Om statuslinjen i Bilder for macOS

Bilder for macOS har detaljert informasjon om bildebiblioteket, inkludert hvor mange bilder og videoer du har, når biblioteket sist ble oppdatert med iCloud-bilder, og mer.

Finn statuslinjen

For å se hvor mange bilder og videoer du har i biblioteket ditt, velger du Bilder, klikker på Øyeblikk, og deretter blar du til bunnen. Hvis du har slått på iCloud-bilder, viser statuslinjen også hvordan bildebiblioteket på Macen sammenlignes med det som er i iCloud-bilder. Hvis du laster opp bilder til iCloud-bilder, kan du klikke på Pause eller Fortsett her.

Skjermbilde av statuslinjen nederst.

Administrere objekter kun på denne maskinen

Hvis det er «refererte» bilder eller videoer i biblioteket på Macen, kan du se Objekter kun på denne maskinen i statuslinjen. Refererte objekter lastes ikke opp til iCloud-bilder og er ikke tilgjengelig på andre enheter. Hvis du vil inkludere dem i iCloud-bilder, må du gjøre følgende:

1. Velg Fil > Nytt smart album.
  2. Gi det smarte albumet navnet «referert» og velg Bilde - er - referert. Klikk på OK.
  3. Velg «Referert» i sidepanelet til venstre.
  4. Trykk på Kommando-A for å markere alle bildene i det smarte albumet, og velg deretter Arkiv > Konsolider.

Hvis du ikke kan laste opp bilder fra Macen

Kunne ikke laste opp [#] objekter vises hvis det er bilder eller videoer på Macen som ikke kunne lastes opp til iCloud-bilder. Du kan kanskje løse dette problemet med fremgangsmåten nedenfor, men redigeringer og nøkkelord du har gitt disse bildene, går tapt.

1. Opprett et nytt smart album ved å velge Arkiv > Nytt smart album.
  2. Gi albumet navnet «Kunne ikke laste opp» og sett de tre lokalmenyene til Bilde - er - uopplastbart til iCloud-bildebiblioteket.
    Skjermbilde av feltet der du kan angi navnet til et nytt smart album.
  3. Marker «Kunne ikke laste opp» i sidepanelet til venstre.
  4. Trykk på Kommando-A for å velge alle bildene i det smarte albumet, og velg deretter Arkiv > Eksporter > Eksporter uendret original av (#) bilder.
  5. I dialogruten som følger, velger du filnavnformatet og plasseringen for de eksporterte bildene. Klikk på Eksporter, og klikk deretter på Eksporter originaler.
  6. Når bildene er eksportert, må du kontrollere at de fremdeles er markert i det smarte albumet. Deretter høyreklikker eller Kontroll-klikker du på ett av dem og velger Slette (#) bilder fra menyen som vises.
  7. Klikk på Slett, og klikk deretter på OK.
  8.  For å importere bildene tilbake til biblioteket velger du Fil > Importer og finner bildene på plasseringen du valgte i trinn 5.