Hvis egne varsellyder ikke høres etter oppgradering til El Capitan

Du må kanskje legge lydene i en annen mappe for fortsatt å kunne bruke egne varsellyder til Mail, Kalender eller andre apper.

Hvis du har oppgradert til OS X El Capitan og en app ikke lenger finner de tilpassede varsellydene dine, legger du lydene i Lyder-mappen i Bibliotek-mappen. I El Capitan kan du bruke en av disse bibliotekmappene:

• Bibliotek-mappen er på øverste nivå på startdisken.
  • Bibliotek-mappen i Hjem-mappen din. Du kommer til den ved å holde Tilvalg-tasten nede og velge Gå > Bibliotek fra menylinjen.

Hvis du ikke har noen Lyder-mappe i Bibliotek-mappen, oppretter du en ved å velge Ny mappe fra Arkiv-menyen. Skriv «Lyder» med stor L. Du kan bli bedt om å oppgi administratorpassordet når du oppretter mappen eller flytter lyder til den.

Omstart datamaskinen når du er ferdig, og åpne deretter appen og velg den tilpassede varsellyden på nytt. Hvis appen fremdeles ikke finner lydene dine, kontrollerer du at lydene har riktig format for appen. Kalender støtter for eksempel bare AIFF-lyd.