Administrer kortene du bruker med Apple Pay

Når du har lagt til kort i Wallet, kan du endre standardkortet ditt, oppdatere informasjonen din eller fjerne kort.1

Administrering av kortene dine fungerer på forskjellige måter avhengig av enheten du bruker.#notes2

Endre standardkortet ditt

Det første kortet du legger til i Wallet, er standardkortet ditt. Hvis du legger til flere kort og vil endre standardkortet, følger du disse trinnene.

iPhone eller iPad

Gå til Innstillinger > Wallet og Apple Pay på iPhone eller iPad. Trykk på Standardkort, og velg deretter et nytt kort.

Apple Watch

Åpne Apple Watch-appen på iPhone. Trykk på Min Apple Watch-fanen, og trykk på Wallet og Apple Pay > Standardkort. Deretter velger du et nytt kort.

MacBook Pro med Touch ID

Gå til Systemvalg > Wallet og Apple Pay. Velg et nytt kort fra Standardkort-lokalmenyen.

Pengeoverføringer med Apple Pay og Apple Pay Cash er ikke tilgjengelig på macOS.3

Hvis du vil endre standardkortet for iPhone, kan du også åpne Wallet og trykke og holde på et kort. Deretter drar du det foran alle kortene dine.

Oppdater fakturerings- og kontaktinformasjonen din

Finn ut hvordan du oppdaterer fakturerings- og leveringsinformasjonen for kortene du bruker med Apple Pay.

iPhone eller iPad

• Hvis du vil endre faktureringsinformasjonen din, går du til Innstillinger > Wallet og Apple Pay. Deretter trykker du på et kort og på det du vil oppdatere.
  • Hvis du vil oppdatere e-postadresse, telefonnummer og leveringsadresse, går du til Innstillinger > Wallet og Apple Pay. Deretter velger du det du vil oppdatere.

MacBook Pro med Touch ID

• Hvis du vil endre faktureringsinformasjonen din, går du til Systemvalg > Wallet og Apple Pay. Klikk på et kort og deretter på Faktureringsadresse-lokalmenyen.
  • Hvis du vil oppdatere e-postadresse, telefonnummer og leveringsadresse, går du til Systemvalg > Wallet og Apple Pay. Deretter klikker du på Kontakt og levering.

Du kan ikke endre kortnummeret eller utløpsdatoen, men det skal oppdateres automatisk når du får et nytt kort. Hvis utstederen din ikke støtter oppdateringer, må du kanskje fjerne kortet og deretter legge det til på nytt.

Fjern kort

Du kan fjerne kort fra enheten din hvis det er nødvendig. For Apple Pay Cash3 kan du følge disse trinnene for ålukke Apple Pay Cash-kontoen din eller slå av Apple Pay Cash på en bestemt enhet

iPhone eller iPad

Hvis du vil fjerne kort du bruker på iPhone eller iPad, går du til Innstillinger > Wallet og Apple Pay, trykker på kortet du vil fjerne og deretter på Fjern kort.

Apple Watch

Hvis du vil fjerne kort du bruker på Apple Watch, åpner du Watch-appen på iPhone, går til Min Apple Watch-fanen, ruller ned til Wallet og Apple Pay, trykker på kortet og deretter på Fjern kort.

MacBook Pro med Touch ID

Hvis du vil fjerne kort du bruker på Mac, går du til Systemvalg > Wallet og Apple Pay, og klikker på kortet du vil fjerne. Deretter klikker du på minustegnet (-) for å fjerne kortet.

Du kan også fjerne kort direkte fra enheten din. På iPhone eller iPad åpner du Wallet, trykker på et kort, trykker på Info-symbol og deretter trykker du på Fjern kort. På Apple Watch trykker du på Wallet på Hjem-skjermen, og deretter trykker du hardt på et kort og så på Slett.

Administrer kunde- eller bonuskortene dine

Hvis du slår på Automatisk valg for et kundekort, blir kundekortet presentert i stedet for standardkortet når du betaler i den tilknyttede butikken. Hvis du slår på Automatisk valg for et bonuskort, blir bonusinformasjonen presentert i den tilknyttede butikken når du bruker Apple Pay.

Når du legger til kunde- eller bonuskort i Wallet, blir du kanskje spurt om du vil at kortet skal velges automatisk. Slå Automatisk valg av eller på:

1. Åpne Wallet-appen.
  2. Trykk på kunde- eller bonuskortet.
  3. Trykk på Info-symbol, og slå deretter Automatisk valg av eller på.

Få hjelp hvis enheten din går tapt eller blir stjålet

Hvis du vil bruke Apple Pay, må du autorisere hvert kredittkort, debetkort eller forhåndsbetalte kort med Face ID, Touch ID eller sikkerhetskoden din. Eller hvis Håndleddsensor er aktivert på Apple Watch, må du skrive inn sikkerhetskoden din hver gang du tar på Apple Watch. Disse funksjonene bidrar til å hindre andre fra å bruke Apple Pay på enhetene dine, som iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac.

Du kan gå til kontosiden for Apple-ID-en din eller bruke Finn iPhone-appen for å deaktivere eller fjerne muligheten til å betale fra enheten med Apple Pay. Gå til Apple-ID-kontosiden din, logg på og klikk på enheten din. I informasjonen som vises, går du til Apple Pay-delen og klikker på enten Fjern eller Fjern alle. Kortet eller kortene blir deaktivert eller fjernet fra Apple Pay selv om enheten er frakoblet og ikke koblet til et mobil- eller Wi-Fi-nettverk.

Du kan også ringe utstederen for å suspendere eller fjerne kort fra Apple Pay. Finn ut hva du kan gjøre hvis iPhone går tapt eller blir stjålet.

1. Finn ut hvilke land og regioner som støtter Apple Pay.
  2. Apple Pay er ikke tilgjengelig i Kina på MacBook Pro med Touch ID.
  3. Å sende og motta penger med Apple Pay og Apple Pay Cash-kort er tjenester som tilbys av Green Dot Bank, medlem av FDIC. Denne funksjonen er bare tilgjengelig i USA. Finn ut mer om vilkårene.