereoanlegget støtter Carplay.
  2. Koble iPhone til CarPlay-USB-porten. USB-porten kan være merket med et CarPlay-symbol eller et smarttelefon-symbol. Hvis Hjem-skjermen for CarPlay ikke vises, velger du CarPlay-logoen på skjermen i bilen.
    • Hvis bilen støtter CarPlay over en kablet løsning, kobler du iPhone-enheten inn i USB-porten i bilen. USB-porten kan være merket med et CarPlay-symbol eller et smarttelefon-symbol.
    • Hvis bilen støtter trådløs CarPlay, berører du og holder på Voice Control-knappen på rattet for å konfigurere CarPlay. Eller kontroller at bilen er i sammenkoblingsmodus for trådløs eller Bluetooth. På iPhone går du deretter til Innstillinger > Generelt > CarPlay > Tilgjengelige biler og velger bilen din. Se brukerhåndboken til bilen for mer informasjon.
  3. Sørg for at motoren er i gang.
  4. Spør Siri om hva du trenger. Du kan gjøre dette på flere måter:
    • Trykk og hold inne Voice Control-knappen på rattet (hvis bilen din har denne knappen). Så sier du hva du trenger.
    • Hvis du har en berøringsskjerm, trykker og holder du inne Hjem-knappen i CarPlay til Siri vises på skjermen til stereoanlegget. Så sier du hva du trenger.

Få hjelp

Hvis CarPlay ikke fungerer som forventet, kan du sjekke følgende. Etter hvert trinn, prøver du å bruke CarPlay igjen.

1. Sørg for at Siri er slått på.
  2. Omstart iPhone og bilen. Avhengig av hvilken bil du har, kan du se Hjem-skjermen for CarPlay når du starter den. Hvis du ikke gjør det, ser du etter CarPlay-logoen på bilens skjerm.
  3. Hvis det er mulig, kobler du iPhone til en annen USB-port i bilen.
  4. Prøv en annen Lightning-til-USB-kabel. Sørg for at kabelen er sertifisert.
  5. Oppdater til den nyeste versjonen av iOS.
  6. Du finner mer informasjon i brukerveiledningen til bilen. Du må kanskje installere maskinvareoppdateringer for stereoanlegget.

Finn ut mer om CarPlay og sikker kjøring og navigering.