Administrer kortene du bruker med Apple Pay

Når du har lagt til kort i Wallet, kan du endre standardkortet ditt, oppdatere informasjonen din eller fjerne kort.1

Administrering av kortene dine fungerer på forskjellige måter avhengig av enheten du bruker.2

Endre standardkortet ditt

Det første kortet du legger til i Wallet, er standardkortet ditt. Hvis du legger til flere kort og vil endre standardkortet, følger du disse trinnene.

iPhone eller iPad

Innstillinger-symbolet
Gå til innstillinger > Wallet og Apple Pay på iPhone eller iPad, og rull ned til Standardvalg for transaksjoner. Trykk på Standardkort, og velg deretter et nytt kort.

På iPhone kan du også åpne Wallet, berøre og holde på et kort, og deretter dra det foran de andre kortene.

Apple Watch

Apple Watch-symbolet
Åpne Apple Watch-appen på iPhone. Trykk på Min Apple Watch-fanen, og trykk på Wallet og Apple Pay > Standardkort. Deretter velger du et nytt kort.

Mac-modeller med Touch ID

Gå til Systemvalg > Wallet og Apple Pay. Velg et nytt kort fra Standardkort-lokalmenyen.

Standardkortet for Apple Pay på Mac-modeller

Pengeoverføringer med Apple Pay og Apple Cash er ikke tilgjengelige på macOS.3

Oppdater fakturerings- og kontaktinformasjonen din

Finn ut hvordan du oppdaterer fakturerings- og leveringsinformasjonen for kortene du bruker med Apple Pay. 4Se hvordan du kan se og oppdatere faktureringsadressen og kontaktinformasjonen for Apple Card.

iPhone eller iPad

• Hvis du vil endre faktureringsinformasjonen din, går du til Innstillinger > Wallet og Apple Pay. Deretter trykker du på et kort og på det du vil oppdatere.
  • Hvis du vil oppdatere e-postadresse, telefonnummer og leveringsadresse, går du til Innstillinger > Wallet og Apple Pay. Deretter velger du det du vil oppdatere.

Mac-modeller med Touch ID

• Hvis du vil endre faktureringsinformasjonen din, går du til Systemvalg > Wallet og Apple Pay. Klikk på et kort og deretter på Faktureringsadresse-lokalmenyen.
  • Hvis du vil oppdatere e-postadresse, telefonnummer og leveringsadresse, går du til Systemvalg > Wallet og Apple Pay. Deretter klikker du på Kontakt og levering.

Du kan ikke endre kortnummeret eller utløpsdatoen, men det skal oppdateres automatisk når du får et nytt kort. Hvis utstederen din ikke støtter oppdateringer, må du kanskje fjerne kortet og deretter legge det til på nytt.

Fjern kort

Du kan fjerne kort fra enheten din hvis det er nødvendig. 4Finn ut hvordan du avslutter kontoen din for Apple Card. For Apple Cash3 bruker du denne fremgangsmåten for å avslutte Apple Cash-kontoen din eller slå av Apple Cash på en bestemt enhet

iPhone eller iPad

Innstillinger-symbolet
For å fjerne et kort du bruker på iPhone eller iPad, går du til Innstillinger > Wallet og Apple Pay og trykker på kortet du vil fjerne. Deretter ruller du ned og trykker på Fjern dette kortet.

Eller åpne Wallet, trykk på et kort, trykk på Mer-knappen, rull ned og trykk på Fjern dette kortet.

Apple Watch

Apple Watch-symbolet
For å fjerne et kort du bruker på Apple Watch, åpner du Apple Watch-appen på iPhone, går til Min Apple Watch-fanen, ruller ned, trykker på Wallet og Apple Pay og trykker på kortet. Deretter ruller du ned og trykker på Fjern dette kortet.

Eller trykk på Wallet på Hjem-skjermen på Apple Watch, trykk på et kort, trykk hardt på det, og trykk på Slett.

Mac-modeller med Touch ID

Hvis du vil fjerne kort du bruker på Mac, går du til Systemvalg > Wallet og Apple Pay og klikker på kortet du vil fjerne. Deretter klikker du på minustegnet (-) for å fjerne kortet.

Fjerne kort fra Mac-modeller

Administrer kunde- eller bonuskortene dine

Hvis du slår på Automatisk valg for et kundekort, blir kundekortet presentert i stedet for standardkortet når du betaler i den tilknyttede butikken. Hvis du slår på Automatisk valg for et bonuskort, blir bonusinformasjonen presentert i den tilknyttede butikken når du bruker Apple Pay.

Når du legger til kunde- eller bonuskort i Wallet, blir du kanskje spurt om du vil at kortet skal velges automatisk. Slå Automatisk valg av eller på:

1. Åpne Wallet-appen.
  2. Trykk på kunde- eller bonuskortet.
  3. Trykk på Mer-knappen, og slå Automatisk valg på eller av.

4 Se hvordan du kan få Daily Cash på kjøpene dine med Apple Card.

Få hjelp hvis du mister eller blir frastjålet enheten din

Hvis du vil bruke Apple Pay, må du autorisere hvert kredittkort, debetkort og forhåndsbetalte kort med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din. Eller hvis Håndleddsensor er aktivert på Apple Watch, må du skrive inn sikkerhetskoden din hver gang du tar på Apple Watch. Disse funksjonene bidrar til å hindre at andre kan bruke Apple Pay på din iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac.

Du kan gå til kontosiden for Apple-ID-en din eller bruke Finn iPhone til å deaktivere eller fjerne muligheten til å betale fra enheten med Apple Pay. Gå til Apple-ID-kontosiden din, logg på, og klikk på enheten din. I informasjonen som vises, går du til Apple Pay-delen og klikker på Fjern eller Fjern alle. Kortet eller kortene blir deaktivert eller fjernet fra Apple Pay selv om enheten er frakoblet og ikke koblet til et mobil- eller Wi-Fi-nettverk.

Du kan også ringe kortutstederen for å suspendere eller fjerne kort fra Apple Pay. Finn ut hva du kan gjøre hvis du mister eller blir frastjålet en iPhone.

1. Finn ut hvilke land og regioner som støtter Apple Pay.
  2. Apple Pay er ikke tilgjengelig i Fastlands-Kina for Mac-modeller med Touch ID.
  3. Sending og mottak av penger med Apple Pay og Apple Cash-kortet er tjenester som leveres av Green Dot Bank (medlem av FDIC). Denne funksjonen er bare tilgjengelig i USA. Les mer om vilkårene.
  4. Apple Card utstedes av Salt Lake City-avdelingen til Goldman Sachs Bank USA. Apple Card er kun tilgjengelig i USA.

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.