Sjekke statusen for biblioteket i Bilder for macOS

Bilder for macOS har detaljert informasjon om bildebiblioteket, inkludert hvor mange bilder og videoer du har, når biblioteket sist ble oppdatert med iCloud-bildebibliotek, og mer.

Finne statusvisningen for biblioteket

Du finner statusvisningen for biblioteket nederst i Bilder-visningen, under de nyeste bildene. Klikk på Bilder-fanen øverst i vinduet eller i sidepanelet (hvis det vises) for å komme til Bilder-visningen.

Hva bibliotekstatusvisningen forteller deg

Den øverste linjen viser alltid hvor mange bilder og videoer du har i biblioteket.

Den nederste linjen er synlig bare hvis du har iCloud-bildebibliotek slått på. Den viser hvordan bildebiblioteket på Mac-maskinen er i forhold til hva som er i iCloud-bildebibliotek.

Sist oppdatert

Den første delen («Oppdatert akkurat nå») forteller når biblioteket på Mac-maskinen sist ble oppdatert med iCloud-bildebibliotek.

Objekter kun på denne maskinen

Den andre delen («3 objekter kun på denne maskinen») vises hvis det er «refererte» bilder eller videoer i biblioteket på Mac-maskinen. Refererte objekter lastes ikke opp til iCloud-bildebibliotek og er ikke tilgjengelig på andre enheter. Følg denne framgangsmåten hvis du vil inkludere dem i iCloud-bildebibliotek:

1. Opprett et nytt smart album ved å velge Arkiv > Nytt smart album.
  2. Gi albumet navnet «referert» og sett de tre lokalmenyene til Bilde - er - referert.
  3. Velg «Referert» i sidepanelet til venstre. Hvis sidepanelet ikke er synlig, velger du Vis > Vis sidepanel.
  4. Trykk på Kommando-A for å markere alle bildene i det smarte albumet, og velg deretter Arkiv > Konsolider.

Dette henter inn de refererte bildene til Bilder-biblioteket og oppdaterer dem med iCloud-bildebibliotek.

Kunne ikke laste opp

Den tredje delen («Kunne ikke laste opp 2 objekter») vises hvis det er bilder eller videoer på Mac-maskinen som ikke kunne lastes opp til iCloud-bildebibliotek. Framgangsmåten nedenfor kan kanskje løse dette problemet. Vær oppmerksom på at eventuelle redigeringer og nøkkelord du har brukt på disse bildene, vil gå tapt under denne prosessen:

1. Opprett et nytt smart album ved å velge Arkiv > Nytt smart album.
  2. Gi albumet navnet «Kunne ikke laste opp» og sett de tre lokalmenyene til Bilde - kan - ikke lastes opp til iCloud-bildebibliotek.
  3. Marker «Kunne ikke laste opp» i sidepanelet til venstre. Hvis sidepanelet ikke er synlig, velger du Vis > Vis sidepanel.
  4. Trykk på Kommando-A for å velge alle bildene i det smarte albumet, og velg deretter Arkiv > Eksporter > Eksporter uendret original av (#) bilder.
  5. I dialogruten som følger, velger du filnavnformatet og plasseringen for de eksporterte bildene.
  6. Når bildene er eksportert, må du kontrollere at de fremdeles er markert i det smarte albumet. Deretter høyreklikker eller Kontroll-klikker du på ett av dem og velger Slette (#) bilder fra kontekstmenyen.
  7. Importer bildene tilbake til biblioteket ved å velge Arkiv > Importer og finne bildene på plasseringen du valgte i trinn 5.

Når du er ferdig med denne framgangsmåten, vil bibliotekstatusvisningen vise fremdriften for opplasting av disse nylig importerte bildene til iCloud-bildebibliotek.