Slik sletter du en app med en konfigurasjonsprofil på iPhone, iPad eller iPod touch

Finn ut hvordan du fjerner en app og tilhørende konfigurasjonsprofil.

Apple har fjernet noen apper fra App Store som installerer rotsertifikater som kan muliggjøre overvåking av data. Hvis du har en av disse appene installert på enheten din, må du slette både appen og den tilhørende konfigurasjonsprofilen for å sikre at dataene dine forblir beskyttet.

Slett appen og den tilhørende konfigurasjonsprofilen

Følg denne fremgangsmåten for å slette en app og den tilhørende konfigurasjonsprofilen.

1. Slett appen

• Trykk på og hold inne appen til den begynner å vibrere.

• Trykk på Slett-knappen øverst til venstre i appen for å slette den. Hvis du ser en melding som sier «Sletting av appen sletter også tilhørende data», trykker du på Slett.

2. Hvis appen har en konfigurasjonsprofil, sletter du den.

• Gå til Innstillinger > Generelt > Profiler eller Profiler og enheter*, og trykk på konfigurasjonsprofilen til appen.

• Trykk deretter på Slett profil. Hvis du blir bedt om det, angir du enhetens sikkerhetskode, og deretter trykker du på Slett.

3. Start iPhone, iPad eller iPod touchpå nytt.

* Hvis du ikke ser dette alternativet i Innstillinger, er det ikke installert noen enhetsadministreringsprofiler på enheten din.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.