Bruke CarPlay med iPhone

CarPlay er en smartere og tryggere måte å bruke iPhonen i bilen på – så du kan ha fokus på veien. Når du kobler iPhone til CarPlay, kan du få veibeskrivelse sving for sving, ringe ut, sende og motta meldinger, høre på musikk med mer.

Med iOS 13 gir CarPlay-dashbordet deg en enklere visning av veien videre. Det nye instrumentbordet gir deg ett enkelt sted for å holde oversikt over kart, lydkontroller og Siri-forslag, som gir enkel tilgang til ting som kalenderhendelsene dine. Du kan til og med bruke dashbordet til å kontrollere HomeKit-tilbehør, som døråpnere.

Kontroller at landet eller regionen din støtter CarPlay og at bilen din støtter CarPlay. Hvis du er usikker på om bilen din støtter CarPlay, kan du kontakte bilprodusenten.

Konfigurer CarPlay

1. Start bilen din. Deretter sjekker du at Siri er på.
  2. Koble iPhone til bilen:
    • Hvis bilen din støtter CarPlay via USB-kabel, kobler du iPhone til USB-porten i bilen. USB-porten kan være merket med et CarPlay-symbol eller et smarttelefon-symbol.
    • Hvis bilen din støtter trådløst CarPlay, kan du trykke på og holde inne talekommandoknappen på rattet. Kontroller at stereoanlegget er i modus for trådløs eller Bluetooth. På iPhone går du deretter til Innstillinger > Generelt > CarPlay, trykker på Tilgjengelige biler, og velger bilen din. Se bilens brukerhåndbok for mer informasjon.

Finn ut mer om CarPlay og trygg kjøring og navigering.

Bruke Siri til å kontrollere CarPlay

Avhengig av bilen din, er det to måter du kan bruke Siri til å kontrollere CarPlay:

• Trykk på og hold inne talekommandoknappen på rattet ditt. Deretter stiller du Siri et spørsmål eller ber henne gjøre noe.
  • Trykk og hold på CarPlay-dashbordet eller Hjem-knappen til CarPlay på berøringsskjermen din. Deretter stiller du Siri et spørsmål eller ber henne gjøre noe.

Siri kommer også med forslag i CarPlay til hva du kanskje ønsker å gjøre, som å kjøre til neste møte. Siri-forslag og CarPlay fungerer sømløst sammen, så du har rask tilgang til appene du liker best.

Hvis du har HomeKit-aktiverte tilbehørsenheter, som en garasjeportåpner, kan du bruke Siri-forslaget som dukker opp i CarPlay-dashbordet, eller be Siri gjøre ting som å «åpne garasjeporten» når du nærmer deg huset ditt.

Bruke bilens innebygde kontroller til å kontrollere CarPlay

Biler som støttes av CarPlay skal ha innebygde kontroller, som en berøringsskjerm, dreiehjul eller touchpad. For å finne ut hvordan du bruker CarPlay-skjermen, kan du lese i håndboken som fulgte med bilen din. Du kan også bruke Siri til å kontrollere CarPlay, selv om du har innebygde kontroller.

Les mer om vanlige kontroller brukt i biler som støttes av CarPlay.

Ordne CarPlay-appene dine

Mens du bruker CarPlay, vil skjermen i bilen din vise de tilgjengelige appene dine. For å legge til, fjerne eller ordne rekkefølgen til appene på telefonen din:

1. Gå til Innstillinger > Generelt og trykk på CarPlay.
  2. Velg bilen din. Deretter trykker du på Tilpass.
  3. Bruk knappene for å legge til  eller slette  for å legge til eller fjerne apper. Trykk på og dra en app for å endre rekkefølgen til appene.

Neste gang du kobler iPhonen til CarPlay, vil den nye rekkefølgen til appene dine vises på skjermen. Bare apper som støttes av CarPlay vil vises på skjermen din.