Slik bruker du CarPlay med iPhone

CarPlay er tilgjengelig på utvalgte biler og stereoanlegg, og det er en smartere og tryggere måte å bruke iPhone i bilen på.

Dette gjør CarPlay

CarPlay viser på bilens innebygde skjerm det du vil gjøre med iPhone mens du kjører. Når du kobler iPhone til CarPlay, kan du få veibeskrivelse sving for sving, ringe ut, sende og motta meldinger, høre på musikk og mer. CarPlay bruker kontaktene dine på iPhone når du vil ringe ut, sende tekstmeldinger og finne destinasjoner.

CarPlay bruker Siri-talekontroll, slik at du kan be om det du vil ha mens du kjører, og holde fokuset ditt på veien. CarPlay fungerer også med de innebygde kontrollene i bilen – for eksempel en berøringsskjerm, kontrollbryter eller knapp.

Konfigurer CarPlay

Følg disse trinnene for å komme i gang:

1. Kontroller at du er i et område som støtter CarPlay og at bilen din støtter CarPlay.
  2. Start bilen, og kontroller at Siri er aktivert.
  3. Koble iPhone til bilen:
    • Hvis bilen din støtter CarPlay via USB-kabel, kobler du iPhone til USB-porten i bilen. USB-porten kan være merket med et CarPlay-symbol eller et smarttelefon-symbol.
    • Hvis bilen din støtter trådløst CarPlay, kan du trykke på og holde inne talekommandoknappen på rattet. Kontroller at stereoanlegget er i modus for trådløs eller Bluetooth. På iPhone går du deretter til Innstillinger > Generelt > CarPlay, trykker på Tilgjengelige biler, og velger bilen din. Se bilens brukerhåndbok for mer informasjon.

Finn ut mer om CarPlay og sikker kjøring og navigering.

Bruke Siri med CarPlay

Hvis bilen din støtter CarPlay eller Siri Eyes Free, kan du holde inne talekommandoknappen på rattet og fortelle Siri hva du trenger. Hvis du er usikker på hvor talekommandoknappen er, kan du sjekke brukerhåndboken for bilen eller stereoanlegget.

Fjerne og ordne CarPlay-apper

Når du bruker CarPlay, vil skjermen i bilen din vise deg tilgjengelige apper. Hvis du vil legge til, fjerne eller tilpasse rekkefølgen på appene på appene på iOS-enheten:

1. Gå til Innstillinger > Generelt, og trykk på CarPlay.
  2. Velg bilen din.
  3. Bruk Legg til- eller Slett-symbolene til å legge til eller fjerne apper. Trykk og dra på en app for å endre rekkefølgen på symbolene.

Bare apper som støttes av CarPlay, vil vises. Hvis du har et problem med en tredjepartsapp, kan du prøve å kontakte apputvikleren.

Få hjelp

Hvis CarPlay ikke fungerer som forventet, kan du kontrollere at iPhone kjører den nyeste versjonen av iOS. Når iPhone er oppdatert, følger du disse trinnene, og kontrollerer CarPlay etter hvert trinn:

1. Hvis CarPlay ikke aktiveres automatisk, kan du se etter CarPlay-logoen på skjermen i bilen.
  2. Ta en omstart på iPhone og bilen.
  3. Kontroller at Siri er aktivert.
  4. Hvis iPhone ikke gjenkjennes av CarPlay, kan du sjekke at CarPlay ikke har restriksjoner. Gå til Innstillinger > Skjermtid > Innhold og personvern, trykk på Tillatte apper, og kontroller at CarPlay er aktivert.
  5. Gå til Innstillinger > Generelt > CarPlay, og trykk på Glem denne bilen.
  6. Kontroller tilkoblingen din:
    • Hvis du har en kablet forbindelse, kan du prøve å koble til igjen med en annen USB-kabel til en annen USB-port hvis det er mulig.
    • Hvis du har en trådløs forbindelse, kan du aktivere Flymodus ved å gå til Innstillinger > Flymodus. Ikke aktiver Flymodus fra Kontrollsenter.
  7. Om nødvendig kan du installere firmwareoppdateringer. Se bilens brukerhåndbok for mer informasjon.

Hvis du fortsatt har problemer med å koble til CarPlay, kan du ta kontakt med Apple-kundestøtte.