Hvis du får en -54-feil ved synkronisering med iTunes

Klikk på OK for å fortsette synkroniseringen. Hvis innholdet ikke synkroniseres, konsoliderer du iTunes-bibliotekfilene og sjekker om du har problemer med tredjeparts sikkerhetsprogramvare.

Når du prøver å synkronisere iPhone, iPad eller iPod touch med iTunes, kan du få en varselmelding som sier:

«iPhone-enheten [navn på enhet] kan ikke synkroniseres. Det oppsto en ukjent feil (-54).»

Dette kan skje hvis en fil på datamaskinen eller iOS-enheten er låst. I de fleste tilfeller fortsetter synkroniseringen hvis du trykker OK nederst på meldingen.

Hvis innholdet ikke synkroniseres, omstarter du datamaskinen og iOS-enheten. Påse også at du har siste versjon av iTunes og de siste programvareoppdateringene for enheten din. Fortsett nedenfor hvis du fortsatt ser problemet.

Konsolidere mediefilene i iTunes-biblioteket

Mediefilene i iTunes-biblioteket kan være lagret flere steder. Prøv å konsolidere filene i iTunes Media-mappen.

Sjekk om du har problemer med tredjeparts sikkerhetsprogramvare

Noen tredjeparts programvare, inkludert sikkerhetsprogramvare, kan forstyrre synkroniseringsprosessen mellom datamaskinen og enheten. Endre innstillingene til sikkerhetsprogramvaren og se om det løser problemet.

Synkronisere et lite antall innhold

Bare synkroniser litt innhold om gangen. Legg til mer innhold helt til du ser feilen igjen. Ved å gjøre dette kan du identifisere innholdet som forårsaker problemet.

Slette og laste ned innhold på nytt

Hvis problemet skjer med innhold fra iTunes Store, sletter du og laster ned innholdet på nytt. Eller du kan laste ned innholdet direkte til iPhone, iPad eller iPod touch.

Slette og importere innhold på nytt

Hvis innholdet ikke er fra iTunes Store, sletter og importerer du det fra den originale kilden på nytt. Slett for eksempel en sang og importer den deretter fra CD-en.

Fjerne PDF-filer fra synkroniseringsprosessen

Dette problemet kan skje når du prøver å overføre iTunes-kjøp fra iOS-enheten til datamaskinen.  Dette kan også skje når du prøver å synkronisere med iBooks, fordi det bruker den samme prosessen. Hvis det er tilfelle, kan det være et problem med en PDF-fil som er lagret i iBooks-appen på iOS-enheten.

For å løse problemet, bruker du Del-alternativet i iBooks på enheten til å sende PDF-filen til deg selv på e-post. Dette lagrer en kopi av PDF-filen på e-postkontoen din og deler den med e-postadressen du velger, som du kan få tilgang til fra datamaskinen. Deretter fjerner du PDF-filen fra enheten.